Kreativ efterårsferie - 4 kreative aktiviteter, du kan lave med børn

Sidst opdateret: 29-09-2023 13:19:42
Oprettet: 28-09-2023

kreativ efterårsferie

Lav sjove og kreative aktiviteter i efterårsferien sammen med dine børn

Efterårsferien er den perfekte tid til at nyde det kølige vejr og de farverige blade. Det er også en fantastisk lejlighed til at engagere sig i kreative aktiviteter med børnene. Her deler vi nogle sjove og spændende ideer til, hvordan du kan bringe kreativiteten i spil i efterårsferien og skabe uforglemmelige minder med dine små.

efterårefterårefterår

1. Presse smukke efterårsblade

Efterårsblade er som naturens egne kunstværker, og du kan bruge dem til at skabe smukke kunstprojekter med børnene. Saml en samling af forskellige blade og forvandl dem til farverige kunstværker. I kan lave bladepresserier ved at placere dem mellem tunge bøger og lade dem tørre i nogle dage. Når bladene er tørre, kan I male på dem, bruge dem til at lave collager eller endda lave bladaftryk ved at placere dem under papir og gnide med farveblyanter.

Hvad du skal bruge:

 • Efterårsblade
 • Bøger til at presse bladene
 • Maling, farveblyanter og pensler
 • Papir til collager eller aftryk

knap knap

2. Kreative kostumer

Efterårsferien falder lige før Halloween, så hvorfor ikke lade børnene udfolde deres kreativitet ved at lave deres egne kostumer? Lad dem vælge deres yndlingskarakterer, dyr eller superhelte, og hjælp dem med at lave kostumer fra genbrugsmaterialer. Det er en sjov og budgetvenlig måde at forberede sig til Halloween på, samtidig med at det styrker børnenes kreative evner.

Hvad du skal bruge:

 • Genbrugsmaterialer som papkasser, stofrester, og farvet papir
 • Saks, lim og tape
 • Fantasi og kreativitet

knap knap

kreativ legkreativ legefterår

3. Efterårsferiens scrapbog

Lav en scrapbog for at dokumentere jeres efterårsferieeventyr. Saml billeder, blade, og små souvenirs fra jeres udflugter og lad børnene dekorere siderne med deres kreativitet. De kan tilføje tekst, tegninger og klistermærker for at gøre scrapbogen personlig og mindeværdig. Det er en fantastisk måde at skabe en varig erindring fra ferien.

Hvad du skal bruge:

knap knap

4. Lav kastanjedyr med børnene

Efterårsferien er en skøn tid, hvor børnene har fri fra skole, og familien kan tilbringe kvalitetstid sammen. En af de mest elskede efterårsaktiviteter for børnene er at gå på skattejagt i skovens gyldne løv for at finde de perfekte kastanjer. 

Vælg de kastanjer, der har den rette form og størrelse til det dyr, du gerne vil lave. Forestil dig, hvordan de forskellige kastanjer kan bruges til krop, hoved og hale. Klip tandstikkere i passende længder til benene på dine kastanjedyr. Skub dem forsigtigt ind i kastanjerne for at fastgøre dem som ben. Brug små blade til at forme ører, vinger eller haler til dine kastanjedyr. Lim dem fast på kastanjerne.

Brug maling eller markører til at tilføje ansigter, pletter og striber på kastanjedyrene.

Hvad du skal bruge:

 • Kastanjer

 • Tandstikkere

 • Blade

 • Maling eller tuscher

 • Lim

 • Kreativitet: Dette er den vigtigste ingrediens! Lad børnene bruge deres fantasi til at skabe unikke kastanjedyr med deres egne ideer og kreativitet.

Kastanjedyr er ikke kun sjovt, det er også en fantastisk måde at fremme kreativitet og finmotoriske færdigheder hos børnene. Derudover giver det en god anledning til at tilbringe tid udendørs og nyde efterårets smukke natur.

Efterårsferien hjemme behøver ikke at være kedelig. Med disse kreative aktiviteter kan du engagere børnene i sjove og lærerige projekter, der styrker deres fantasi og kreativitet. Så lad efteråret inspirere dig til at skabe uforglemmelige minder med dine små, mens I udforsker naturen.

knap knap

- Skrevet af Christine