7 fantastiske sparetips - kom godt i gang med det nye år

Sidst opdateret: 03-01-2023 09:02:02
Oprettet: 02-01-2023


Vi kan vist godt blive enige om, at det har været dyrt at være dansker i 2022, og for nogle mennesker er det faktisk ved at være alvorligt.

Priserne på el og mad stiger, og inflationen har ikke været så høj i mange år. Med krigen i Ukraine og manglende gas til EU er vi nu midt i en energikrise.

Og så har det lige været december, og det ved vi jo alle, er en dyr måned. Det hele har betydning for danskernes økonomi, og det kan i den grad mærkes på pengepungen. 


Sparetips 2023 Føniks Computer

Er du også påvirket af de stigende priser, så læs med i blogindlægget her. Vi giver dig 7 fantastiske tips til, hvordan du bedst kan spare på pengene.

1: Lav madplan for en uge ad gangen 

Med de vanvittig høje priser vi har på mad, kan du spare utrolig mange penge ved at tænke over, hvordan du handler. Hvis du er typen, der handler dag for dag, og du ikke helt har overblik over, hvad I skal have at spise, så koster det mange penge. Vi anbefaler dig at lave en madplan for en uge ad gangen. På den måde kan du sikre dig, at du får brugt alle råvarerne, og du sparer utrolig mange penge ved det. 

 

2: Køb brugt elektronik fra upcycle it

Hvis du mangler en ny telefon eller bærbar computer, så er det en dyr post i budgettet. Men du kan sagtens gøre det billigere ved at købe brugt. Vælger du at købe en brugt computer eller en brugt telefon fra upcycle it, kan du spare utrolig mange penge. Du får selvfølgelig garanti med i købet, og du er sikker på, at få et produkt der virker, når du køber fra upcycle it. 

Upcycle it

Har du lyst til at vide mere om, hvorfor du skal købe brugt it udstyr, eller måske blive inspireret til et nyt produkt? Så skal du læse vores tidligere blogindlæg om upcycle it. 

 

3: Sluk dine stikkontakter inden du går i seng 

Er du typen der ikke trækker stikket ud på din oplader, når du ikke bruger den? Eller måske lader du den bare sidde i stikket, uden at slukke for stikkontakten?

Det er typisk en skjult pengesluger, som man bare ikke tænker over. 

Men når du ikke slukker stikkontakten, så bruger ledningerne stadig strøm - og med de elpriser vi har her i 2022, så er det en god idé at slukke. 

Så husk at sluk på stikkontakten, så kan du spare på elregningen. 

 

4: Tag cyklen 

Et råd der bare altid er gældende, og som du garanteret har hørt før. Tag cyklen frem for bilen. Men ikke desto mindre, så er det råd utrolig aktuelt i 2022. Benzinen er dyr, og det kan i den grad mærkes på danskernes pengepung. Vi ved naturligvis godt, at det ikke altid er en mulighed at tage cyklen på arbejde, men mange andre gange kan det måske godt lade sig gøre, at skifte bilen ud med cyklen.

Prøv at tænk over, hvor ofte du starter din bil for små ture - det kan være op at handle, hente børn eller besøge familien. For mange mennesker er det blot en vanesag, så hvis du kan tage cyklen bare nogle gange, så sparer du stadig penge på benzinen.

 

5: Køb genbrugsgaver til dine nærmeste

Ikke alene er det godt for din økonomi, men det er også godt for klimaet, når du vælger at købe brugte gaver. 

Vi vil virkelig gerne slå et slag for genbrugsgaver - hvad enten du køber upcycle it hos os, eller brugt legetøj til børnene et andet sted, så er det godt givet ud. Børnene er ligeglade med, om det er brugt, de er bare glade for at få det, de ønsker sig. 

Når du køber genbrug, så kan du ofte finde utrolig mange fine ting, hvor du kan spare virkelig mange penge. 

Så kan du jo vælge, om du vil give flere gaver for det samme beløb, eller om du hellere vil spare pengene. 

 

 

 

6: Skift dine pærer ud med LED 

Det her råd har du garanteret også hørt før, men det har nok aldrig været så relevant som nu. Hver gang du har dine lamper tændt, så koster det - og i 2022 er det blevet dyrere. Derudover er en almindelig glødepære væsentlige dyrere i drift. En LED pære bruger 78 % mindre strøm end en almindelig glødepære, så ved at skifte dine glødepærer ud til LED, kan du spare virkelig mange penge.

 

7: Tjek dine abonnementer igennem - hvor mange af dem bruger du reelt?

En af de helt store økonomiske syndere er dine abonnementer, som du ikke bruger. Vi anbefaler dig, at du lige tager et kig på alle de abonnementsløsninger, du har. 

Hvor mange af dem bruger du egentlig, og mon ikke der er nogen af dem, som du godt kan undvære? 

Betaler du til streamingtjenester du ikke ser, så afmeld dem. Betaler du for at kunne lytte til musik, så overvej, om du ikke godt kan leve med en reklame i ny og næ. 
 

Køb upcycle it og spar mange penge 

I vores sparetips nummer 2 og 5 anbefaler vi dig, at du køber genbrug. Der er mange gode grunde til, hvorfor du skal købe brugt. Det er bæredygtigt, godt for miljøet og godt for din pengepung. 

Danmark er et dyrt land at leve i, og med den stigende inflation er der ikke udsigter til, at det bliver bedre i den nærmeste fremtid. 

Vi vil derfor klart anbefale dig, at gå mere i genbrugsbutikker, købe fra privatpersoner og købe brugt it udstyr fra os.

Med konceptet upcycle it, køber du fantastisk refurbished it udstyr, der er blevet upcyclet. Upcycle it skaffer brugt it udstyr, produktet bliver tjekket igennem af it-eksperter, som sørger for at upcycle det, og skifte de komponenter, der trænger til at blive skiftet. Så sælger vi det videre til dig, så du kan spare penge, samtidig med at du får et fantastisk produkt, og får garantien med, som hvis du købte helt nyt IT udstyr. 

 

Har du lyst til at vide mere om upcycle it? Så tag gerne et kig på vores fantastiske udvalg af refurbished elektronik.

 

Vi håber, du blev inspireret, og kommer godt i gang med at spare penge.