Endelig er AMD RX 7900 på banen!

Sidst opdateret: 12-02-2024 12:00:20
Oprettet: 30-11-2022

AMD grafikkort banner

Det’ grafikkort, det’ gaming, det’ godt!

Det er december i 2022, og tiden er endelig omme. Tidligere på året udkom NVIDIA med nogle stærke bud på deres nye generation af grafikkort, RTX 4080 og RTX 4090. De er virkelig fede, og her hos Føniks Computer er vi overordentligt hype for dem. Men når NVIDIA laver sådan et stunt, så er der jo nogen, der bliver nødt til at følge dem op på det. Her træder AMD ind i arenaen med AMD Radeon RX 7900 XT og AMD Radeon RX 7900 XTX.

Lad os bare sige det som det er. Vi er i den grad begejstrede for RX 7900. For nye grafikkort er altid noget, der er værd at se nærmere på. Det er her gaming og creating bliver skubbet til nye niveauer, og det er via nye grafikkort, at vi får en fornemmelse for, hvor toppen af isbjerget på nuværende tidspunkt befinder sig. Det er en begivenhed af proportioner, og vi glæder os derfor lige så meget som dig til at se, hvem der ender med i denne omgang at være grafikkortenes konge!

AMD Radeon RX 7900 XTX

Når du sammenligner AMD Radeon RX 7900 XTX med AMD Radeon RX 6950 XT, så er det ikke fordi, at du træder ind i en helt ny dimension af grafikkort. De ligner på mange måder hinanden, og dog er der en distinkt forskel imellem dem. Forskellen er, at AMD Radeon RX 7900 XTX på alle måder bare er en virkelig stærk storebror til RX 6950. Det er, alt i alt, en kæmpe opgradering indenfor ydeevne.

Arkitekturen er blevet opgraderet fra AMD RDNA 2 til AMD RDNA 3; allerede her kan du nok forestille dig, at ydeevnen er blevet pumpet gevaldigt i vejret. For forbedret arkitektur på et grafikkort betyder altid, at der er blevet taget et godt spring i, hvad man kan forvente af det. Herudover er der mange af de samme funktioner på begge, eksempelvis:

  • AMD FreeSync
  • AMD Radeon Super Resolution
  • AMD Smart Access Memory
  • AMD Radeon Anti-lag

Der er også en endnu længere række af andre funktioner, som er på begge generationer af grafikkort. Mange af dem er ekstremt fede, og hjælper både ydeevne og din oplevelse af at bruge kortet. Det er derfor ikke ved de fede funktioner, at RX 7900 skiller sig ud. Det er i stedet ved den førnævnte arkitektur, og samtidig ved at næsten alt der kan være bedre på den nye generation, bare er det – og ofte i høj grad. Du får derfor det samme, men MEGET mere af det samme. Det er to niveauer, der næsten ikke kan sammenlignes. Hvis du er interesseret i AMD Radeon RX 7900 serien, er det bare at klikke ind og tjekke dem ud.

Tid til gaming, tid til at skabe

Hvis der skal noget vild gaming på menuen, så skal du også have en GPU der virkelig sparker røv – og helst også en virkelig god gaming skærm. Det er nødvendigt, hvis grafikken skal kunne skrues helt i top, samtidig med at der ikke opstår stuttering, screen tearing og andre problemer på din skærm. Hvis der er en GPU, som der virkelig vil noget, så er det den, der sidder på AMD Radeon RX 7900 XTX. Har du drømme om store gamingeventyr? Så skal du måske kigge på et nyt grafikkort.

Sidder du ofte og arbejder med grafik i tunge programmer? Er video editing, 3D modeling og lignende opgaver hverdagskost for dit kreative sind? Så skal du også her bruge en GPU og en skærm, der tilsammen sørger for, at du får et flot skærmbillede med et bredt farvespektrum. Ellers er det jo ikke til at se, om du faktisk er tilfreds med dine resultater. Mangler du måske et nyt grafikkort hertil, så ved du allerede hvad svaret er. For RX 7900 serien er bare svaret til langt de fleste problemer.

 

- Skrevet af Rasmus