(U)hyggelige gode ideer til Halloween kostumer

Sidst opdateret: 24-10-2023 08:48:14
Oprettet: 22-10-2023

Halloween kostumer banner

(u)hyggelige gode ideer til Halloween kostumer i sidste øjeblik

Er du blevet inviteret til en Halloween fest, men du har ingen udklædning liggende derhjemme, og nu er på jagt efter et Halloween kostume i sidste øjeblik – så frygt ej! Føniks kommer dig til undsætning med en verden af skræmmende, fantasifulde og fantastiske kostumer, der vil gøre dig til midtpunktet af enhver Halloween fest. Uanset om du har flere års erfaring med Halloween-udklædninger eller måske prøver det af for første gang i år, så har vi en helt masse idéer der helt sikkert vil give dig skræmmende god inspiration. 

Lad os sammen gøre the monster mash og dykke ned i universet af Halloween kostumer for at finde det helt perfekte look til dig så alles øjne – om de sidder hvor de skal ved dine med-monstre eller svømmer rundt i en blodrød punch – lander på dig når du går gennem døren. 

Zombie kostume.Vampyr kostume.Varulve kostume.

Lad dig inspirere af de ægte Halloween klassikere

Hvis du vil imponere med et tidløst kostume, hvor du kan være sikker på at alle ved lige præcis hvem – eller hvad – du skal forestille, så er en klassiker af et Halloween kostume den helt rette vej for dig. Her kan du klæde dig ud som klassikerne fra de gamle sort/hvid gyserfilm: 

 • Vampyren med de skarpe tænder, bloddråber dryppende ned af læberne, og helt i sort med en elegant kappe. 

 • Varulven med et lettere vildt udseende, uroligt hår, og en iturevet trøje sat sammen med klassisk blå jeans. 

 • Zombien med det døde blik skabt med grønligt makeup, snavset tøj med bloddråber og måske en halvspist hjerne i hånden. 

Disse klassiske Halloween kostumer er altid et hit, alle kan nikke genkendende til dem når du kommer gående, og så kræver de også minimal forberedelse og kan sammensættes på bare få minutter – find noget gammelt tøj der godt må lide under saksen og blodrøde dråber fra en rød madfarve til bagning. Så er du klar til den helt store monster mash.  

… Er det en fugl? Er det et fly? Eller er det et kostume med en reference til det popkulturelle?

Halloween behøver ikke nødvendigvis at være lig med gyselige monstre eller velkendte klassikere. Nej, det er en anledning der også giver dig muligheden for at påføre dig udklædninger inspireret af dine yndlingsfilm eller tv-serier, karakteren der er din absolutte favorit i spillet du er i gang med nu eller måske endda kendte musikere. 

Med et Halloween kostume der er med på bølgen når det kommer til hvad der er populært lige nu, kan du altid vide dig sikker på at være genkendelige til Halloween festen uden at du skal prøve at forklare hvem det præcis er du prøver at ligne. Idéerne er mange og det kan være du allerede nu har en god ide til en udklædning, men du kunne gå i følgende baner: 

 • Bliv midtpunktet af den store fest ved at iklæde dig den næsten ikoniske grønne mankini som karakteren Borat – så bliver festen i hvert fald aldrig kedelig. 

 • Bekæmp det mørke og det onde iført en skoleuniform i dine favorit Hogwarts farver, en tryllestav og måske en paryk, og bliv til din favorit Harry Potter karakter. 

 • Eller som selve titlen henkalder til, klæd dig ud som Superman, men iført jakkesæt og briller, og så det velkendte S symbol på en t-shirt under jakkesættet. Så kan du blive aftenens helt.

Bliv inspireret af dine favorit karakterer til Halloween og imponer alle til festen, så det ikke ender som en rigtig Dead Man's Party – de fleste er så let genkendelige, med kostumer, der nemt og enkelt kan kopieres, uden at du skal have andet end hvad du har i klædeskabet. 

Klæd dig ud som din drømmerolle i livet

Som man siger på godt amerikansk “dress for the job you want, not the job you have” – klæd dig ud som den rolle du gerne vil have, ikke den du har. Med Halloween har du nemlig muligheden for at klæde dig ud som lige præcis den person du gerne vil være, hvor du kan udleve dine vildeste fantasier og det er kun kostumet der sætter grænser for dette. Be True To Your Ghoul som Halloween hittet af The Ghouls så smukt siger.

Har du altid ville gå klædt anderledes end du gør, eller har du måske et drømmejob som du gerne vil udleve, selvom det kun er for en aften, så kan du gøre det gennem dit Halloween kostume. Du kan lade dig inspirere af vores ideer forneden, som vi har ladet os inspirere af de kære kollegaer på Føniks kontoret: 

 • Goth for en dag: iklæd dig det mørkeste tøj du ejer, måske lidt sort eyeliner og en sort paryk, og så kan du være en ægte Morticia Adams for en skræmmende aften. 

 • Læge for en dag: det er nok mange der har drømt om at være læge, men hvor den lange skoletid måske ikke ligefrem er det der har lokket, men bare rolig, du kan finde nogle blå gummihandsker frem, en lang hvid frakke der kan ligne en kittel hvis du kniber med øjnene, og så kan du roligt gå fra gæst til zombie og sørge for at ALT er i tip top form. 

 • E-sports stjerne: tænker du måske på at være en ægte e-sports stjerne når du gamer med vennerne derhjemme? Så snup in ægte Føniks gamer trøje og cap, så kan du udleve fantasien for en aften iført det fedeste gamer merch. 

Det er kun fantasien, og måske budget eller klædeskabet, der sætter grænser for dit Halloween kostume. Men tænk over hvad du gerne vil være, hvis du havde alle mulighederne, og gå så kreativt til værks med hvad du har – og tænk ud af boksen.

En familie iklædt Halloween kostumer og med græskar hovedetTre hunde ikædt hvide lagner som spøgelser siddende foran et græskar.Fire mennesker ikædt forskellige Halloween kostumer.

Og til sidst, hvis du ude helt i sidste øjeblik med dit Halloween kostume for 2023…

Måske er du helt vild med alle vores ideer til Halloween kostumer, faktisk vil du gerne gøre noget helt ekstraordinært ud af dit kostume, men festen er i aften og du er virkelig bare ude i sidste øjeblik, så kan du altid finde noget kreativt i hjemmet udover dit eget klædeskab. 

 • Bliv en mummificeret mumie med flere lag toiletpapir om krop og ansigt.

 • Find et hvidt lagen, klip huller til øjnene, og kom som et spøgelse. 

 • Duk op i hættetrøje, cap og solbriller, og lad som om du er Joe fra Netflix serien You. 

Tænk hurtigt, tænk nemt, og sæt i gang. Du skal nok være Halloween klar inden nul komma fem med disse hurtige Halloween beklædninger.

Uanset om du er en ivrig Halloween-entusiast eller en sidste øjebliks-beslutningstager, er der et Halloween kostume til dig. Fra klassiske udklædninger til skræmmende skabninger og popkulturhelte har du utallige muligheder for at imponere dine med-ghouls til årets mest uhyggelige aften. Så, træd ud i mørket med dit inspirerende Halloween kostume og lev livet som nattens kreatur i bedste stil.

Og Glædelig Halloween fra Føniks Computer! 

- Skrevet af Ania