Gyselige men lækre opskrifter til Halloween festen
Mørket har langsomt sneget sig ind. Blæsten hviner af sted, mens de rød-gule blade daler ned i ren uendelighed. Det kribler og krabler i fingrene, og du kan næsten ikke holde det inde længere – nu er det Halloween. Det er ulvetid. Baladetid. Men mest af alt, er det tid til en helt masser skræmmende lækre opskrifter, der får selv teenagevarulven til at savle af ren og skær fråds.
Tag med Føniks på en rejse gennem kulinariske Halloweentown, hvor vi vil møde uhyggelige spindelvævskager, blodige red velvet kager perfekt til selv den mindste vampyr og hvor selv græskar ikke er fredet når vi går i gang med madlavningen i ren Michael Myers stil. Hvis du leder efter snacks i løbet af Halloween festen, forretten eller måske desserten, så finder du det i vores blog om Halloween opskrifter.
Lækre spindelvævskager vævet af selveste Arachne
Hvis du vil skræmme dine gæster fra hvid og sans, især dem med araknofobi, så er disse spindelvævskager absurd lækre og virkelig nemme at lave på ingen tid - og så er de den perfekte dessert til Halloween festen.
Ingredienser:
- 200 g hvedemel
- 150 g sukker
- 50 g kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- En knivspids salt
- 2 æg
- 200 ml kærnemælk
- 100 ml vegetabilsk olie
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 100 g hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Forvarm din ovn til 180 grader. Sæt muffinsforme i en muffinbageform eller brug silikoneforme.
I en skål sigter du hvedemel, kakao, bagepulver, natron og salt sammen.
I en anden skål pisker du sukker og æg sammen indtil blandingen er luftig og lysebrun.
Tilsæt kærnemælk, vegetabilsk olie og vaniljeekstrakt til æggeblandingen. Rør godt sammen.
Tilsæt gradvist de tørre ingredienser til væskeblandingen og rør forsigtigt, indtil dejen er glat.
Fold de hakkede chokoladestykker ind i dejen.
Fordel dejen i muffinsformene, fyld dem cirka 2/3 op.
Bag muffinsene i den forvarmede ovn i ca. 18-20 minutter, eller indtil en tandstikker indsættes i midten kommer ud ren.
Lad muffinsene køle af i bageformen i 5 minutter, og derefter kan du overføre dem til en bagerist for at køle helt af.
For at skabe spindelvævseffekten på dine spindelvævskager skal du dække dem med chokoladeglasur eller hvid glasur, efter præference, og så tilføje lakridssnørrer i spindelvævslignende former på dine muffins. Hvis du vil skabe en 3D effekt, så kan du også komme striber af glasur over disse i forskellige former og faconer, så det ligner at den er dækket af en helt masse spindelvæv.
Blodige Red Velvet kager perfekt til enhver vampyr
Kommer der en vampyr eller to til Halloween festen, så er en Halloween opskrift med lækre red velvet kager det oplagte valg til at slukke tørsten på de blodtørstige vampyrer.
Ingredienser:
- 2 1/2 kopper hvedemel
- 2 kopper sukker
- 1 kop usødet kakao
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 1/2 tsk natron
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 1 kop vegetabilsk olie
- 2 kopper kærnemælk
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- Rød farve til bagning
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør og mel to runde kageforme.
I en stor skål eller en standmikser for nemmere arbejde, sigt mel, sukker, kakao, bagepulver, natron og salt sammen.
Tilsæt æg, olie, kærnemælk og vaniljeekstrakt, og pisk dejen godt sammen.
Tilsæt rød fødevarefarve, indtil dejen får den ønskede blodrøde farve.
Del dejen mellem de to kageforme og bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil en tandstikker indsættes i midten, kommer ud ren.
Lad kagerne køle af, og dekorer dem med en helt masser blodrød glasur - og måske en lakrifsflagermus eller to.
Mumificerede pølser fra det gamle Egypten
Hvis du er på udkig efter en snack der kan mætte sulten til Halloween festen, så er disse mumificerede pølser den perfekte snack til både voksne og små. De er nemme og hurtige at lave, og så smager de bare uhyggelig lækre!
Ingredienser:
- Wienerpølser
- Færdiglavet pølsehornsdej
- Sorte oliven (til øjne)
- Ketchup til dig der vil have blodige mumificerede pølser
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til den temperatur, der er angivet på dejens emballage.
Rul pølsehornsdejen ud i tynde strimler.
Pak hver wienerpølse ind i dejen, så det ligner en mumie med huller til øjnene.
Tilføj evt. lidt ketchup hvis de skal være lidt blodige.
Skær sorte oliven i skiver og placér dem som øjne på mumierne.
Bag i ovnen, indtil dejen er gyldenbrun, og pølserne er opvarmet.
Græskarsuppe til at holde varmen når natten sniger sig på
Ingen Halloween fest er komplet uden en lækker græskarsuppe. Denne cremede suppe smager ikke kun lækkert, men dens orange farve passer perfekt til efterårets farver og de kolde aftener.
Ingredienser:
- 1 kg græskar, skrællet og skåret i tern
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1L grøntsagsbouillon
- 1,5L fløde
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk stødte krydderier (kanel, ingefær, muskatnød)
- Salt og peber efter smag
- Græskarkerner (ristet til pynt)
Fremgangsmåde:
Varm olivenolie i en gryde og steg løg og hvidløg, indtil de er bløde.
Tilsæt tern af græskar og de stødte krydderier. Rør godt og lad det stege i et par minutter.
Tilsæt grøntsagsbouillon og lad suppen simre i 20-25 minutter, indtil græskarret er helt mørt.
Brug en stavblender til at blende suppen, indtil der ingen klumper er tilbage.
Tilsæt fløde og varm suppen op imens. Smag til med salt og peber.
Server suppen varm, og pyntet med ristede græskarkerner.
God appetit og glædelig Halloween!
- Skrevet af Ania