Her hos Føniks Computer forhandler vi et af markedets største udvalg af hardware og udstyr til computer og netværk, og derfor finder du naturligvis også et udvalg af VoIP software her i sortimentet. VoIP (Voice over Internet Protocol) eller IP-telefoni, som det også kaldes, er betegnelsen for teknologi og software, der gør det muligt at transportere telefoni via et IP-datanet. Med VoIP software her fra udvalget har du dermed mulighed for at opgradere forskellige routertyper til også at understøtte VoIP-funktioner for på den måde at forsimple dine netværksinstallationer eller få mest muligt ud af dem. 

Resultater: 1
Resultater: 1


loader

VoIP software der understøtter IP-telefoni

Der findes i dag mange forskellige måder, man kan vælge at foretage opkald, chatte og på andre måder komme i kontakt med hinanden på. Nogle benytter stadig det klassiske fastnet, hvor andre benytter mobilnettet eller er gået helt over til net-baserede tjenester. En af disse net-baserede tjenester er VoIP – eller Voice over IP – der er en fællesbetegnelse for IP-telefoni, der lader dig foretage opkald over nettet. Dette fungerer i bund og grund som det klassiske fastnet, men hvor det i gamle dage var internettet, der lånte plads på telefonnettet, så er det med VoIP telefonnettet, der låner plads på internettet. Når der benyttes VoIP software til at foretage opkald, komprimeres lyden fra opkaldet til data, som derefter transporteres via IP-datanettet.

VoIP er på den måde en innovativ videreudvikling af det klassiske fastnet, men hvor fastnet kun findes i form af fysiske telefoner, findes VoIP både i en fysisk og i en software-baseret version. Her på siden finder du vores udvalg af VoIP software, der giver dig mulighed for at foretage opkald over internettet direkte fra kompatible enheder. Du behøver derfor ikke en fysisk telefon, men kan foretage opkald direkte fra f.eks. computeren. Det er blot vigtigt at sørge for, at du har en stabil internetforbindelse, der er kraftig nok til at kunne trække både internetbrug og telefoni – særligt hvis I er flere i husstanden eller på arbejdspladsen, der benytter VoIP software.

IP-telefoni til både private og erhverv

VoIP benyttes både af individuelle personer samt af virksomheder og firmaer, der er på udkig efter et alternativ til det klassiske fastnet. Da opkald over IP oftest ikke kræver abonnementsbetaling og desuden har billigere minutrater, så kan man som firma potentielt spare penge ved at investere i denne løsning. Samtidig har VoIP software også andre fordele og smarte funktioner sammenlignet med det klassiske telefonnet.

Alt afhængigt af hvilken type VoIP software, man vælger, understøtter den f.eks. funktioner, der lader dig se opkalds-id, forbedret lydkvalitet eller muligheden for at sætte opkald i kø. Derudover giver internetbaserede opkald dig også mulighed for at ringe til folk i hele verden, og der sættes dermed ikke nogen grænser for opkaldets distance.

Alle disse fordele får man naturligvis også med en fysisk VoIP telefon, så er det udelukkende op til dig at vurdere, om du – og evt. dine medarbejdere – vil få mest ud af det klassiske setup eller VoIP software, der er målrettet dine eller virksomhedens behov.

Software til VoIP findes i forskellige former

Når man taler om VoIP software, så taler man typisk om en form for software-baserede telefoner. VoIP telefoner findes nemlig i to former, men dette er ikke den eneste type VoIP software, der findes. I vores sortiment finder du f.eks. også software, der lader dig opgradere eksisterende routere med VoIP-funktioner, og licenser, der giver dig mulighed for at have et vist antal VoIP-linjer aktive samtidig.

Under hvert enkelt produkt kan du læse mere om, hvor mange linjer de understøtter, og hvilke funktioner de helt specifikt giver dig mulighed for at udnytte. Fælles for dem alle er naturligvis den grundlæggende funktion, der lader dig foretage VoIP-opkald over internettet med enheder, som er VoIP-klar.

Nogle typer VoIP software giver dig tilmed mulighed for at kombinere alle de innovative funktioner fra VoIP-opkald med muligheden for at benytte det traditionelle telefonnet, så du kan skifte mellem de to og på den måde vælge den opkaldstype, der passer bedst i situationen. VoIP-opkald kan nemlig ikke fungere uden internet, men hvis du opretholder begge funktioner, vil du kunne foretage opkald, selv hvis strømmen går. På den måde vil du altid kunne komme i kontakt med omverdenen.