Spillekonsol til børn – Hvilken bør jeg vælge?

Sidst opdateret: 29-11-2023 07:34:43
Oprettet: 20-09-2023

Blogbanner til spillekonsoller for børn

Find den perfekte underholdning til dine børn i form af en spillekonsol

Hvis du ikke allerede har investeret i en spillekonsol til dig selv eller familien, så kan det være at de små i familien måske allerede har vist interesse for verden af spillekonsoller som PlayStation 5, Xbox eller Nintendo Switch. Børn i dag er nemlig mere på beatet når det kommer til teknologi og gamingens verden end nogensinde før, og en af de mest populære former for underholdning er den klassiske spillekonsol – ofte samlingspunktet i stuen. Men med så mange valgmuligheder på markedet kan det være svært for forældre at beslutte, hvilken spillekonsol der er den rigtige for deres børn. Derfor har vi her hos Føniks Computer dykket ned i de mest populære spillekonsoller for at hjælpe dig med at finde den helt rette spillekonsol til den lille gamer i familien.

Vi har allerede, i en af vores tidligere guides, gennemgået valget af spillekonsoller og de muligheder der er ved de helt populære konsoller på markedet. Hvis du er interesseret i en overordnet guide over spillekonsoller, så kan du hoppe derhen, ellers vil vi gå i dybden med de muligheder der er for børn med de forskellige spillekonsoller der er derude i form af både håndholdte konsoller og klassiske konsoller.

Se vores spillekonsoller på dette link

Den håndholdte favorit: Nintendo Switch

En af de mest velkendte og vellidte spillekonsoller til børn på markedet er uden tvivl den populære Nintendo Switch, da den giver muligheden for at spille på flere forskellige måder. Denne alsidige konsol byder ikke kun på en traditionel spiloplevelse, men også på muligheden for at spille i håndholdt tilstand eller endda sammen med venner og familie. Det er en spillekonsol der virkelig er god for børn der har brug for underholdning på farten, der ikke er en tablet eller mobiltelefon, og hvor der også er mulighed for at spille sammen med vennerne enten online eller foran skærmen.

Nintendo Switch har også et imponerende bibliotek af populære børnevenlige spil, herunder ikoniske titler som “Super Mario”, “The Legend of Zelda” og selvfølgelig også “Pokémon”. Der er et væld af spil der kan give børn og unge fordybelse i timevis i de mest fantasifulde verdener. Det er dog ikke kun spil der er muligt på en Switch, der er også adgang til YouTube så der kan ses underholdende gaming videoer og andet derinde. 

En Nintendo Switch er et oplagt valg som spillekonsol for børn, da der er underholdning i form af YouTube, populære spil for børn der kan spilles alene og med andre, og så er der også spil der aktiverer hjernen og reaktionsevnen for de mindste.

Underholdning for hele familien i alle aldre: PlayStation 5

Det er ikke et under at PlayStation 5 er så populær som den er, ikke nok med at der er et væld af forskellige spil til konsollen – inklusiv børnevenlige spil – så er der også underholdning over hele linjen. Det er en spillekonsol perfekt til børn der ikke kun vil spille videospil, men også se YouTube, lytte til musik på Spotify eller endda streame deres favorit serier på bl.a. Netflix, Disney+ eller HBO Max. Der er garanteret underholdning for både børn og voksne med en PlayStation 5, hvor det også er muligt at have flere kontoer på, så børnene kan have deres helt egne med bare deres musik, film og serier, og favoritspil. 

Hvis den yngste i familien også er en ægte gamer-entusiast og ønsker den bedste grafik og ydeevne, så er en PlayStation 5 et glimrende valg som familiens spillekonsol. Den leverer utrolig realistiske spiloplevelser med imponerende grafik, fantastisk lyd, og så vibrerer controlleren i takt med videospillet når der sker noget spændende. Det er en gennemgående oplevelse for sanserne – og hvis tålmodigheden er lav, så er load hastigheden også optimal når der skal spilles. 

Spillekonsollen byder på et bredt udvalg af PS5 spil indenfor mange forskellige genrer som action, eventyr, sports og mere, hvor der både er spil for voksne og børn. Du finder bl.a. populære spil som “Ratchet & Clank”, “Call of Duty”, og “LEGO: Star Wars", der alt efter alder er nogle store hits blandt de yngre gamere. Som en spillekonsol for børn er dette et oplagt valg hvis der også skal være underholdning for hele familien samtidig med at der er fantastisk grafik.

Den budgetvenlige spillekonsol for børn: Xbox Series S

Hvis du leder efter en prisvenlig spillekonsol til børn, der gerne må have et stort spilbibliotek samtidig med at der er mulighed for anden underholdning i form af streaming, så bør du overveje en Xbox Series S. Denne konsol byder nemlig på fremragende ydeevne, fantastisk grafik og lyd, og så til en virkelig budgetvenlig pris for de fleste børnefamilier – især med omtanke på at konsollen også kan bruges som underholdning for hele familien. Med en Xbox Series S har du en spillekonsol til børn der er fuldt ud digitalt, det vil sige ingen disk-drev, hvilket gør at den også er virkelig kompakt og passer ind i enhver stue eller børneværelse.

Xbox Series S byder derfor også på et imponerende udvalg af spil til både børn og voksne gennem deres Game Pass-abonnement. Her har du adgang til et væld af både nye og ældre spil, hvilket kan være en guldgrube for de helt unge gamere, der måske hopper frem og tilbage mellem flere forskellige spil. Hvis du til gengæld allerede har flere ældre spil som f.eks. Xbox One spil så bør du kigge på den lidt dyrere Xbox Series X da den både har et disk-drev og så er den også bagudkompatibel – du kan nemlig spille dine gamle Xbox spil på den.

Det er dog ikke kun videospil der er godt til denne spillekonsol, ligesom med de andre konsoller, så har du også adgang til flere spændende apps på konsollen. Dette er bl.a. streaming apps som Viaplay, Apple TV og Netflix, og hvis dine børn er interesseret i gamere er der også adgang til både Twitch, Rooster Teeth appen og YouTube. Der er endnu flere underholdende apps til musik og meget mere. En Xbox Series S er derfor ikke kun en prisvenlig spillekonsol til børn, men også underholdning for hele familien.

Hvid Xbox konsol med controller foran en sort baggrundBagsiden af en Nintendo Switch på en hvid/sort baggrundEn hvid PS5 konsol og controller på en hvid baggrund

De vigtigste overvejelser til hvilken spillekonsol til børn er den rette for din familie

Det er let at forstå hvorfor det kan være svært at vælge hvilken spillekonsol til børn der er den helt rette for dig og dine familie, især når hver af de enkelte konsoller kan byde på et væld af underholdning og mange varierende spil for både de helt små og teenagerne. Derfor kan det være en god ide at tænke på følgende:

  • Hvilken alder er barnet, der skal bruge konsollen?

  • Er der nogle apps eller spil der bare er et must-have?

  • Skal det primært være en spillekonsol eller en underholdningsenhed?

Når det er en spillekonsol til børn, er det selvfølgelig altid vigtigt at overveje hvilken alder barnet har og hvilken konsol der har de spil der passer allerbedst til aldersgruppen – og hvilke interesse dit barn allerede har. Det er især ved yngre børn at en Nintendo Switch ofte er et hit grundet deres mange børnevenlige og lærerige spil, og det at den også er håndholdt. Hvis det er ældre børn der måske er interesseret i shooters eller sport, så kan en PlayStation 5 eller Xbox Series S være mere oplagt. Dog er der også mange spændende konsolspil der også er kommet ud til Nintendo Switch nu, så det er med at se hvilke præferencer og interesser der vægter højest. 

Det er som sagt også en god ide at overveje om det kun skal være en spillekonsol for børn eller en underholdningsenhed for hele familien, hvor det primært vil være PS5 eller Xbox Series S der passer bedst som underholdning til alle aldre, da der kan streames og ses film. En god ide er eventuelt også at gå ind på de forskellige producenters hjemmesider og se hvilke apps eller spil der er eksklusive til deres konsoller eller spørg os her hos Føniks Computer!

Valget af den bedste spillekonsol til dit barn afhænger af deres alder, interesser og dit budget. Nintendo Switch, PlayStation 5 og Xbox Series S er alle fremragende valgmuligheder, der kan give mange timers sjov og underholdning uanset hvilken en du vælger. Så tag det første skridt mod at glæde dit barn med den perfekte spillekonsol, og se dem fordybe sig i spændende virtuelle eventyr!

 

Se vores spillekonsoller på dette link

 

– Skrevet af Ania