Trådløs eller kablet gaming – Hvad er bedst til dig?

Sidst opdateret: 15-08-2023 08:14:58
Oprettet: 27-07-2023

Trådløs eller kablet gamer udstyr blog banner.

Skal du have trådløst eller kablet gamer udstyr?

Der raser en evig diskussion om gaming, ligegyldigt i hvilke gamingkræse man bevæger sig rundt i. Det handler altid om, hvorvidt man burde bruge trådløst eller kablet udstyr, når man sidder og gamer. Nogen sværger at kablet udstyr bare er bedre, andre mener at trådløst udstyr er den eneste vej frem i gamingens verden. Uanset hvad man foretrækker, så er der helt sikkert mange overdrivelser, man skal sortere igennem, og i forsvaret at deres foretrukne gamer udstyr er der mange, der glemmer at være mere partiske og objektive. Derfor vil vi hos Føniks Computer gerne belyse fordelene og ulemperne ved både trådløst og kablet udstyr, så du bedre kan afgøre helt præcist, hvad du helst vil have.

Trådløst gamer udstyr

Trådløst udstyr bliver mere og mere populært, og det er med god grund. Som tiden går bliver de forskellige producenter bedre og bedre til at producere trådløst gamer udstyr, der rent faktisk kan leve op til mange gameres ellers høje standarder. Det giver trådløs gaming en reel mulighed for at være med, selv når der skal spilles computerspil, hvor det kan gå rigtig hurtigt. Det betyder dog ikke, at trådløst udstyr bare er helt perfekt – der er selvfølgelig fordele og ulemper ved det, præcis ligesom ved alt andet.

Fordele

 • Fuld frihed
 • Mindre rod på bordet
 • Ingen bøvl med ledninger

Det vigtigste punkt ved trådløst udstyr er selvfølgelig, at det giver dig en enorm mængde af frihed. Du kan rende rundt med dit headset på og blive ved med at høre musik, snakke med vennerne eller følge med i din podcast – alt imens du lige gør rent, laver aftensmad eller om du så går på toilettet. Du rejser dig bare op, og så kan du gøre lige det, du har lyst til. Det bliver også utrolig nemt at flytte rundt på mus og keyboard, for der er ingen problemer med, at der er en ledning som skal kunne nå. Du kan bare stille dem, hvor du vil, eller endda tage dem med dig hen i sengen. Computerens verden er din østers, så snart du sidder med trådløst udyr.

Samtidig er der også meget mindre rod på dit skrivebord, fordi der ikke er trukket ledninger fra alt dit udstyr og om til computeren. Du putter blot en dongle i PC'en, eller tilslutter via Bluetooth, og så kører det hele perfekt, imens skrivebordet er frit for ledninger. Det betyder samtidig også, at du undgår alt det bøvl, der godt kan være med kabler til tider. Der bliver ikke problemer med, at din mus ikke kan tilsluttes, fordi ledningen er for kort. Du rejser dig ikke op, og så giver det et ryk, når du har glemt at få dit kablede headset af. Der er intet at falde i eller at få rodet sammen. Ledning gør ikke din mus langsommere, fordi den bliver trukket hen over skrivebordet. Trådløs teknologi byder på et hav af muligheder.

Ulemper

 • Opladning
 • Problemer med signal
 • Ydeevne
 • Pris

Selvom der er rigtig mange fordele ved trådløst gamer udstyr, så er der selvfølgelig også nogle ulemper ved dem. Et af de mest oplagte er, at trådløst udstyr selvfølgelig skal oplades. Når det er tør for strøm, så kan det bare ikke mere. Selvfølgelig kan man godt sidde med ledning i, og oplade ens udstyr imens man bruger det, men så går meningen lidt af det trådløse. Det fungerer derfor bedst, hvis man er god til at huske at lade sit udstyr op. Det oplagte tidspunkter er imens man sover, men ellers kan det jo også ske, når man er ude af huset på grund af studierne eller arbejdet.

Et andet problem man kan støde på med trådløst udstyr, især hvis man er en seriøs gamer, er angående ydeevnen og signalet. Det er ikke ligefrem nemt at få trådløst gamer udstyr til at have en lige så god ydeevne som kablet udstyr, og derfor kan det nogen gange føles som om, at man går på kompromis, når man køber trådløst udstyr. Det kan også være, at man oplever problemer med signalet. Enten er der noget interferens fra hvem ved hvad af elektriske apparater, eller også føles signalet bare ikke helt lige så hurtigt, som når du bruger kabel i stedet for dongle eller Bluetooth.

Signalproblemer og ydeevne er heldigvis ikke et problem i vores moderne verden, så længe du investerer i udstyr fra anerkendte mærke med megen erfaring indenfor gamer udstyr. Det giver dog et helt andet problem, og det er, at godt og effektivt trådløst udstyr bare koster mere, end hvis man købte en kablet version. Man skal derfor være klar på, at det bare ikke er lige så billigt, hvis man vil have noget der både er trådløst og godt. Heldigvis bliver priserne altid bedre med tiden, og du kan derfor sagtens finde trådløst gamer udstyr, der ikke bryder budgettet. Hvis du er interesseret i rigtig godt trådløst gamer udstyr, så foreslår vi altid at se på Logitech G Pro linjen. Her er der i den grad blevet kælet for detaljerne, og det bliver brugt af professionelle e-sportsatleter verden over. Det er noget af det bedste trådløse udstyr på markedet, og forbindelsen er så hurtig, at du slet ikke kan føle manglen på kabel.

Knap der linker til Logitech G Pro Wireless kategorien.

Kablet gamer udstyr

Så meget som det trådløse udstyr bliver mere og mere populært, så er der stadig et utal af gamere, der sværger at kablet udstyr bare er bedre. På nogle punkter er det selvfølgelig korrekt, men alligevel er det ikke helt så sort og hvidt, som nogen prøver at male det. Ja, kablet udstyr har i den grad også sine fordele, men det betyder ikke, at der ikke også er ulemper ved det. Som så meget andet her i livet, så kommer det helt an på, hvilke behov man har, og hvad man skal bruge sit perifere computergrej til.

Fordele

 • Plug in and play
 • Høj ydeevne
 • Pris

En af de mest oplagte fordele når du har tastatur, mus eller headset som er kablet, er, at du blot behøver slutte kablet til computeren, og så er maskineriet oppe at køre på ingen tid. Det gør det altså rigtig nemt og smertefrit at gøre brug af, for du skal ikke overveje opladning, at sørge for at få en trådløs forbindelse etableret eller andet i den stil. Plug in and play – så simpelt kan det være. Du er også, i højere grad, sikret en høj ydeevne, da det er meget nemmere at bygge effektivt gamer udstyr med kabling, end hvis det skal være trådløst. Det gør også ofte det kablede udstyr noget billigere, hvilket de fleste i den grad nyder godt af. For hvis du kan få den samme mus, minus den trådløse teknologi, og du så skal betale en del mindre, så er det jo om noget fristende.

Ulemper

 • Mindre frihed
 • Rod på bordet
 • Bøvl med ledninger

Selvom en lavere pris for samme, eller bedre, ydeevene kan lokke med rigtig mange, så er der stadig bare nogle nogle ting, som kablet udstyr ikke opnår, men hvor det trådløse i den grad brillerer. For eksempel kommer man bare ikke uden om friheden, der er ved ikke at skulle tænke over ledninger. Det er også bare et faktum, at det kommer til at rode mere på bordet, når du bliver nødt til at trække kablerne ned til din gamer computer. Det giver noget mere bøvl og rod, og sådan er det bare. Hvad du vælger bør derfor i den grad komme an på, hvad du sætter mest pris på. Det store spørgsmål vil derfor også ofte være, om du er villig til at betale prisen for en god trådløs forbindelse.

Masser af forskelligt udstyr hos Føniks Computer

Uanset om du er til en trådløs eller kablet forbindelse, eller måske ligefrem en blanding alt efter udstyret, så er der helt sikkert noget hos Føniks Computer, som du kan bruge. Vi har et enormt udvalg af gamer udstyr, så uanset om det skal være et headset, en mus, et tastatur, rat og pedaler, højtalere eller noget helt andet, så kan du helt sikkert finde det hos os – og du kan godt regne med, at der både er trådløse og kablede modeller at vælge imellem. Går du og mangler noget? Så er det bare at se vores sortiment igennem.

Link til kategori med gamer udstyr

 

- Skrevet af Rasmus