6 tips til kør-selv-ferien

Sidst opdateret: 11-08-2023 14:56:38
Oprettet: 28-06-2023

kør-selv-ferie 6 tips

Sommerferien er her!

Og det er fedt! Sommerferien er en tid, hvor mange familier søger nye eventyr og uforglemmelige oplevelser. 

Der er noget helt særligt ved en kør-selv-ferie. Muligheden for at udforske nye destinationer i sit eget tempo og have fuld kontrol over rejsen er både spændende og befriende. Men for at sikre, at din kør-selv-ferie bliver en succes, er der nogle vigtige ting, du skal overveje. 

I dette blogindlæg vil vi dele 6 uundværlige tips, der vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din kør-selv-ferie.

Tip nr. 1 - Tjek din bil inden afgang 

En af de vigtigste ting, du skal gøre, inden du starter din kør-selv-ferie, er at sikre, at din bil er i god stand. Tjek dæktryk, olie, bremser, lys og kølevæske for at undgå uforudsete problemer på vejen. Hvis din bil har brug for en service eller reparation, så få det ordnet inden afgang. Det er også en god idé at have et reservehjul og et redskabssæt i tilfælde af nødsituationer. 

Måske husker du dine forældre sidde med et stort kort, hver gang i skulle sydpå. I dag er der heldigvis smartere redskaber. Har du ikke GPS indbygget i din bil, findes der heldigvis andre gode alternativer. I alle smartphones i dag finder du GPS og rutevejledninger, så du skal derfor blot have en holder til din telefon. Er du mere til en simpel GPS, er dette naturligvis også stadig en mulighed. 

 

gps knap

Tip nr. 2 - Sørg for at have godt med underholdning til børnene

Det er vigtigt at holde børnene underholdt og glade under køreturen. Pak en lille rygsæk til hver af dem med deres yndlingsbøger, tegneserier, farvebøger og små legetøj. Overvej også at downloade film, spillelister med deres yndlingsmusik og børnevenlige lydbøger på forhånd, så de kan nyde dem undervejs.

Lav også sjove rejselege som:

  1. Nummerpladeleg: En klassiker på bilturen er nummerpladelegen. Formålet er at finde nummerplader fra forskellige lande eller opdage bestemte bogstaver eller tal. I denne leg kan hele familien deltage, og I kan konkurrere om at finde flest nummerplader eller opdage alle bogstaver i alfabetet først. Det er en sjov måde at holde øje med omgivelserne og samtidig lære om forskellige landes nummerplader.

  2. Gæt en sang: Hvis I har adgang til musik i bilen, kan I spille "Gæt en sang" - en sjov udfordring for alle musikelskere. Vælg en person til at være DJ og skift sange undervejs. De andre passagerer skal gætte titlen på sangen eller navnet på kunstneren. Det kan være en god idé at vælge sange, som alle kender, eller lave en playliste med familiens favoritter på forhånd.

  3. Historiefortælling: Lad fantasien flyde frit med en fælles historiefortælling. Start med en sætning og lad hver passager tilføje en sætning efter tur. Fortsæt historien, indtil den når en spændende afslutning. Dette er en fantastisk måde at stimulere kreativiteten og samarbejdet i bilen. Hvem ved, hvilken utrolig historie I kan skabe sammen!

  4. Jeg ser, jeg ser, hvad du ikke ser. En person vælger et objekt inden i bilen eller udenfor og siger: "Jeg ser, jeg ser, hvad du ikke ser, og det starter med (begyndelsesbogstavet)". De andre spillere skal så gætte objektet ved at stille spørgsmål med ja/nej-svar. Den første, der gætter objektet korrekt, får lov til at vælge næste objekt.

Tip nr. 3 Hold regelmæssige pauser

Tag regelmæssige pauser og vær fleksibel: En af fordelene ved en kør-selv-ferie er, at du kan tage pauser, når du har brug for det. Det er vigtigt at være opmærksom på din egen træthed og tage regelmæssige pauser for at strække benene og lade op. Vær også fleksibel med din tidsplan og vær åben for at udforske uventede steder eller ændre ruten, hvis du støder på noget interessant undervejs. Nogle af de bedste oplevelser kan komme ud af spontane beslutninger. 

Børn synes det kan være kedeligt med pauser. Har du små børn, der kræver lidt ekstra underholdning, så anbefaler vi dig at købe en lille “pause-gave”, som du kan give hver gang i holder en længere pause. På den måde får I udnyttet tiden bedst muligt, og et lille ekstra trick er, at du kan give dem legetøj, som de kan bruge på ferien. 

legetøj knap

Tip nr. 4 - Skaf udstyr der gør køreturen nemmere

En vellykket køretur med børn kræver ikke kun planlægning og underholdning, men også det rette udstyr. Heldigvis er der en bred vifte af produkter til rådighed, der kan gøre køreturen mere behagelig og problemfri for både børn og voksne.

En bærbar DVD-afspiller eller tablets kan være en livredder under længere køreture. Med et udvalg af børnevenlige film, tv-serier eller spil kan de holde børnene underholdt og stille i længere perioder. Sørg for at have et sæt høretelefoner til rådighed, så børnene kan nyde deres underholdning uden at forstyrre resten af passagererne. Skal børnene se film, kan en ekstern dvd-afspiller til bilen med tilhørende skærme være genialt, men har dog den ulempe, at børnene skal se den samme film. 

Har dine børn egne tablets, skal du helt sikkert have fat i en tabletholder til bilen.

En tabletholder til bilen til børn er en praktisk og smart løsning til at holde børnene underholdt og engagerede under kørslen. Denne enhed er designet specifikt til at sikre, at børnenes tablets er sikkert fastgjort og nemt tilgængelige, så de kan nyde forskellige aktiviteter som at se film, spille spil eller lære, mens de er på vej.

En tabletholder har flere fordele:

  • Sikkerhed: En tabletholder til børn i bilen giver mulighed for at montere tabletten på en sikker måde, så den ikke glider rundt eller forstyrrer føreren. Dette reducerer risikoen for, at børnene bliver distraheret under kørslen og forhindrer, at tabletten falder ned og potentielt skader dem eller beskadiger bilens interiør.
  • Underholdning: En tabletholder gør det nemt for børnene at se film, spille spil eller lytte til musik under kørslen. Det kan hjælpe med at fordrive tiden på lange ture og mindske kedsomhed, hvilket igen kan reducere antallet af "Er vi der snart?" spørgsmål.
  • Læring: Med en tabletholder kan børnene også have adgang til pædagogisk indhold såsom interaktive læringsapps, e-bøger eller pædagogiske videoer. Dette giver dem mulighed for at lære og udvikle sig, selv når de er på farten. En tabletholder kan derfor være en praktisk løsning til at kombinere underholdning og læring på bilturen.

tabletholder knap
 

Tip nr. 5 - Ta’ mad og snacks med hjemmefra og spar penge 

Når du er på en kør-selv-ferie, er mad og drikkevarer en vigtig del af at holde energiniveauet oppe og holde alle rejsende tilfredse undervejs. En køletaske er en uundværlig følgesvend på sådanne ture, da den hjælper med at opbevare mad og drikkevarer friske og kølige, uanset hvor lang køreturen er. 

Medbring en god forsyning af snacks og drikkevarer til turen. Frugt, grøntsagsstænger, nødder og chips er nemme at spise under kørslen.

Men der skal også være plads til alt det andet; lav madpakker hjemmefra i form af sandwiches, rugbrødsmadder, pølsehorn eller pizzasnegle. Hvad end I kan finde på og elsker at spise.  

Medbring også termoflasker, vandflasker og små juicebrikker for at holde børnene hydreret undervejs - men det kan være en god idé at tænke over, hvor meget væske børnene får. Jo mere væske, jo oftere skal der holdes tissepauser - og det er ikke altid nemt, hvis man holder i kø på motorvejen. 

køletaske knap

Tip nr. 6 - Med det rigtige udstyr, får du den sjoveste campingoplevelse

Campingferier er en fantastisk måde at komme tættere på naturen og skabe uforglemmelige minder med familie og venner. Med det rigtige udstyr kan du gøre din campingoplevelse endnu mere sjov og komfortabel. Uanset om du er en erfaren camper eller nybegynder, er der visse ting, der kan gøre hele forskellen. 

Madlavning er en vigtig del af campingferien, så sørg for at have det nødvendige køkkenudstyr. En transportabel grill kan være praktisk til at lave velsmagende måltider. Pak også madlavningstilbehør som gryder, pander, foldeknive, skærebrætter og bestik. Husk at medbringe madbeholdere og køleelementer til at opbevare fødevarer sikkert.

Gør dig klar til de mørke aftener med pålidelig belysning. Lommelygter, pandelamper og campinglygter er uundværlige, når det kommer til at finde vej i lejrområdet eller om natten på toiletture, og hav derudover en powerbank til opladning af elektroniske enheder som mobiltelefoner og lign. 

powerbanks knap

 

En kør-selv-ferie med børn kan være en uforglemmelig oplevelse, der styrker båndet mellem jer som familie og giver jer mulighed for at udforske verden på jeres egne vilkår. Med en omhyggelig planlægning, god underholdning og en fleksibel indstilling vil I være godt rustet til at få mest muligt ud af turen. Så pak bilen, tag vejen og skab minder, der vil vare ved livet!

- Skrevet af Christine