Gode råd til det fedeste LAN PARTY!

Sidst opdateret: 12-02-2024 10:25:58
Oprettet: 09-08-2018

lanfest titel


Gode råd til det fedeste LAN party!

Hvis du står og skal til det vildeste LAN-party og er faldet over denne blog i din søgen efter gode råd og fede tips og tricks, så bliv endelig hængende og læs videre! Hos Føniks Computer elsker vi at game, og vi kan ikke nægte at vi nok bruger et par weekender på kontoret på at holde LAN-fester.
Vi ved at mange af vores kunder også er habile gamere med stor passion for deres hobby og til passioneret gaming hører LAN-fester. Derfor har vi i denne blog samlet alle vores erfaringer med at holde LAN-fester, for at give dig masser af gode tips og tricks.

Checklisten

Fuldstændig ligesom når du skal på ferie, er der unægtelig altid et eller andet man glemmer når der pakkes til LAN-party. Hvad end du skal til et stort LAN som Copenhagen Games eller til LAN med den stærke kerne hos en af dine kammerater, så er der en liste af uundværlige ting som skal medbringes.
Vi har her samlet en checkliste over alle de vigtige sager du skal have med, som vi anbefaler at du nøjsomt følger for at være helt sikker på at have husket det hele.

Computer

Det siger sig selv at du naturligvis ikke kan tage af sted til et LAN uden en computer.
For at være hundrede procent sikker på at du er klar til LAN-festen anbefaler vi at du har downloadet og installeret de spil i skal spille hjemmefra, så i ikke alle sammen sidder på et enkelt netværk og prøver på at hente GTA V på Steam. Det er desuden også en fremragende idé lige at sørge for at alle drivers er opdateret og at have antivirus installeret på computeren.

Skærm

Til et LAN-party anbefaler vi ikke at du medbringer din kæmpestore 34” widescreen.
Hvad end du skal til det store LAN i en messehal eller til LAN hos dine venner, kan du næsten ikke andet end genere din sidemand med så stor en skærm.
Hvis du i dit hjemme setup har anskaffet dig en stor og lækker gamerskærm, men ikke har en ekstra i mindre størrelse, anbefaler vi at du anskaffer en billig 24" skærm

Mus

Vi har oplevet utallige gange når vi opsætter til et LAN at der altid er en eller anden der spørger ud i lokalet ”nogen der en ekstra mus med?”.
Ofte kan det godt lade sig gøre at låne en ekstra mus til et LAN event, men det går unægteligt udover din egen ydeevne i de mere konkurrenceprægede spil når du ikke har dit vante stykke værktøj ved hånden.
Så husk for pokker musen, du får ikke lavet mange headshots uden.

Tastatur

Tastaturet er ligeså uundværligt som resten af dit setup.
Husk at sørge for at få sat nogen gode micros op inden eventet, og lave en fed lysprofil i dit RGB tastatur så du er klar til at vise de andre hvem der bestemmer.

Musemåtte

Musemåtten er det stykke udstyr der oftest bliver glemt, og vi har oplevet utallige cowboy løsninger til at lave en erstatning, såsom at bruge overfladen på ordbøger eller fars leksikon.
Vi anbefaler altid at du husker din musemåtte for at optimere din egen oplevelse, men ligesom med skærmen så sørg for at du har en musemåtte i passende størrelse, så du ikke kommer slæbende med en der fylder et halvt bord.

Headset

Vi anbefaler helt klart at du medbringer et headset, og ikke dine computerhøjtalere.
For det første er det ikke alle der gider høre din J-pop spilleliste mens i gamer, og for det andet vil du jo heller ikke give dine informationer væk til de andre når i spiller konkurrenceprægede spil, hvor lyd siger alt, såsom Counter-Strike.

Router/Switch

Det er altid en god idé at medbringe en ekstra router eller switch.
Til LAN arrangementer som er præget af en stor mængde stationære maskiner uden trådløst netværkskort, sker det meget ofte at man løber tør for netværksporte – dette problem er hurtigt redet hvis alle tænker over at tage en router eller switch med.
Hos Føniks Computer anbefaler vi desuden at man ikke gamer over Wi-Fi, den absolut bedste gaming og LAN oplevelse fås uden tvivl med kablet netværk.

Ekstra kabler

Når du har pakket hele din gaming station ned, er det vigtigt lige at dobbelttjekke at du har alle dine kabler med.
Strømkabel til PC. Strømkabel til skærm. Displayport/HDMI/VGA kabel til skærm. USB opladningskabel til din telefon.
Jackstick til dit headset. Ethernet kabel. Vi anbefaler desuden at du medbringer ekstra af de mere almene kabler såsom strømkabler, opladere, og ethernet kabler.
Disse kabler er ofte i høj kurs til LAN events og man kan næsten ikke medbringe for mange.

Stol

Til større LAN events vil der oftest være stole med i arrangementet, og hos din kammerat er der sikkert også en køkkenstol du kan side på.
Meeeeen, hvis du skal være til LAN over weekenden så er det jo meget rart at kunne side lige så komfortabelt som du gør ved dit eget gameralter.
En stol er måske ikke øverst på prioritetslisten og den kan også være besværlig at medbringe, men hvis du har muligheden er det helt klart en luksus vi anbefaler.

Sovepose og Liggeunderlag

Du kan selvfølgelig ikke forvente at der er en seng klar til dig til et LAN-party, og selvom det ikke er meningen du skal sove igennem alt det sjove, så kan der blive behov for en lur.
Derfor anbefaler vi at du medbringer sovepose og liggeunderlag for lynhurtigt at kunne crafte en napstation ovre i hjørnet.

Tandbørste

Hvis et LAN-event strækker sig over flere dage er det ufatteligt vigtigt at huske at børste tænder.
Der er ingen der gider snakke med dig hvis du lugter af gamle Dorritos og Mountain Dew ud af munden.

Håndklæde

Fuldstændig som med tandbørsten, så er det vigtigt at forsøge sig med et bad hvis det er et længere stående LAN-party.
Selvom der måske ikke er badefaciliteter til større events som Copenhagen Games, så kan man altid vaske sig med vandet fra hanen.

De gode tips til et succesfuldt LAN

Her får du lige et par gode råd med på vejen som du kan bruge når du skal til et LAN-Party.

Husk at få nok søvn op til eventet

Et LAN-event forløber typisk henover en weekend, og der er non-stop gaming på menuen.
Så husk at møde op frisk og udhvilet, for du får nok ikke megen muligheder for at sove til selve festen.

Mad og drikke

Pizza kan man altid bestille, og det hører jo til. Men vi vil alligevel slå et slag for at i husker at købe godt ind af snacks og andre madformer end pizza, så i kan holde jer friske og forsynede i løbet af en hel dag.
Hvis eventet forløber hjemme hos en kammerat så kan i jo bruge en af pauserne på at gå i køkkenet og smække en lækker lasagne sammen. Af drikke anbefaler vi, masser af vand og kaffe. Der er mange der sværger sig til energidrikken, men det indeholder simpelthen så meget sukker at du risikerer at miste energi af det.
Hvis du gerne vil være tiptop frisk og klar til at dominere slagmarken, så sørg for at få masser af vand, og skal du bruge et koffein boost så tag en kop kaf’.

Ved større events

Ved større events hvor der er rigtigt mange deltagere er der desværre altid nogle sorte får.
Vi anbefaler kraftigt at du ved denne type LAN-fester aldrig klikker på delte filer på netværket medmindre du er et hundrede procent sikker på hvad det er!
Der kan være alt fra keylockers til malware der er blevet spredt på netværket så husk at passe på dig selv og din computer.

Af samme årsag anbefaler vi heller ikke at du indsætter USB nøgler i din PC som du modtager fra fremmede.
Hvis der kommer en over du ikke kender og tilbyder dig den nye Avengers film i Blu-ray fra sin USB nøgle, så tak pænt nej og gå videre med det vigtige – Gaming.

Den vigtigste regel

Der må aldrig under nogen omstændigheder afsluttes et LAN-Party uden der er blevet spillet minimum et spil Warcraft 3!
Denne klassiker samler alle typer af gamere med sin, for dens tid, banebrydende Custom Maps feature.
Der findes hundredvis af brugerskabte baner og vi anbefaler at i samler jer om et slag Uther Party.

Hvad skal vi spille?

Hvis i er godt i gang med jeres LAN-party men er ved at gå lidt døde i de traditionelle LAN spil som Counter-Strike, League, Dota eller Fifa så har vi her lavet en liste over Top 5 gamle klassikere som alle kan være med på og som er hurtigt og nemt at gå i gang med.

Flatout 2
Flatout og Burnout spillende er bredt kendt som bilspillende der har mere fokus på fuld smadr og mindre fokus på rent faktisk at køre og race.
Og få spil bringer kaotisk ødelæggelse frem på computerskærmen lige så godt som Flatout 2.
Spillet fås billigt på Steam, og selvom der ikke længere er Servers til at spille online på, kan man stadig få en kæmpe fest ud af spillet til LAN.

Atomic Bomberman
Hvis i alle sammen lige har brug for at køle ned og tage en pause fra de hektiske skydespil eller krævende MOBA’er, så er der ingen bedre måde lige at ”ta’ 5”, end med et hurtigt slag Atomic Bomberman.
En fuldstændig udødelig klassiker som alle kan forstå og spille med på.
Bare pas på du ikke sprænger dig selv i luften med første bombe.

Heroes of Might and Magic 3
Heroes 3 er et af de spil der bare har lidt har det hele.
Det har lidt RPG, lidt strategi, lidt ressource management, og lidt simulation. Spillet har samme fængende effekt som Civilzations’ ”bare en tur mere” syndrom.
Selvom der er udgivet mange Heroes spil siden 3’eren, er denne gamle klassiker til dato stadig den der holder bedst med sin Random Map Generator, der sørger for at du aldrig spiller det samme spil 2 gange.

Worms Armageddon
Hvis du aldrig har spillet dette fænomenale spil, og grædt salte tårer over at blive fuldstændig udraderet af spillets til tider nådesløse AI, så er det virkelig på tide!
Worms Armageddon er blevet bragt tilbage og genudgivet via Steam, og i kan spille op til 6 spillere mod hinanden.

Warcraft 3
Der kan bruges uendelige timer på blot at spille det originale strategispil WC3, og selv hvis man går træt i det normale spil findes der hundredvis af forskellige Custom Maps i Battle.net.
I kan med fordel taget et kig på Epicwar.com og finde de fedeste maps som i kan hoste og spille med hinanden via WC3’s LAN feature.

I pauserne

Det er helt naturligt at man ikke kan spille uafbrudt 24 timer i døgnet, der er simpelthen brug for pauser.
Men hvad skal man så lave i disse pauser? Det har vi her et par bud på.

Lav noget lækker mad

Selvom Pizza næsten er øremærket til LAN-fester så kan der være en kæmpe værdi i at samles i køkkenet om at lave noget lækkert mad til jer alle sammen.
Dette kan selvfølgelig kun lade sig gøre hvis der er et køkken tilgængeligt.

Spil brætspil og kortspil

Hvis man er blevet træt i øjnene af at kigge ind i en skærm, men stadig higer efter at game så kan man sagtens få slukket tørsten ved at spille nogle fede brætspil såsom Descent eller Heroquest.
Man kan også fornøje sig med et slag Magic The Gathering hvis man har husket at tage sine kort med.

Gå en tur

Hvis du er til et større event og har siddet mange timer inde i en stor lagerhal kan det være en meget stor fordel lige at komme udenfor og få noget frisk luft.
Det giver god energi og sørger for at du er hundrede procent frisk til at lave headshots i næste runde CS:GO.

Til slut:

Hos Føniks Computer elsker vi at game, og vi glæder os umådeligt meget til næste gang chefen giver os lov til at holde LAN på kontoret.
Vi håber at alle jer der elsker at gå til LAN-fester har fået god værdi ud af denne blog, og husker at bruge vores checkliste og tips og tricks næste gang i skal afsted.

God dag og godt LAN!