Hvad er DPI?

Sidst opdateret: 12-02-2024 11:35:05
Oprettet: 30-03-2023

Hvad er DPI? Alt du behøver at vide

Hvis du har kigget på eller læst om gamer mus, så er du helt sikkert stødt på termet DPI. Men hvad er DPI? Det er et spørgsmål, du ikke sidder alene med, og derfor vil vi her hos Føniks Computer gerne hjælpe dig med at svare på det. For det er slet ikke så esoterisk, som det lyder. Når du spørger: "Hvad er DPI?", så kan vi give dig et hurtigt og nemt svar herpå.

DPI står for Dots Per Inch. DPI'en indikerer, hvor følsom din mus er, og dette er især relevant for gamer mus, da det er disse, hvor DPI'en virkerlig gør en forskel og kan varierer rigtig meget. Det vigtige at huske på, når du spørger "Hvad er DPI?", er at jo højere DPI en mus har, jo hurtigere bevæger musen sig. Man kan også sige, at jo højere DPI din mus har, jo mindre håndbevægelser skal der til at flytte musen hen over skærmen.

DPI og din mus – Lær at vælge den rigtige

Én ting er at vide, at jo højere en DPI din mus har, jo mere følsom er den i forhold til at du bevæger den. Men når du ser et tal som 20.000 DPI, så betyder det jo ikke, at det reelt siger dig noget. Den nemme måde at give dig en følelse for DPI på, er ved at se på en standard kontormus. Disse har normalt imellem 800-1.200 DPI. Er det bare en helt normalt mus til hverdagen eller kontorarbejde, som du går og leder efter, så behøver du nok ikke bekymre dig synderligt om DPI. Eventuelt kan du se på vores udvalg af mus, hvis du skal bruge en god mus til hverdagsbrug.

Knap til vores udvalg af mus.

Gamer mus er dog en lidt anden sag. Her kan DPI'en være utroligt vigtig, fordi det i den grad ofte handler om fart og præcision. Hvis du går op i e-sport, så kan du trods alt ikke gå på kompromis med kvaliteten – så skal du have det bedste af det bedste. Spørgsmålet er da, hvad en god DPI er til en gamer mus. Dette er dog ikke helt nemt at svare på, for det kommer helt an på, hvilke computerspil du spiller, og hvad du selv foretrækker.

Det handler altid om, hvor meget du ønsker at musen bevæger sig på din skærm, kontra hvor meget du skal bevæge din hånd. Hvis det skal gå rigtigt hurtigt, og du foretrækker at lave små håndbevægelser, så skal du bruge en mus, der har en rigtig høj DPI. Her er 12.000 eller højere DPI rigtig godt, for så kan du være sikker på, at der er mere end rigeligt fart over feltet.

De fleste vil dog heller ikke have for høj en DPI. Alle har prøvet at sidde med en mus, der bare kører alt for hurtigt for dem. Det er fordi, DPI'en er for høj, eller om ikke andet så har man ikke vænnet sig til den endnu. Men hvis DPI'en er for høj, så kan det også være et problem for dig, hvis du skal være præcis nok, simpelthen fordi der er for meget fart på. Det handler derfor om at finde ud af, hvad der passer dig bedst. Hvis du leder efter en gamer mus med høj DPI, så kan du med fordel se på vores udvalg af gamer mus.

Knap til vores udvalg af gamer mus

Hvad er DPI for dig? Der er mange smarte muligheder

Heldigvis kan de fleste gamer mus nu om dage justere deres DPI, enten med en knap på musen eller via software. Hvis du har en Razer mus, en Logitech G mus eller en Corsair mus, er der for eksempel gratis software, der lader dig konfigurere dem. Der er her tale om henholdsvis Razer Synapse, Logitech G HUB og Corsairs iCUE. Så kan du justere din gamer mus til at have lige den DPI, som passer bedst til dine behov.

Så hvad er DPI? Dots Per Inch er heldigvis ikke så svære at finde ud af, så vi håber, at du har lært noget af at læse denne blog, og at du kan bruge det til fremefter at finde den helt rigtige mus til dig.

 

- Skrevet af Rasmus