DIY ideer til Halloween pynt

Sidst opdateret: 24-10-2023 10:48:43
Oprettet: 22-10-2023

Halloween pynt banner

Skab kreativt Halloween pynt som hele familien kan være med til at lave

Vil du skabe dit helt eget pynt for Halloween 2023 på en ægte DIY facon, men mangler du ideer til hvad du kan lave og hvordan det kan gøres, så kan du læse med i vores kreative guide til Halloween pynt – som både børn og voksne kan være med til at lave. Skab det perfekte horror house derhjemme med Halloween ideer fra Føniks uanset om det er græskarudskæringer, skræmmende heksehatte, svævende spøgelser eller andet uhyggelig Halloween pynt. Med hjemmelavet Halloween pynt er det ikke kun nemt og billigt, det er også pynt skabt i fællesskab med familien der kan bruges i mange generationer fremadrettet. 

Du kan skabe DYI pynt til Halloween pynt ud af næsten alt du har i hjemmet og det du ikke har, kan helt sikkert hurtigt skaffes, men gør spisebordet klar til lidt gys og gru med disse redskaber: 

Halloween pyntHalloween pyntHalloween pynt

1. Skræmmende græskarudskæringer til haven

Vi starter let ud med nok noget af det mest populære Halloween pynt til dato – græskarudskæringer med uhyggelige eller underholdende ansigter og motiver skåret ind i selve græskaret med en kniv. 

Det eneste du skal bruge er:

 • Et græskar eller flere
 • Tuscher til optegning
 • En køkkenkniv

Start med at finde det eller de helt rette græskar lokalt. Tegn det ansigt eller motiv du vil udskære, og så er det bare med at sætte i gang. Du kan skære uhyggelige ansigter eller skræmmende motiver i dit græskar, fjerne alt indhold og indsætte et LED-lys inden i græskaret for at skabe flot belysning udendørs.

2. Uhyggelige victorianske stearinlys der drypper blod

Hvis du vil skabe vaskeægte victoriansk stemning i hjemmet, så kan du med lethed DYI dig frem til nogle ikke-så-levende lys dryppende med blod. 

Det eneste du skal bruge er: 

 • Tomme toiletruller
 • Hvid, gul og rød maling
 • Lidt papir og lim 

For at skabe noget victoriansk stearinlys kan du med nemhed tage noget papir, form det som flammen på et lys, og lime det fast til toppen af den tomme toiletrulle. Derefter kan du male toiletrullen hvid, flammen gullig og du kan tilføje den røde maling som dryppende blod ned af toiletrullen.

3. Sorte heksehatte med spindelvæv

Vil du skabe vaskeægte hekse stemning i hjemmet, så kan du lave nogle skræmmende heksehatte fyldt med spindelvæv og edderkopper der nok skal få enhver til at hvine af skræk. 

Det eneste du skal bruge er: 

 • Sort pap
 • Lim 
 • Spindelvæv
 • Plastikedderkopper 

Lav hjemmelavede heksehatte ved at forme det sorte pap som en spids, ligesom en heksehat, og stempel det sammen så det ikke falder fra hinanden. Derefter kan du dekorere med en helt masse spindelvæv og plastikedderkopper. Du kan bruge lim, så edderkopperne og spindelvævet sidder fast. Brug dine sorte heksehatte som borddekorationer under middagen, i vindueskarmen eller på bogreolen for at skabe en dyster stemning.

4. Uhyggelige svævende spøgelser

Hvis du vil skabe en gennemgående stemning i hjemmet eller haven, så kan du skabe svævende spøgelser, der helt sikkert vil give en mere end uhyggelig stemning. Det er en meget lige til Halloween pynt der ikke kræver særlig meget.

Det eneste du skal bruge er: 

 • Hvidt stof
 • Snor

Hvis du samler det hvide stof sammen, så der former sig en lille kugle foroven, og binder en snor omkring det, så resten af stoffet svæver for sig selv kan du nemt og enkelt sammensætte nogle spøgelser der kan hænge ned fra træerne eller ned fra loftet.

5. Skræmmende velkomst ved døren

Hvis du vil give dine gæster en mere end uhyggelig velkomst, så kan du altid dekorere din hoveddør med en masser af spindelvæv, heksehatte, victorianske stearinlys og meget mere! Lad indgangen til hjemmet være en port til en anden dimension ved at skabe den helt rette stemning for dine gæster.

 

DYI Halloween pyntGræskar til Halloween

 

- Skrevet af Ania