Resultater: 400
Resultater: 400


loader

1440p Gamer skærme med et fantastisk billede

Teknologien bag gaming skærme udvikler sig hele tiden. Det har før været meget normalt med 1080p i opløsning, men nu tilbydes gamer skærme i højere grad med forbedret opløsning som 1440p. Hvis man sætter pris på rigtig god billedkvalitet til sin gaming, bør man helt sikkert overveje at investere i en 1440p gaming skærm.

Vi forhandler 1440p gamer skærme med forskellige specifikationer fra en række af de store mærker. De tæller blandt andre BenQ, DELL, Lenovo og MSI. Disse producenter er nogle af de førende inden for innovation og design af 1440p gaming skærme. De specialiserer sig i at udvikle produkter, som giver gamere den ultimative spiloplevelse.

Vi forklarer herunder, hvad 1440p i opløsning helt præcist betyder. Vi forklarer også, hvilke andre parametre man bør tage stilling til, når man vælger sin 1440p gamer skærm. Læs videre for at lære mere om opdateringshastighed, responstid, kurvatur og software til gamer skærme med 1440p opløsning.

Opløsning forklaret

Med kategorien 1440p gamer skærm er den helt åbenlyse målestok opløsningen, men hvad betyder opløsningen på en monitor? 1440p opløsning beskriver skærme, der fremviser 2560 pixels i bredden og 1440 pixels i højden.

Det giver 3.686.400 pixels, hvilket næsten fordobler 1080-opløsningens pixels, og man kalder også denne opløsning 2K. Pixels er skærmbilledets mindste bestanddele, og man kan tænke på dem som byggeklodser på skærmen. Jo flere byggeklodser man har, jo højere detaljerigdom får man.

Har man to skærme med det samme antal pixels, men i forskellige størrelser (eksempelvis 24 tommer og 32 tommer), vil man opleve, at byggeklodserne strækkes mere på den større skærm.

Derfor er kombinationen af større skærme og højere opløsning meget fordelagtig for detaljerigdommen. Man kalder 1440p for QHD (Quad High Definition) eller WQHD (Wide Quad High Definition). ‘Wide’ refererer til det faktum, at man på en skærm med større billedformat (eksempelvis 32:9) har flere pixels i bredden.

Opdateringshastighed og responstid

Opløsningen er langt fra det eneste parameter, man kan overveje, når man køber sin 1440p gamer skærm. Opdateringshastigheden og responstiden er to andre meget markante elementer.

Opdateringshastigheden betegner den fart, som et billede på en gamer skærm med 1440p opløsning skifter i. Jo højere opdateringshastighed, jo hurtigere skifter billedet. 240Hz er 240 billeder i sekundet, og det giver et mere ubesværet flow.

Responstiden er den tid, der går fra at en indstilling af pixels skifter til en anden indstilling. Den måles i millisekunder, og jo lavere den er, jo bedre flow i billedet vil man få på sin 1440p gaming skærm.

Såfremt din hardware er kraftig nok til at understøtte 1440p i opløsning, en høj opdateringshastighed og en lav responstid, vil du få en fremragende grafik og et lækkert, flydende billede.

Skærmstørrelse, billedformat og kurvatur på 1440p gamer skærme

Vi tilbyder både mindre 1440p gamer skærme til dig, der skal overveje pladsøkonomien, og store 1440p gaming skærme til dig, der vil have den vildeste indlevelse. Skærmstørrelsen har nemlig indflydelse på indlevelsen.

Med 24 tommer eller 27 tommer kan man få rigtig gode forudsætninger for konkurrencedygtig gaming. Men hvis man er interesseret i at lade sig opsluge totalt af et RPG eller RTS-spil er en stor monitor med stort billedformat og 1440p i opløsning det oplagte valg.

1440p gamer skærme fås også i kurvet form. Dette er til den passionerede gamer, som vil fordybe sig fuldstændigt. Skærmene er ’bøjet’ mod brugeren, hvilket aktiverer det perifere syn i højere grad end de traditionelle flade 1440p gaming skærme gør.

Ens synsfelt udvides, og man fanger mere i kanterne af skærmen. Det giver en enorm grad af indlevelse. Flade 1440p gamer skærme kan tilfredsstille mange gamere, men hvis man vil prøve noget andet, er en stor, kurvet gamer skærm med 1440p opløsning helt klart et godt valg.

Gamer skærme med 1440p opløsning og ny software

NVIDIA og AMD har udviklet nye former for teknologi, der begge skal erstatte den traditionelle V-Sync. De hedder henholdsvis NVIDIA G-sync og AMD FreeSync.

Hvor V-Sync synkroniserede FPS (Frames per second) til opdateringshastigheden, synkroniserer NVIDIA G-Sync og AMD FreeSync opdateringshastigheden til FPS i stedet for.

Det eliminerer input lag. Hvis man er træt af de FPS-drops, der kan komme med den gamle V-Sync teknologi, kan man overveje en af de nye teknologier til sin 1440p skærm.

Vi tilbyder mange 1440p skærme med NVIDIA G-Sync og AMD FreeSync, men disse monitorer bør som udgangspunkt kombineres med grafikkort fra de respektive producenter.

Vi har også et bredt udvalg af grafikkort fra NVIDIA GeForce og AMD Ryzen, som vi anbefaler, at du kigger igennem. Ligeledes skal man have DisplayPort-tilslutning på både sin 1440p gamer skærm og grafikkortet for at bruge de nye Sync-teknologier.

Tilslutninger og paneltyper

Tilslutningen er ikke kun til for, at man kan tilpasse sin Sync-teknologi til sin 1440p gaming skærm. Der findes nogle tilslutningstyper, der er meget almindelige. VGA er så godt som udfaset i forhold til nyere gamer skærme, og DVI er mest relevant til skærme med 1080p-opløsning.

De mest almindelige tilslutninger til 1440p gamer skærme er HDMI og DisplayPort. HDMI får man med de fleste monitorer. DisplayPort er rigtigt velegnet til de mere avancerede modeller, og man kan overveje at gå efter den tilslutning på sin high-end 1440p gaming skærm.

Der er også forskellige paneltyper eller TFT-teknologier. Disse er variationer i, hvordan pixels er arrangeret på skærmen. IPS (In-Plane Switching) giver pixels, der er arrangeret horisontalt, mens VA (Vertical Alignment) har pixels organiseret vertikalt.

IPS gengiver farver rigtig skarpt og har brede synsvinkler, mens VA har lækre kontrastforhold og god grafik. Alternativt er der TN Film paneler (Twisted Nematic + Film), hvor man generelt får rigtigt lav responstid. Det er velegnet til højintens gaming.

Farverne og grafik på 1440p gaming skærme

Farverne på en 1440p gamer skærm har stor indvirkning på grafikken. Man er i forvejen godt tjent med 1440p-opløsning, hvis man søger detaljeret og høj billedkvalitet. Med i ligningen kan man regne farveskalaen på 1440p skærmen.

Der findes tre almindelige typer: sRGB, Adobe RGB og DCI-P3. sRGB gengiver færrest farver, men stadig en rigtig stor mængde, der vil tilfredsstille de fleste.

DCI-P3 er den af de tre farveskalaer, der gengiver flest. Hvis 1440p skærmen gengiver 100% af de farver, øjet kan opfatte, vil det give et fantastisk realistisk billede.

På den måde hænger mængden af farver på en 1440p gamer skærm sammen med billedkvaliteten. Der er også HDR, som giver flere kontrastniveauer i sorte og hvide nuancer.

Et overblik, der kan hjælpe dig frem til din foretrukne 1440p gaming skærm

Vi er kun interesserede i at gøre det nemt for dig, så her kommer et overblik til dig. Vælg din 1440p skærm ud fra disse kriterier:

  • Opløsning: 1440p gamer skærme er uden tvivl de ældre 1080p-opløsninger overlegne. Som gamer vil man få en fantastisk oplevelse med 1440p i opløsning.
  • Skærmstørrelse: Større skærme giver som udgangspunkt mere indlevelse. Den behøver ikke være enormt stor for god gaming, men det er klart værd at overveje en større skærm med høj opløsning.
  • Opdateringshastighed: En høj opdateringshastighed betyder, at billedet vil flyde bedre. 1440p i opløsning kombineret med eksempelvis 240Hz i opdateringshastighed er i den mere avancerede ende.
  • Responstid: Lav responstid giver sammen med høj opdateringshastighed det hurtigste billede, og det kan være en stor fordel i shooters som Counter Strike eller Battle Royales som Fortnite.
  • Kurvatur: En klassisk flad skærm med 1440p er en sublim løsning. Men hvis vil prøve noget andet, er en kurvet skærm en ny måde at leve sig ind i spillet på.
  • Billedformat: Billedformatet kan med stor fordel opgraderes, når man investerer i en 1440p gamer skærm.
  • Paneltype: Der er forskel på farvegengivelse og responstiden afhængig af, hvilken paneltype man får med sin 1440p monitor.
  • G-SYNC og FreeSync: NVIDIA og AMD’s nye Sync-teknologier er udviklet til at eliminere FPS-lag, og vi tilbyder flere 1440p gamer skærme med disse.
  • Tilslutning: Tilslutningen er måske ikke noget man tænker over, men med den rigtige tilslutning vil man få det bedste billede.
  • Farver: Antallet af farver, som skærmen kan gengive, har betydning for, hvor realistisk billedet er.  

Husk altid, at din hardware skal passe til din 1440p gamer skærms specifikationer og skal være kraftig for at kunne understøtte de stærkere skærme. Vil du gerne have en skærm i endnu bedre kvalitet? Så overvej en 4k skærm.

Har du specifikke krav til din 1440p gaming skærm, kan du indskrænke søgningen ved hjælp af filterfunktionen til højre. Vi gør os umage for at tilbyde noget til ethvert behov. Hvis du er i tvivl om noget, må du endelig kontakte vores kundeservice. Vi elsker at hjælpe vores kunder!