Studielivet og hverdagen - tips og tricks til studerende!

Sidst opdateret: 31-10-2022 12:56:02
Oprettet: 06-09-2018

titel
 

Studielivet og hverdagen

Livet som studen er ikke altid af den nemme slags, der er mange forventninger til den studerendes bedrifter både i skolen og udenfor. Alt imens den studerende kæmper for at opnå sine drømme i skolen, opretholde et social liv og huske at besøge familien skal der også passes et arbejde ved siden af, for SU’en rækker ikke langt og der kan være mange udgifter der hører med til studielivet.

I Føniks Computer har vi længe vejledt studerende i at erhverve sig de rette redskaber til deres studieliv, og vi ved hvordan budgettet kan stå til engang imellem. Det er lige præcis derfor vi altid gør en ære ud af at tilbyde de rigtige produkter til den rigtige pris. Vores kunder skal føle at de får absolut mest for deres penge når de handler hos os og at de altid går herfra med det helt rigtige produkt.

I denne blog vil vi prøve at afgrænse det typiske studieliv og se om vi ikke kan hive lidt tips og tricks op af lommen for at gøre din hverdag nemmere.
 

Hverdagen

Som studerende kan det være en udfordring altid at få økonomien til at hænge sammen. Der er udgifter til både husleje, mad, bøger, transport og måske også et par øller i weekenden ;). Der er nok heller ikke mange der kan forestille sig at gå deres studietid igennem uden en bærbar computer.

En meget almen ting er at folk ikke får lagt et ordentligt budget når det kommer til at handle ind, og med resultat deraf bruger alt for mange penge på ting i netto de ikke skal bruge.
Der bliver smidt meget mad ud og det er i sidste ende dårligt for både dig og miljøet. Hvis du ligger et ordentligt madbudget vil du hurtigt opleve at der kommer lidt ekstra penge til rådighed sidst på måneden.
Husk desuden at ligge brød i køleskabet da det holder længere.

Lav gerne store portioner mad og frys dem ned! Dermed behøver du ikke smide lige så meget mad ud og det er simpelthen billigst i længden når man køber større ind.
Det kan også være du måske skal tænke over, om de der billigbajere fra netto egentlig ikke smager fint nok.

Tip fra Føniks: Vi nævnte jo studiecomputeren tidligere og vi ved godt at det kan virke uoverkommeligt når man sammenligner priserne på bærbare computere med sit budget. Derfor kan vi varmt anbefale at tage et kig på vores Lenovo 300 serie af bærbare computere, da vi mener de rammer helt rigtigt indenfor ydeevne og pris til de studerendes behov. Hvis du står og mangler en studiecomputer finder du helt sikkert en model indenfor dit budget her.
 

Studiet

Det er ikke altid nemt at holde sig hundrede procent opdateret på sit studie, derfor er det en rigtig god ting at sørge for at man havner i en god studiegruppe så man kan hjælpe hinanden og gøre hinanden stærkere. Når du skal kommunikere med din studiegruppe vil det oftest foregå på skolen ansigt til ansigt, men der kan være behov for at gøre det fjernt fra hinanden via taleprogrammer som Skype.
Her er det både vigtigt at du selv ejer fokus nok til at være med når det gælder, men også at i alle sammen ikke skal bøvle med teknik eller dårlig lyd når i snakker sammen. Mange af de klassiske lydproblemer ved skypemøder kan afhjælpes med et stærkt headset og det behøver bestemt ikke at være det dyreste af det dyre.

Vi anbefaler dog at finde et med en god kvalitets mikrofon så kommunikationen er klar og tydelig. Udover at hjælpe på kommunikation til skypemøder kan et headset også hjælpe når du sidder og studere på skolen, caféer, biblioteket eller andre steder hvor der kan være udefrakommende forstyrrende inputs.
Langt de fleste headsets der bliver lavet i dag, er en hvis grad af lydisolerende og kan nemt hjælpe dig med at fastholde fokus når du har brug for det.

Nu hvor vi taler om at studere forskellige steder, så er det jo ikke noget fremmed fænomen at der bruges mange mange timer foran studiecomputeren. Blot for god ordens skyld vil vi hurtigt nævne at det kan være meget skidt for ryggen kun at bruge bærbarens track-pad da det hurtigt forøger antallet af timer man sidder foroverbøjet foran skærmen.
Derfor anbefaler vi altid at du skaffer en mus som godt supplement til dit arbejde med en bærbar computer. Helt ideelt er en trådløs mus da den giver dig optimal ergonomi og frihed til selv at vælge din position.

Nu hvor vi snakker om ergonomi, så er det absolut vigtigt at du passer ekstra meget på din ryg som studerende. De mange timers slid og slæb foran bøgerne kan være absolut farlige kilder til dårlige rygpositioner og dermed slid.
En ting du kan gøre for at aflaste din ryg er at skaffe dig en god ergonomisk taske designet til at passe både på din studiecomputer og din ryg! Apropos passe på din studiecomputer, så anbefaler vi altid at du skaffer et lækkert sleeve der beskytter imod støv, stød og hverdagens strabadser.
Dette forlænger din studiecomputers levetid og sørger for du ikke behøver grave ned i budgettet efter en ny midt i 8. semester.
 

Sikkerhed

En kæmpe stressfaktor blandt studerende, er alle deres opgaver, filer, tekster og andre følsomme dokumenter som de har med sig over alt på deres studiecomputer. Hos Føniks Computer er vi store fortalere for at du altid skal lave en back-up af alle dine vigtige filer, sådan at hvis noget nu skulle gå galt så er du sikret.
Dette kan du eksempelvis gøre ved hjælp af en ekstern harddisk som du opbevarer i sikkerhed evt. derhjemme og ikke lader den komme ud i samme usikre områder som din computer ofte er nødsaget til at begive sig i.
 

Til slut

Hos Føniks Computer har vi igennem mange år vejledt studerende til at erhverve sig de bedste produkter til deres behov, og mange af os har skam også engang været studerende selv – så vi kender meget godt til de strabadser og udfordringer en studerende kan være ude for i den moderne teknologiske verden.
Vi håber at du med denne blog har fundet nogle gode tricks til at hjælpe dig i din verden og måske endda har fået en bedre idé om hvilke ting der kan gøre din studietid meget nemmere.

Du ønskes et godt studie fra alle os i Føniks Computer!