4K GAMER SKÆRME


Vi har samlet et spændende udvalg af 4K skærme, som er oplagte til dig, der vil game i højeste opløsning. Vi har 4K skærme fra en lang række af markedets bedste mærker:  ASUS, Samsung, AOC, BenQ, Acer og mange flere ligger alle i vores sortiment. Vi tilbyder 4K gamer skærme i mange størrelser, hvor 27 tommer og 32 tommer er blandt de meste populære. Det er altså fuldstændigt ligegyldigt, hvilken type af gamer du er – ønsker du dig en 4K gamer skærm, så kan du være sikker på, at du kan finde den i det brede udvalg hos Føniks Computer. Med eller uden kurvatur, lige den synkroniseringsteknologi du vil have og med mange andre fede funktioner; hvis du vil have en god 4K skærm til en overkommelig pris, så er du endelig kommet til den rette side. Tjek udvalget ud og find det, du går og leder efter!

Resultater: 53
Resultater: 53


loader

4K gamer skærme – få den bedst mulige billedkvalitet

4K gamer skærme er helt klart dit bedste bud, hvis du gerne vil game i fantastisk kvalitet. Den høje opløsning fra 4K skærme forbedrer billedkvaliteten markant, især når du sammenligner med full HD. Det overgår endda den allerede bundsolide quad HD opløsning, som det ellers er virkelig svært at klage over. Der er dog kun én vej frem, hvis du virkelig vil have det bedste af det bedste, og det er med en 4K gaming skærm.

For at du virkelig kan få noget ud af en 4K gaming skærm, så kræver det dog også, at du har noget kraftig hardware i din gamer computer. Ellers kan din PC nemlig ikke udnytte den høje opløsning til noget. Det hele hænger selvfølgelig sammen, men det er især grafikkort og processor, der skal kigges på, hvis du vil have mulighed for at bruge en 4K skærm.

Vi forhandler 4K gamer skærme fra flere af de store producenter, så du kan forvente ekstremt høj kvalitet. Du kan derfor se frem til at se på 4K skærme fra blandt andet:

 • AOC
 • Samsung
 • Acer
 • Dell
 • BenQ
 • iiyama

Er der derfor en bestemt producent du foretrækker, eller er der en, du har hørt noget godt om, så kan du bruge menuen ude i højre side til at sortere efter lige det mærke, du gerne vil se på 4K gamer skærme fra.

Uanset om du leder efter en mere budgetvenlig 4K skærm, eller om du gerne vil have fat i en af de helt tunge og topmoderne modeller med avancerede funktioner, så kan du finde begge dele lige her på siden. Der er dog mange andre parametre at se på, når du skal vælge en 4K skærm, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige model.

Sådan finder du den rigtige 4K skærm til gaming

Der er rigtig mange valgmuligheder, når du skal have dig en ny skærm, og det bliver der ved med at være, selvom det er en topmoderne 4K skærm. Derfor vil vi her skabe et overblik over, hvad du bør overveje at se på, når du skal have fundet den helt rigtige monitor til dine behov.

 • Skærmstørrelse: Med en 4K gamer skærm skal man ikke være bange for at miste detaljerigdom, når man går op i størrelse. Opløsningen er trods alt specielt designet til at understøtte store skærme, så hvis du elsker kæmpe monitors, så er det bare at finde en.
 • Opdateringshastighed: En højere opdateringshastighed betyder et hurtigere billede, og det bør man helt sikkert overveje, når man investerer i en 4K skærm. Vi foreslår derfor især at overveje en skærm med 144Hz eller mere, hvis du skal game på den.
 • Responstid: Sammen med opdateringshastigheden bestemmer responstiden skærmbilledets hastighed, og en hurtig skærm kombineret med lækker grafik giver den bedste gaming oplevelse. Sørg derfor for at finde en 4K gaming skærm med en lav opdateringshastighed.
 • Kurvatur: Kan du godt lide at få den bedst mulige indlevelse, når du sidder og gamer? Så bør du overveje, om din nye 4K skærm ikke skal have kurvatur, for det gør utroligt meget for indlevelsen.
 • Billedformat: Med en 4K skærm ville det give god mening at gå op i billedformat. Man kan eksempelvis købe en 32:9 frem for den klassiske 16:9.
 • Paneltype: Farvegengivelsen og responstiden varierer fra paneltype til paneltype, og du kan derfor overveje, om du foretrækker en bestemt form for paneltype.
 • G-SYNC og FreeSync: Synkroniseringsteknologier kan i den grad hjælpe dig med at få et stabilt skærmbillede uden lag. Overvej derfor at få fat i en 4K gaming skærm med G-SYNC, hvis du har et NVIDIA grafikkort, eller FreeSync, hvis du har et AMD grafikkort.

Vær dog altid opmærksom på, at din hardware skal kunne generere de data, skærmen afspiller. Det er specielt vigtigt med 4K gaming skærme, da de er topmoderne og enormt kraftige. Det betyder derfor også, at du kræver rigtig meget af din computer.

En gamer skærm med 4K opløsning giver detaljerigdom

4K betyder en opløsning på 3840 x 2160 pixels. Det giver 8.294.400 pixels i alt, hvilket er cirka fire gange så meget som full HD 1080p gamer skærme, og det er over dobbelt så mange pixels som en 2K skærm (1440p quad HD). Det er altså enormt mange pixels. Men hvad er pixels? Pixels er skærmens mindste bestanddele og billedets byggeklodser. Antallet af pixels har betydning for, hvor stor detaljerigdom man får i billedet. Jo flere pixels, jo bedre billedkvalitet. Det kommer altså til at se rigtig flot ud, når du får fat i en 4K skærm.

Skærmens fart

Selvom en højere opløsning betyder et flottere skærmbillede, så er det dog ikke den eneste faktor, der er med til at afgøre, hvor pænt et billede du får. For hvis skærmbillede er forsinket og lagger, så er den høje opløsning på en 4K skærm ikke meget værd. Her kommer responstiden og opdateringshastigheden ind i billedet, for det er dem, der er med til at afgøre, hvor hurtigt din 4K gaming skærm opdaterer skærmbilledet og hvor hurtigt alting foregår derpå.

Opdateringshastighed

Opdateringshastigheden afgør hvor mange gange i sekundet en skærm kan opdatere skærmbilledet. Hvis du har en 4K skærm, der har en meget lav opdateringshastighed, så vil du få rigtig fine stille billeder, men det kommer til at være noget rod, når du sidder og gamer, fordi skærmbilledet hele tiden har behov for at blive opdateret. 144Hz er for de fleste den optimale opdateringshastighed, hvor de ikke behøver mere, men til skydespil vil du nok gerne op på 200hz eller mere.

Responstid

Her er responstiden også utroligt vigtigt, hvis du gerne vil have et smooth og lækkert skærmbillede, når du sidder og gamer. Responstiden afgør nemlig, hvor hurtigt pixels kan skifte farver. Er den for høj, så begynder du at få nogle grimme billeder, der ikke passer ordentligt. Til gaming vil vi generelt foreslå en responstid på 5 til 1 millisekunder, men som en tommelfingerregel er det altid bedre, jo lavere den er.

Uanset hvad du kræver af responstid og opdateringshastighed, så har vi et hav af 4K gamer skærme, så du kan godt regne med, at du kan finde en, der passer perfekt til dine behov. Eventuelt kan du altid spørge vores kyndige kundeservice til råds, da de er eksperter i at lede dig i den rigtige retning.

4K gaming skærm, størrelser og former

Man kan sagtens få en fantastisk gaming oplevelse på monitorer, der er 24 tommer – 24-27 tommer er trods alt den mest brugte størrelse af gamere. Men hvis man vil udnytte en 4K skærms høje opløsning til det ypperste, så bør man overveje, om en større skærm ikke er vejen frem. 4K skærme er trods alt specifikt skabt til, at du kan have en større skærm, men uden at du behøver gå på kompromis med billedkvaliteten.

På samme måde kan en 4K skærm med kurvatur være et rigtig smart køb. Når en monitor er kurvet, betyder det at den er rettet mod dig som gamer. Dit synsfelt bliver på den måde større, og du vil kunne fange flere ting i kanterne og hjørnerne af skærmen med dit perifere syn. Kurvede gamer skærme med 4K opløsning kan give en helt afsindig indlevelse, når du gamer. Det er en oplevelse, det er svært at sætte ord eller penge på.

NVIDIA G-SYNC og AMD FreeSync

En almindelig metode til at synkronisere FPS (Frames per second) og opdateringshastigheden har været V-Sync. Det hjælper dig med at få et mere stabilt skærmbillede, og kan derfor være utroligt lækkert som gamer. V-Sync er dog i den grad blevet udfordret NVIDIA's G-SYNC og AMDs FreeSync. Disse teknologier synkroniserer 4K skærmens opdateringshastighed til frameraten frem for omvendt (som V-Sync gør). Det eliminerer den input lag, som V-Sync ikke altid formår at holde skærmen fri for. Det betyder i det store hele mindre lag. Det er helt klart noget, man kan overveje, når man investerer i en 4K gaming skærm.

Vi fører flere 4K gamer skærme med NVIDIA G-SYNC eller AMD FreeSync. Du skal dog huske at kombinere de forskellige teknologier med et kompatibelt grafikkort fra en af de to producenter. Nyere NVIDIA GeForce grafikkort er ekstremt stærke, og det samme er AMDs grafikkort. Du kan derfor overveje at købe et grafikkort, der passer til din skærm, i stedet for en skærm der passer til dit grafikkort. Man skal også have DisplayPort tilslutning på sin 4K gamer skærm, for at disse synkroniseringsteknologier fungerer.

Indgange og TFT-teknologier

Af tilslutninger findes tre almindelige: DVI, HDMI og DisplayPort. VGA er næsten helt udfaset. DVI er mere relevant for skærme med 1080p-opløsning. HDMI-tilslutningen er på næsten alle nyere skærme, og den er ganske pålidelig. Men hvis man er oppe i de højere opløsninger, er den bedste teknologi DisplayPort-tilslutningen. Det kan man overveje, når man søger efter en 4K skærm.

TFT-teknologien eller paneltypen har indflydelse på farverne og responstiden. Ved IPS (In-Plane Switching) ligger pixels horisontalt på skærmbilledet, mens de på VA (Vertical Alignment) ligger vertikalt. IPS udmærker sig på farvegengivelsen og de brede synsvinkler, mens VA har gode kontrastforhold, der forstærker grafikken. Der er også TN Film paneler (Twisted Nematic + Film), som giver lav responstid. Disse er gode til hurtig gaming, hvilket er tilfældet i eksempelvis Counter Strike og Call of Duty.

4K gamer skærme og farveskalaer

Med en 4K gaming skærm får du en fantastisk opløsning, men der er flere faktorer, der har effekt på grafikken. En faktor er farverne. Man taler generelt om tre almindelige farveskalaer: sRGB, Adobe RGB og DCI-P3. sRGB er en enormt populær løsning, som gengiver et ganske tilfredsstillende antal farver, selvom det er det laveste blandt de tre. Man kan overveje DCI-P3, hvis man virkelig går op i farverne, da den gengiver flest af de tre. En 4K gamer skærms farvegengivelse på 100% af de farver, vi kan se, er den, der giver det mest realistiske billede. Jo flere farver, der gengives, jo bedre er det altså for grafikken. Man kan også overveje HDR, som giver mange kontrastniveauer mellem sorte og hvide nuancer.

Hvis du har spørgsmål til vores 4K gamer skærme eller mangler hjælp, må du endelig skrive eller ringe til os. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at finde den skærm, der passer til netop dine behov!