Disse sjove ting kan du lave i din efterårsferie - med og uden børn

Sidst opdateret: 10-10-2023 09:05:29
Oprettet: 28-09-2023

efterårsferie planlægning

Planlæg din efterårsferie - Forslag til, hvad du kan lave både med og uden børn

Efteråret er en magisk tid på året, hvor naturen forvandler sig med farverige blade og køligere vejr. Det er også en fantastisk tid til at deltage i en række sjove aktiviteter, uanset om du har børn eller ej. Efterårsferien er en tid, der har en helt særlig plads i mange menneskers hjerter. Det er en tid, hvor sommeren går på hæld, og naturen begynder at vise sine smukke efterårsfarver. Efterårsferien er en skøn mulighed for at komme væk fra hverdagens travlhed, tilbringe tid med familie og venner og måske endda reflektere over året, der snart er gået. 

En populær måde at tilbringe efterårsferien på er ved at tage på rejse. Efterår er en fantastisk tid at udforske nye destinationer, da turistmængderne ofte er mindre, vejret er mildt, og priserne på indkvartering og aktiviteter kan være mere overkommelige. Men mange mennesker bliver i Danmark og nyder ferien hjemme. Og det bliver ferien bestemt ikke dårligere af. Faktisk er det en god mulighed for at koble af og bruge kvalitetstid sammen med familien. 

Men måske kan tanken om en uge uden planer virke lidt kedeligt? Her får du nogle gode forslag til, hvad du kan lave alene eller sammen med familien. 

efterårsferieefterårsferiekastanjedyr

Efterårsaktiviteter for børn og voksne

1. Blad-sjov: Skattejagt med blade

Efteråret giver os et overflødighedshorn af farverige blade. Saml nogle af dem og arranger en skattejagt i din have eller en nærliggende park. Lav en liste over forskellige bladtyper og se, hvem der kan finde dem først. Dette er en fantastisk måde at lære om naturen og konkurrere på en sjov måde.

2. Lav kastanjedyr

Efteråret er perfekt til at samle kastanjer. De er faldet ned fra træerne og er bare klar til at blive samlet op. Tag børnene med på kastanjejagt, og hyg jer med at samle sjove (fantasi)dyr bagefter. 

3. Efterårspicnic

Tag en kurv med lækker mad med ud i naturen og nyd en picnic under de farverige træer. Tag godt med tøj på, et dejligt tæppe og noget service. Så er I klar til en hyggelig picnic. Børn vil elske at hjælpe med forberedelserne.

4. Find det perfekte græskar

Besøg en græskarmark for at finde det perfekte græskar til udskæring. Dette er en traditionel efterårsaktivitet, der får både børn og voksne i den rette efterårstemning. Husk at tage en masse billeder af jeres kreationer!

5. Vær kreativ sammen med børnene

Sid sammen med børnene og lav en masse krea; som blade af farvet papir, græskardekorationer eller fine efterårstegninger. Dette er en sjov måde at stimulere kreativiteten hos både børn og voksne.

6. Bag en lækker efterårskage

Børn elsker at være med i køkkenet, og her i efteråret er det altid en hyggelig aktivitet. Så tag børnene med i køkkenet, og bag jeres alle sammens yndlingskage. 

 

efterårefterårsferieefterårsferie

Efterårsaktiviteter kun for voksne

Har du ikke børn, men stadig efterårsferie? Her får du idéer til, hvad du kan bruge en velfortjent efterårsferie til. 

1. Efterårsvandreture

Efteråret er den perfekte tid til at tage på lange vandreture og nyde det kølige vejr og de smukke landskaber. Tag på en dagstur eller endda en weekendtur i naturen og slap af med naturens skønhed.

2. Læs en god bog

Find en hyggelig plads i dit hjem, pak dig ind i et tæppe, og nyd en god bog med en varm kop te eller kaffe. Efteråret er den ideelle tid til at fordybe sig i litteraturen, hvad enten du er til en fysisk bog eller en e-bog på din e-bogslæser. 

3. Ferie = meget tid til at game dit yndlingsspil

Du har ferie, du har MANGE timer i døgnet til at game. Hvad mere kan du ønske dig? Saml dine venner online og nyd et godt spil. Hvad enten du er til gamer PC'er eller konsoller, er efterårsferien sjov at bruge på at game. 

4. Film- eller seriemaraton

Sæt tid af til en weekendmaraton af dine yndlingsfilm eller tv-serier. Lav nogle lækre snacks, og nyd nogle afslappende øjeblikke i sofaen.

5. Saml venner eller familie til et lækkert efterårsmåltid

Nu har du tiden til at få set de mennesker, du holder allermest af. Efterårsmad er simremad, så invitér dine nærmeste på en lækker efterårsmiddag og nyd de gode stunder sammen. 

Efteråret er en vidunderlig sæson, der byder på en lang række aktiviteter for både børn og voksne. Uanset om du vælger at bruge tid udendørs med børnene eller forkæle dig selv med nogle af de voksenaktiviteter, er der altid noget at se frem til i denne farverige årstid. Så gå ud og nyd efteråret med dine kære, uanset alder!

- Skrevet af Christine