Grafikkort sæson med NVIDIA og Føniks Computer

Sidst opdateret: 26-02-2024 11:20:45
Oprettet: 18-10-2022

Så er det sæson for nye grafikkort! Se dem her hos Føniks

Der er god grund til begejstring, for det er sæson for nye grafikkort hos NVIDIA. Gamerne er ved at gå amok og grafisk kreative sjæle venter i spænding. Når en spiller som NVIDIA kommer med nye grafikkort, så er det en begivenhed, det er værd at se frem til.

Hos Føniks Computer er vi altid spændte, når der kommer nye grafikkort. Det betyder nye muligheder for gamers, samt bedre løsninger for dem, der arbejder med grafik i tunge programmer. Vi har derfor set meget frem til udgivelsen af NVIDIA GeForce RTX 4000-serien. GeForce RTX 4090 er allerede udkommet – det blev sluppet løs i verden den 12. oktober 2022. Derimod må vi alle vente til en gang i november, før GeForce RTX 4080 gør sit indtog på markedet.

For garvede computernørder og dem der sidder i branchen, er det åbenlyst, hvorfor nye grafikkort har så stor betydning i manges hjerter. Hvis du føler dig lidt på bar bund i den her sag, er det heldigvis muligt hurtigt at opsummere, hvad et grafikkort er.

Hvad er et grafikkort?

Grafikkortet er den del i computeren, der beregner dataet, der vises på skærmen. Skærmen og grafikkortet arbejder altså sammen, så du får et krystalklart og levende billede – hvilket i nogle spil og for nogle programmer godt kan være problematisk at opnå, hvis grafikkortet ikke er kraftigt nok. Her er noget af det vigtigste grafikkortets GPU (Graphics Processing Unit), der er en på grafikkortet indbygget processor, som kun arbejder med grafik. Du kan få grafikkort fra mange populære mærker, som for eksempel:

  • ASUS
  • Gigabyte
  • MSI
  • EVGA
  • Zotac

Så længe grafikkortets GPU er fra NVIDIA eller AMD, så er du godt på vej. Tommelfingerreglen indenfor både NVIDIA og AMD er, at jo højere serie af tal jo stærkere et grafikkort. Og så skal du samtidig sørge for at have en god skærm.

NVIDIA GeForce RTX 4090

Når der snakkes om kraftige grafikkort, så er det nye GeForce RTX 4090 grafikkort fra NVIDIA det allerstærkeste, du kan få. Mulighederne med dette nye grafikkort går langt ud over, hvad der var muligt med de gamle, og derfor vil vi gerne have fokus på, præcis hvor fedt det her grafikkort er.

NVIDIA GeForce RTX 4090

Ydeevnen på RTX 4090 hamrer direkte op igennem taget i sammenligning med tidligere serier af grafikkort fra NVIDIA. I mange AAA spil er ydeevnen dobbelt så god, og der er også nogle, hvor ydeevnen er helt op til fire gange så god. Grafikken kan med GeForce RTX 4090 skrues helt til tops, og så kan du virkelig nyde spillet, når det ligner et realistisk maleri af den virkelige verden. Dette er især på grund af NVIDIA Ada Lovelace-arkitekturen, der benyttes i de nye grafikkort, og som er med til at danne en i sandhed banebrydende GPU. En god del af dette er også på grund af DLSS3 – et revolutionerende gennembrud for AI-drevet grafik, der er drevet af fjerde generations Tensor-kerner og Optical Flow-acceleratorer på GPU’er i GeForce RTX 40-serien. Den AI-drevne grafik der kommer med DLSS3 øger ydeevnen yderligere, og er derfor med til at skabe billeder i absurd høj kvalitet, men uden at gå på kompromis med responstiden på nogen måde.

En anden faktor ved GeForce RTX 4090 er de dedikerede Raytracing-kerner i grafikkortet. De hjælper med at simulere lys i computerspil, så det ser ud som i virkeligheden. Det giver et helt nyt niveau af detaljer, du slet ikke havde regnet med, at dine spil kunne vise. Den virtuelle verden simpelthen smelter sammen med den virkelige igennem Ada Lovelace-arkitekturen – med RTX 4090 får du dermed et grafikkort, der kyler grafikken ind i hyper realistiske standarder! Er du interesseret i at se vores udvalg? Så kan du klikke dig videre og se vores RTX 4090 udvalg her.

Hvis du er fan af esport, og godt selv kan lide at spille konkurrenceprægede computerspil, så er de nye grafikkort fra NVIDIA den ypperste opgradering til din gaming PC. 40-serien af grafikkort har den korteste reaktionstid og hurtigste responstid, hvilket giver dig den ultimative konkurrencemæssige fordel. Det gør, at du hurtigere og mere præcist kan finde dit mål med musen, hvormed du gnidningsfrit kan spille udenom dine modstandere. Gaming på højt niveau har aldrig været bedre end med GeForce RTX 4090.

Grafikkort tilbud – find grafikkortet til din gaming PC

Det nye RTX 4090 grafikkort er virkelig fedt, og hele 40-serien er uden tvivl betagende. Alt efter hvad du laver på din computer, og hvad dit budget er på, er det dog ikke sikkert, at du lige med det samme vil ud og købe et nylanceret grafikkort. For mange handler de nye lanceringer mere om at se, hvad den nye serie af grafikkort har at byde på, og så ved man godt, at man en gang senere kommer til at kunne købe dem, når prisen er dalet lidt længere nedad.

Imens du venter på, at 40-serien rammer et punkt, hvor du har lyst til at købe fra den, skal du dog stadig bruge et grafikkort. Bare fordi det ikke er det ypperste af det ypperste, kan du stadig få grafikkort i fremragende kvalitet. Et knivskarpt skærmbillede er i den grad opnåeligt og eftertragtet, så der er ingen grund til at sidde og føle, at du må nøjes. Hos Føniks Computer har vi altid gode grafikkort tilbud til dig, og hvis du er interesseret, så kan du se alle vores grafikkort her.

Er du ligeså hype på grafikkort som vi er? Så håber vi du har nydt at læse om den nye serie fra NVIDIA. Vi synes det er vildt fedt, hvor langt teknologien er kommet, og hvad den kan udrette. Hvis du gerne vil vide mere om specifikationerne på GeForce RTX 4090, så tjek videoen herunder ud. Det er altid en oplevelse, når det er sæson for grafikkort.

 

- Skrevet af Rasmus