Find den rette tablet til dit barn

Sidst opdateret: 08-08-2023 10:21:37
Oprettet: 04-08-2023

Tablet til børn

Find den rette tablet til dit barn - Bliv klogere med vores guide

I dagens digitale verden er teknologi blevet en integreret del af vores hverdag, og dette gælder også for vores børn. Børn i dag vokser op i en tid, hvor smartphones, tablets og computere er uundværlige redskaber til læring og underholdning. Men som forældre er vi ofte bekymrede for, hvordan vi bedst kan balancere skærmtid med børnenes trivsel. En velovervejet tilgang til valg af tablet til dit barn er en god begyndelse. 

I dette blogindlæg vil vi præsentere en guide til at finde den rette tablet til dit barn og samtidig anbefale børnevenlig underholdning.

 

Værd at vide, inden du skal vælge tablet til børnene

Valget af den rette tablet til dit barn kan have stor indflydelse på deres digitale oplevelser og udvikling. Prioritér sikkerhed, holdbarhed og indhold af høj kvalitet, der stimulerer læring og kreativitet. En velafbalanceret brug af teknologi vil bidrage til at skabe en positiv og berigende oplevelse for dit barn. 

Vær altid opmærksom på dit barns behov og interesser, og gør brug af de mange muligheder, som teknologien tilbyder for børnevenlig underholdning.

Husk at skærmtid bør være en del af en varieret hverdag med tid til fysisk aktivitet, læsning, leg og socialt samvær. 

Når det bliver en integreret del af en sund livsstil, kan teknologien være en berigende ressource i dit barns udvikling. Så vær ikke bange for at lade dit barn udforske den digitale verden, men husk at læse vores guide og få gode råd til børnevenlig underholdning. 

 

Underholdning og læring til dit barn

En tablet kan være et fantastisk værktøj til at fremme læring og kreativitet hos børn. Sørg for at vælge en tablet, der tilbyder pædagogisk indhold som interaktive spil, puslespil, matematikopgaver og sprogprogrammer. Når dagen er omme, og det er tid til at slappe af, er underholdning vigtig. 

Find en tablet, der tilbyder børnevenlig underholdning som animerede film, sjove videoer og børnesange. Vær opmærksom på indholdsudbyderne og sørg for, at indholdet er passende og fri for upassende reklamer.

Når det kommer til børnevenlige apps til underholdning og læring, er der et væld af muligheder, der er både sjove og pædagogiske.

 

Her er nogle populære og anbefalede apps, der kan berige dit barns digitale oplevelse:

 • ABCmouse: ABCmouse er en omfattende lære-app, der dækker alt fra bogstaver og tal til videnskab og kunst. Appen er designet til børn i alderen 2-8 år og tilbyder interaktive aktiviteter og spil, der understøtter tidlig læring.

 • Duolingo: Hvis du vil introducere dit barn til et nyt sprog, er Duolingo et fantastisk valg. Denne app tilbyder sjove lektioner og aktiviteter, der lærer børn de grundlæggende ord og sætninger på en letforståelig måde.

 • Toca Boca-serien: Toca Boca har udviklet flere kreative og fantasifulde apps, der lader børn udforske forskellige roller og opgaver. Fra Toca Kitchen, hvor de kan lege med madlavning, til Toca Hair Salon, hvor de kan klippe og style hår, er disse apps sjove og fantasifulde.

 • Endless-serien: Endless ABC, Endless Numbers og Endless Reader er en række apps, der kombinerer underholdning med læring. Endless ABC lærer børn alfabetet og staveord, Endless Numbers introducerer matematiske begreber, og Endless Reader lærer dem at læse.

 • Khan Academy Kids: Khan Academy Kids tilbyder pædagogiske spil og aktiviteter, der dækker alt fra matematik til læsning og kreativitet. Appen er designet til børn i alderen 2-7 år og er baseret på evidensbaseret læring.

 • Sago Mini-serien: Sago Mini har udviklet en række interaktive apps, der er perfekte til små børn. Fra Sago Mini World, der tilbyder et udvalg af forskellige mini-spil, til Sago Mini Friends, der fremmer kreativ leg, er disse apps sjove og børnevenlige.

 • Dr. Panda-serien: Dr. Panda har udviklet en række apps, der introducerer børn til forskellige roller som dyrlæge, brandmand, kok og meget mere. Disse apps er fantasifulde og lader børn udforske forskellige aktiviteter

 • LEGO Duplo World: LEGO Duplo World er en interaktiv app, der giver børn mulighed for at udforske og bygge med virtuelle LEGO Duplo-klodser. Appen fremmer kreativitet og problemløsningsevner.

 

Sikkerheden på tabletten 

 • Sikkerhed først: Når det kommer til teknologi og børn, er sikkerheden afgørende betydning. Vælg altid en tablet, der giver dig mulighed for at aktivere forældrekontrol. Dette vil lade dig regulere indholdet, begrænse skærmtid og forhindre uønsket adgang til internettet. Vælg en tablet med aldersbegrænsede profiler, så du kan tilpasse indholdet til dit barns alder og interesser.

 • Børn er ikke altid så forsigtige som vi ønsker når de bruger tabletten, så det er vigtigt at investere i en tablet, der er holdbar og robust. Kig efter tablets med stødabsorberende covers eller modeller, der er specifikt designet til børn, da de ofte har ekstra beskyttelse mod fald og stød.

 

 

en samlet børneflok der ser tablerbørnetablettablet børn

Hvilken tablet skal jeg vælge til børn?

Når du skal finde den bedste tablet til børn, er der flere forskellige ting, du skal tage højde for. 

Holdbarhed og pris 

Når det kommer til at vælge tablets der er gode til børn, er holdbarhed og pris to vigtige faktorer, der skal afvejes. Her er nogle overvejelser om, hvordan holdbarhed og pris spiller ind, når du køber en tablet til dit barn:

 • Holdbarhed: Holdbarhed er en af de vigtigste faktorer, når man køber en tablet til børn. Børn er tilbøjelige til at tabe, kaste og udsætte elektroniske enheder for forskellige former for mishandling. Derfor er det vigtigt at vælge en tablet, der er konstrueret til at modstå fald og stød. Nogle producenter tilbyder endda særlige børnevenlige modeller, der er designet med ekstra beskyttende funktioner såsom stødabsorberende covers og skærmbeskyttere.
 • Investér i et cover. Der findes mange smarte covers til tablets, så du kan passe godt på dem. 

Desuden kan det være fornuftigt at vælge en tablet med vandafvisende egenskaber, da spildte drikkevarer eller våde hænder ikke er sjældne i børnehænder.

 • Pris: Prisen på tablets kan variere betydeligt afhængig af mærke, model og funktioner. Mens det er fristende at gå efter den billigste mulighed, bør man overveje, at en billigere tablet muligvis ikke er lige så holdbar eller pålidelig som en dyrere model. Billige tablets kan have mindre robuste materialer og komponenter, der er tilbøjelige til at bryde eller gå i stykker hurtigere.

Det er dog heller ikke nødvendigt at købe den dyreste tablet på markedet. Nogle mellempriskategorier kan stadig tilbyde en god balance mellem holdbarhed og pris

 • Budgetovervejelser: Når du køber en tablet til børn, er det en god idé at fastsætte et budget og finde en tablet, der passer inden for dette. Når man vælger en billigere tablet, er det vigtigt at undersøge produktanmeldelser og brugeroplevelser for at få et indtryk af deres holdbarhed og ydeevne.

Hvis budgettet tillader det, kan det være en fordel at investere i en mere holdbar og pålidelig tablet, da det kan føre til færre udskiftninger og reparationer i fremtiden.

 

tablet knap

Apple iPad eller Android tablet? - Hvad skal du vælge?

Både Apple iPads og Android tablets kan være gode valg til børn, afhængigt af dine præferencer og behov. Hvis brugervenlighed og app-udvalg er vigtige faktorer for dig, kan en iPad være det bedste valg. Hvis du derimod ønsker en mere prisbevidst mulighed med større tilpasningsmuligheder, kan en Android-tablet være det rigtige valg.

Hos Føniks Computer har vi et stort udvalg af tablets og iPads til børn, som dit barn helt sikkert kan bruge mange timer på. Mange børn kan sagtens bruge en tablet, så er du ikke helt vild med idéen om at købe en ny iPad, så kan en tablet være en mulighed for dig.

Køb en brugt iPad hos Føniks Computer

At købe en brugt iPad til dit barn kan være en fornuftig beslutning, især hvis du ønsker at spare penge og stadig give dit barn adgang til en kvalitetsenhed. Her er nogle overvejelser, du bør tage i betragtning, når du køber en brugt iPad:

 1. Køb fra en pålidelig kilde
 2. Batteriets tilstand
 3. Model og opdateringer
 4.  Forældrekontrol
 5. Garanti eller returret
 6. Beskyttende tilbehør

Ved at være opmærksom på disse punkter kan du finde en brugt iPad, der giver dit barn en god digital oplevelse uden at sprænge budgettet. Husk altid at overvåge dit barns skærmtid og sikre, at de bruger enheden på en afbalanceret måde med tid til andre aktiviteter og socialt samvær.

ipads knap

 

- Skrevet af Christine