Resultater: 116
Resultater: 116


loader

144Hz gamer skærme til den passionerede gamer

Hvis du i forvejen har det lækreste setup med en hurtig mus, fedt keyboard med lys og gaming headset med knaldgod lyd i, er du også nødt til at have en god skærm til gaming. Gaming skærme af høj kvalitet kan bedst nydes med god hardware, og det forklarer vi nærmere nedenfor.

Når man skal vælge sin gamer monitor, er 144Hz en fantastisk løsning. Den giver fremragende forudsætninger for høj billedkvalitet i spil. Vi forhandler en række 144Hz gaming skærme fra velkendte producenter som Acer, AOC og ASUS.

Der er op til flere parametere, du bør kigge på, når du gerne vil have fat i en 144Hz gamer skærm. Vi gennemgår dem lige her, og du kommer til at se nærmere på:

  • Opdateringshastighed
  • Responstid
  • Opløsning
  • Farveskala

Opdateringshastighed og responstid er vigtige parametre

Når billedet på skærmen skifter, kalder vi den fart, det skifter med, for opdateringshastighed. En højere opdateringshastighed vil give et bedre flow i billedet.

144Hz er en meget populær og udbredt opdateringshastighed, og der er tydelig forskel på 144Hz og ældre skærme med 60Hz i opdateringshastighed. Man kan helt sikkert tildrage sig en fordel på den front. Det kræver, at man har noget hardware, der passer til en 144Hz skærm til gaming.

Responstiden er den tid, der går, før skærmens pixels ændres fra en indstilling til en anden. Den måles i millisekunder, og vi tilbyder flere 144Hz gamer skærme med ekstremt lav responstid. Den lave responstid er med til at give en god billedkvalitet uden forsinkelser.

Både med hensyn til opdateringshastighed og responstid skal man tage højde for sin computers hardware. Har man en højteknologisk 144Hz gamer skærm med lav responstid og kraftig hardware i sin computer, kan man få en stor fordel i spil, hvor man skal være hurtig og opmærksom.

Her skal man dog være opmærksom på, at der faktisk findes spil, hvor man bør have noget endnu bedre end en 144Hz gamer skærm. Spiller du konkurrenceprægede skydespil, så skal du som minimum bruge en 240Hz gamer skærm.

Opløsning og farveskala

Opløsningen er selvfølgelig også noget, man kan overveje i sit valg af 144Hz gamer monitor. Indtil for nyligt har gaming skærme med 1080p-opløsning været meget populære og bredt anvendte.

Men ny teknologi ændrer altid slagets gang, og nu vælger gamere verden over i højere grad 1440p (QHD) og 4K-opløsning. En 144Hz skærm med høj opløsning giver dem ekstra kant, når de skal slå deres modstandere i League of Legends, World of Warcraft og så videre.

Farveskalaen er en forudsætning for lækker grafik. Kan 144Hz gaming skærmen gengive 100% af de farver, vi kan opfatte med øjet, får man et bedre visuelt resultat. Det øger følelsen af realisme.

De mest almindelige farveskalaer omfatter sRGB, Adobe RGB og DCI-P3. sRGB er meget populær, selvom den gengiver færrest farver af de tre typer. Den gengiver rigeligt til at give et godt billede. DCI-P3 gengiver flest af de tre. HDR er en type, der er stærk på kontrastniveauerne mellem sorte og hvide nuancer.

Vil man have høj billedkvalitet og god grafik, skal man vælge en 144Hz skærm til gaming med høj opdateringshastighed, lav responstid, høj opløsning og mange farveindstillinger.

144Hz gaming skærmes tilslutninger og paneltyper

Tilslutninger og paneltyper kan faktisk have nogen indvirkning på, hvordan billedet er på ens 144Hz gamer skærm. Med HDMI og DisplayPort-tilslutninger får man de bedste resultater til de nyere og mere moderne 144Hz monitorer.

VGA og DVI er så småt ved at blive udfaset. De fleste skærme har HDMI-tilslutninger. Man kan købe en 144Hz gaming skærm med DisplayPort og gode specifikationer på de andre parametre ovenfor. Hvis man har hardware, der understøtter skærmen, giver det et fantastisk billede.

Der er tre almindelige typer paneler: TN Film paneler (Twisted Nematic + Film), IPS (In-Plane Switching) og VA (Vertical Alignment). IPS-paneltyper gengiver farver skarpt og præcist. De har også gode synsvinkler og er velegnede til gaming med et godt flow.

TN-skærme har lav responstid og er gode til gaming, hvor det går hurtigt. VA-skærme kan kendes på de gode kontrastforhold, der giver dybere nuancer af sort og forbedrer grafikken. Både tilslutninger og paneltyper kan man tage med i beslutningen, når man køber en 144Hz gamer skærm.

Kurvatur, billedformat og skærmstørrelse

Flade 144Hz gamer skærme bliver hele tiden forbedret, både på opdateringshastigheden, opløsningen og billedformatet. Du kan for eksempel vælge den større 21:9 frem for den klassiske 16:9. Hvis du køber en 144Hz gaming skærm med høj opløsning, kan det være en god idé at øge billedformatet også.

I mellemtiden har kurvede skærme ramt markedet, og de skaber enormt stor indlevelse. Kurvaturen måles i ’R’ eller radius og jo lavere radius, jo mere kurvet er din 144Hz gaming skærm.

På en kurvet 144Hz skærm anvender man sit perifere syn. Det betyder, at en kurvet monitor har en form, som er ’rettet’ mod den, der bruger skærmen. Synsfeltet er således større, og man ser mere – specielt af det der sker i hjørnerne og siderne. Et større billedformat og kurvatur på en 144Hz gamer skærm er en fremragende kombination.

Skærmstørrelsen er selvfølgelig også noget man skal tage stilling til med en 144Hz gamer skærm. Du kan vælge at købe en af de mindre skærme, hvis du vægter mobilitet og kompakthed højt. I midten ligger skærme på cirka 24 og 27 tommer, der er rigtig velegnede til konkurrencepræget gaming. I toppen tilbyder vi de helt store monitorer, som man får vild indlevelse i gaming med.

Ny software forbedrer 144Hz gaming monitorer

Det hænder, at man får drops på sine FPS (Frames per second), og det skaber lag. Det sker, fordi FPS og opdateringshastigheden på ens 144Hz gamer skærm ikke stemmer overens. Metoden, der regulerer forholdet mellem FPS og opdateringshastigheden, er hardware-baseret og kaldes V-Sync.

Den metode er ved at blive erstattet af software. Eksempelvis har NVIDIA udviklet G-sync teknologi, mens AMD har lanceret deres FreeSync teknologi. På en 144Hz gaming skærm betyder disse teknologier, at opdateringshastigheden synkroniseres med FPS og ikke omvendt.

Det eliminerer input lag og fungerer på den måde bedre end V-Sync. Som udgangspunkt skal man bruge NVIDIA GeForce grafikkort eller AMD grafikkort for at kunne benytte de to respektive teknologier.

Det kan være til ens fordel, for både NVIDIA GeForce og AMD grafikkort er nogle af de bedste og kraftigste på markedet. Man skal dog også huske, at teknologierne kræver DisplayPort på både grafikkort og 144Hz skærmen.

Hvad er det vigtigste at vide om 144Hz gamer skærme?

At det hedder en 144Hz gaming skærm betyder, at den har en opdateringshastighed på 144Hz. De langsommere skærme har 60Hz, og de hurtigste har 360Hz, så 144Hz gamer skærmen placerer sig rigtig fint i midten.

Den er fremragende til gaming, og der er utroligt mange gamere, der vælger den, fordi den giver et hurtigt og flydende billede. Vi tilbyder billigere modeller til dem, der leder efter en budgetvenlig skærm. Vi fører også avancerede modeller til dem, der vil have det bedste af det bedste.

Husk, at opdateringshastighed ikke alene gør en skærm god. Der skal den rette responstid, opløsning, farveskala, tilslutning og paneltype til. Det er kriterier, man kan filtrere sin søgning efter, når man skal finde den rette monitor. Husk også, at jo bedre og kraftigere skærm du vælger, jo stærkere skal din hardware være.

Vi rådgiver dig med glæde og i øjenhøjde

Hvis du har besluttet dig for, hvad du vil have ud af din 144Hz gamer skærm, kan du indsnævre din søgning til højre. Du kan vælge producent, pris, skærmstørrelse og meget mere. Der er en 144Hz gaming skærm til ethvert behov.

Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget vedrørende vores sortiment, må du hellere end gerne kontakte os! Vi elsker at besvare spørgsmål og sidder klar til at hjælpe dig. Vi håber, du finder netop den 144Hz gaming skærm, der passer til dig hos Føniks Computer!