Resultater: 6
Resultater: 6


loader

BenQ ZOWIE – gaming på et seriøst niveau

Hvis du er seriøs omkring gaming, så er du helt sikkert også seriøs angående dit gamer udstyr. I så fald bliver du nemt venner med BenQ ZOWIE, når du leder efter en ny gaming skærm, for de siger det, som det er: "Vær seriøst, det er ikke bare et spil."

BenQ ZOWIE er et brand med dedikation. Den dedikation handler om at udvikle professionelt e-sports udstyr, der kan bruges ved selv det højeste niveau. Dette er noget, man især oplever med deres BenQ ZOWIE monitors. De har alt det, som du skal bruge, når du for alvor gamer.

Perfekt til e-sport

Toppen af gamingens tinder er e-sportens verden. Det er altid en speciel følelse, når man ser de professionelle for alvor vise, hvad de kan. Man bliver overrrasket, overvældet og spillede man imod dem helt sikkert overvundet. Men de professionelle e-sportsatleter startede også et sted.

De startede med passion for et spil, de startede med drømme og håb – og mere end noget andet, så startede de med at øve sig. Noget helt andet de også blev nødt til at starte med var effektivt gamer udstyr, og her kommer BenQ ZOWIE ind i billedet.

Din skærm er enormt vigtig, når du sidder og gamer. Hele maskineriet skal selvfølgelig køre som en velsmurt maskine, men uden skærmen er der intet at, intet computerspil at have med at gøre, ingen cursor at styre – den er så essentiel, at gaming ikke eksisterer uden.

Derfor giver det også mening, at du gerne vil have en ekstremt god skærm, når du sidder og gamer på livet løs. I det tilfælde, så bliver det ikke meget bedre end med BenQ ZOWIE. De er lavet med funktion over form i tankerne. Du får derfor altid den højeste ydeevne og de bedste funktioner.

Det er selvfølgelig nemt at sige, men mængden af professionelle der gør brug af BenQ ZOWIE skærme taler for sig selv. BenQ ZOWIE bliver ikke valgt af de bedste spillere i verden ved et uheld. Det er fuldt ud overlagt, og der er mange gode grunde til det.

Fede funktioner

Én ting er specifikationerne der direkte bestemmer ydeevnen på den individuelle BenQ ZOWIE monitor. Noget helt andet er de smarte funktioner, du finder på de forskellige BenQ ZOWIE modeller.

En skærm er trods alt mere end bare et skærmbillede. Det er også, hvad du kan gøre på og med dette skærmbillede. Det er ergonomien bagved, der sørger for, at du uden mén kan sidde i timevis af gangen og game. BenQ ZOWIE har det hele, og vi synes især du skal glæde dig til:

  • Black eQualizer
  • Dynamic Acurracy teknologi
  • Synkroniseringsteknologi
  • Flicker-free teknologi

Vær dog opmærksom på, at ikke alle BenQ Gaming skærme har alle disse teknologier. Hvis en eller flere af dem er vigtige for dig, så bør du derfor tjekke under skærmens specifikationer eller udvidede specifikationer. Her kan du altid se, om en given BenQ ZOWIE monitor har det, du leder efter.

Black eQualizer

Black eQualizer er en ekstremt vigtig form for teknologi, du finder i skærme fra BenQ ZOWIE. Helt overordnet, så sørger de for, at mørke områder på din skærm fremstår lysere, men uden at der ændres på indstillingerne for de allerede lyse områder.

Det lyder måske ikke så specielt igen, men det betyder rigtig meget i mange computerspil. Her er et eksempel fra selveste BenQ ZOWIE, så du kan se, hvor stor forskellen er i Counter Strike:

Billede af Black eQualizer i funktion.

Pludselig kan du se fjenden, der gemmer sig inde i skyggerne. Men uden Black eQualizer i din BenQ ZOWIE monitor, så havde du næsten helt sikkert gået en grim overraskelse i møde.

Denne unikke mulighed for at styre hvor lyse mørke områder er, er altså en kæmpe fordel, når du sidder og spiller især skydespil. Det er ikke for sjov, at de professionelle bruger skærme fra BenQ ZOWIE. Det er fordi, at det giver dem en reel fordel.

Dynamic Acurracy

Ligegyldigt hvor god din skærm er, så er der stort set altid en smule bevægelsesslør, også kaldet motion blur. Det sker især, hvis du bevæger kameraet hurtigt, eller hvis noget bevæger sig hurtigt på dit kamera.

Det gør ikke altid en forskel, men når det en sjælden gang imellem gør, så er det enormt irriterende. Hvis du virkelig vil være en af de bedste, så er der dog ikke plads til småfejl på grund af motion blur.

Her kommer BenQ ZOWIE ind i billedet med Dynamic Acurracy, også kaldet DyACTM/DyAC+TM. BenQ ZOWIE monitors med denne teknologi kan udnytte den til at mindske bevægelsessløret markant. Det giver dig den ekstra fordel, du kan få brug for. Hvis du gerne vil se forskellen, så tag et kig på denne video.

Husk dog på, at DyACTM ikke fungerer sammen med synkroniseringsteknologi. Du kan derfor ikke både have Dynamic Acurracy og FreeSync kørende samtidig på din BenQ ZOWIE skærm.

Lysniveauet sænkes også markant, hvis du bruger Dynamic Acurracy på en BenQ ZOWIE monitor, der har mindre end 240Hz opdateringshastighed. Overvej derfor dine behov kontra denne teknologi, inden du investerer i en BenQ ZOWIE skærm.

AMD FreeSync

Nogle BenQ ZOWIE monitors har adgang til AMD FreeSync, hvilket er en synkroniseringsteknologi, der hjælper dig med at få et mere stabilt skærmbillede.

FreeSync fungerer ved at synkronisere frame raten på dit grafikkort med opdateringshastigheden på din skærm. Det er især effektivt i henhold til at eliminere stuttering og screen tearing, der er yderst generende fænomener, når du sidder og gamer.

Husk dog på at du ikke kan gøre brug af AMD FreeSync og DyACTM på samme tid. Du skal også have i mente, at for at du kan bruge FreeSync, så skal du have et AMD grafikkort i din computer.

Flicker-free

De fleste monitors har en smule flimmer, som du ikke direkte kan se, men som stadig irriterer dine øjne, hvis du sidder foran en skærm i længere tid af gangen. Med teknologi kan alt lade sig gøre, og i 2011 udgav BenQ verdens første Flicker-free monitor.

BenQ ZOWIE giver dig muligheden for at at sidde foran en skærm med indbygget Flicker-free teknologi. Så slipper du for den usynlige flimren, der over længere perioder irriterer din øjne. Det er måske ikke det vigtigste, når det kommer til BenQ ZOWIE, men bedre ergonomi er altid kærkommen.

Tjek specifikationerne

Vi kan godt forstå det, hvis du er begyndt at blive lidt varm på BenQ ZOWIE. Det er en fed linje af gaming udstyr, og skærmene er i den grad helt fantastiske.

Hver en skærm fra BenQ ZOWIE er dog ikke skabt ens. Specifikationerne er forskellige, så de passer til forskellige gameres smag og behov. Du bør derfor vælge noget, der passer perfekt til dig. For at finde lige den model, der bedst passer dig, så foreslår vi især at se på:

  • Skærmstørrelse
  • Opdateringshastighed
  • Responstid

Disse specifikationer er dem, som i størstedelen af tilfældene afgør din nye BenQ ZOWIE's ydeevne. Ofte vil man også snakke om opløsning, men hvis du gerne vil have en høj opløsning, så er en BenQ ZOWIE skærm ikke svaret.

BenQ ZOWIE er trods alt skabt til maksimal ydeevne, især inden for shooters. Her er quad HD eller 4k bare ikke nødvendigt, og derfor er de alle i full HD. Det handler om fart over feltet og klare skærmbilleder, hvor du kan se alt der sker.

Størrelse

Nogen producenter af skærme har alt fra små 18 tommers basser til enorme monstrummer på over 40 tommer. Det er ikke tilfældet, når det kommer til BenQ ZOWIE.

Optimal konkurrencepræget gaming foregår på en monitor, der er 24-27 tommer, så du har et stort overblik, men uden at du ender med at miste det, fordi der er for meget at holde styr på.

Mange af vores BenQ ZOWIE modeller ligger derfor på 24,5 tommer, men du kan også finde noget på 24 eller 27 tommer, alt efter hvad du foretrækker.

Køb ZOWIE XL2566K herKøb ZOWIE XL2546K herZOWIE XL2540K

Refresh rate

144Hz opdateringshastighed, også kaldet refresh rate, er, som minimum, et must have for enhver seriøs gamer. Det er der også enkelte BenQ ZOWIE monitors, der ligger på. Det er et budgetvenligt valg, men det er ikke det bedste, hvis du spiller CS:GO, Valorant eller Rainbow Six Siege.

Til skydespil er 240Hz eller mere helt klart at foretrække. Opdateringshastigheden bestemmer trods alt, hvor mange gange i sekundet din BenQ ZOWIE monitor kan opdatere skærmbilledet. Jo flere gange i sekundet jo mere smooth er skærmbilledet, når du sidder og gamer.

Det kan især give problemer med en langsom opdateringshastighed, hvis du spiller computerspil, hvor det går rigtig hurtigt. Så kan skærmen ikke følge med, og du ender med et slørret og udvisket skærmbillede. Derfor er langt de fleste monitors fra BenQ ZOWIE 240Hz, eller endda endnu højere!

Responstid

Refresh raten er dog ikke det eneste, som er med til at afgøre, hvorvidt du får et skarpt skærmbillede, når du sidder og gamer, og det går hurtigt for sig. En lav responstid på din BenQ ZOWIE skærm og er også vigtig.

Responstiden afgør, hvor hurtigt pixels kan skifte fra én farve til en anden og tilbage igen. Går det ikke hurtigt nok kontra hvor hurtigt det på skærmen foregår, så kan kan du opleve slørrede skærmbilleder eller ligefrem ghosting.

Derfor er BenQ ZOWIE udstyret med ekstremt lave responstider, så alting går lynende stærkt og du kan undgå ghosting. Ofte vil du kunne finde skærme med responstider på 1 millisekund eller mindre – det går ekstremt stærkt!

Skal din PC have en opdatering?

Hvis du er ude efter en skærm fra BenQ ZOWIE, så er det nok ikke fordi du gamer Elden Ring eller Cyberpunk. Spiller du Rainbow Six Siege, Apex Legends, Counter Strike, Dota 2 eller lignende, så er BenQ ZOWIE til gengæld lige sagen.

Men hvis du skal sidde med en splinterny BenQ ZOWIE gaming skærm på 240Hz eller mere, så bør du nok overveje, om din computer faktisk kan følge med. For hvis du virkelig skal gøre brug af den høje opdateringshastighed, så kræver det en smule af din hardware.

RAM

Hvis du har nok RAM til at at køre dine foretrukne computerspil uden problemer, så har du nok også en fin mængde til at køre den BenQ ZOWIE monitor, du gerne vil. Vi vil dog alligevel foreslå mindst 16 GB RAM, for så er du sikker på, at du har nok til de store e-sports titler.

Grafikkort

Du behøver ikke det nyeste og mest kraftfulde grafikkort på markedet, hvis du sidder og spiller shooters. Til gengæld er der heller ikke nogen grund til, at du skal sidde med et gammelt og afdanket et af slagsen.

Hvis du gerne vil have, at skærmbilledet på din nye BenQ ZOWIE skærm kører stabilt og effektivt på 240Hz eller mere, så sørg for, at du har et grafikkort, som faktisk kan håndtere det. Ofte kan modeller omkring 2.000 kroner ligefrem klaren sagen, så du behøver ikke tømme bankkontoen.

Processor

Det er nærmest ligegyldigt, hvad du bruger din computer til – en god processor er uundværlig. Det gælder også, når du spille konkurrenceprægede shooters, og det gælder også, hvis du gerne vil have din avancerede BenQ ZOWIE monitor til at køre godt.

Der er to producenter på markedet, det er værd at se på, når det kommer til CPU'er. Det er Intel og det er AMD. Se dig derfor om efter en effektiv AMD Ryzen eller Intel Core processor, hvis den du har er for gammel og grå.

Officielle partnere indenfor e-sport

Når det kommer til e-sport, så er det kun det bedste af det bedste, der er godt nok. Derfor finder du ofte BenQ ZOWIE som værende partnere til forskellige e-sports events og turneringer indenfor skydespil.

De har op til flere pro CS:GO monitors, og de har også lavet en officiel aftale med Riot Games angående turneringer i Valorant. BenQ ZOWIE har fingrene langt ude i e-sportens verden. Det er noget, de har fået, fordi de byder på uovertruffen kvalitet.

Find din BenQ ZOWIE monitor hos Føniks Computer

Hvis du er nået hertil, så er vi godt klar over, at du er en seriøs gamer. I så fald, så er det bare at dykke ned i vores udvalg af monitors fra BenQ ZOWIE.

Det er uovertruffen kvalitet, det er al den funktionalitet, du har behov for og vi har et stærkt udvalg af de bedste BenQ ZOWIE monitors på markedet lige her hos Føniks Computer. Så hvis du godt rimeligvis ved, hvad det er, du går og leder efter, så er du kommet til det helt rigtige sted.

Er der andet, du gerne vil vide?

Har du nogen spørgsmål om vores udvalg fra BenQ ZOWIE, eller vil du gerne vide noget om andre BenQ skærme? Hos Føniks Computer er vi eksperter indenfor området, og vi står altid klar til at guide dig i den rigtige retning. Hvis du skal bruges vores ekspertise, så er det bare at få fat i vores kundeservice.

Skriv en mail til os eller skriv i chatten her på siden, så skal vi nok komme tilbage til dig på ingen tid. Ellers er det altid muligt at ringe til os indenfor vores åbningstider, så tager vi rigtig gerne en snak med dig. Hvad end du vil have noget fra BenQ ZOWIE, eller om du har noget helt andet på sinde, så står vi klar.