Brugte computere

Sidst opdateret: 18-03-2024 12:14:56
Oprettet: 10-11-2022

Brugte computere banner.

Brugte computere er bæredygtige computere

Klima og miljø er i fokus som aldrig før, og med god grund. Vores samfund og levemåder suger jordens ressourcer til sig, og planeten kan simpelthen ikke følge med vores tempo.

Der er mange årsager og industrier, der har fingrene for langt nede i kagedåsen. Det handler dog ikke om at pege fingre, og derfor kigger vi ved Føniks Computer indad. For produktion af computere er i den grad en af de store syndere, når det kommer til CO2 forbrug.

Derfor har vi startet vores refurbished sektion. Hvis du køber en brugt computer i stedet for en ny, mindsker det dit klimaaftryk betragteligt. En brugt PC har gennemsnitligt et klimaaftryk på ca. 50 kg CO2. En helt ny computer har derimod et klimaaftryk på hele 380 kg CO2!

Det er for de fleste ikke til at klare sig uden en computer længere, og det slider på kloden. Køb af brugte computere er en måde, hvorpå du kan skaffe dig det, du har behov for, samtidig med at du er så bæredygtig som muligt.

Det kræver dog, at du har muligheden for at vælge det. Derfor vil vi hos Føniks Computer gerne være med til at give dig den mulighed.

Knap der linker til vores refurbished sektion.

Fordele ved at købe brugt

Heldigvis er det ikke længere en langt ude drøm, hvis du gerne vil købe brugte computere. Vi er selv et bevis på det, men der er mange firmaer, der efterhånden gør sig i refurbished PC’er. Det giver god mening, fordi det med tiderne er blevet mere og mere populært at købe dem. Denne trend er især sat i gang, fordi der er mange fordele for dig, hvis du køber et upcyclet produkt.

Først og fremmest betyder det jo, at vi sammen kan gøre noget godt for miljøet. Føniks gør vores ved at tilbyde brugte computere, du gør dit ved at være villig til at købe en. Det er ikke bare et godt valg, det er også et valg, du kan have det godt med.

En af de ypperste fordele der er ved at købe en brugt computer, er, at det kommer til at koste dig meget mindre. Selvom det brugte produkt stadig er virkelig godt, så er det stadig bare ikke spritnyt. Derfor kan du altid spare en hel masse, når du køber en brugt computer.

Fordelene ved at købe brugte computere runger vidt og bredt. På overfladen virker det simpelt at spare penge og gøre noget godt for miljøet, men begge dele trækker lange tråde ud i båden verden og dit privatliv. Så der er ingen grund til at tøve. Tænk refurbished når du tænker på elektronik og IT.

Upcycling med upcycle it – hvordan fungerer det?

Hvis du har nogen grund til at tøve, så er det måske fordi, du ikke er helt klar over, hvordan upcycling af en computer foregår. Det er heldigvis forholdsvist ligefremt.

Til at starte med skal der være nogen, der interesserer sig for at tage fat i brugte og uønskede computere og derefter upcycle dem. Hos Føniks Computer kigger vi her altid imod upcycle it. Upcycle it har et stærkt moralsk kompas, når det kommer til at gøre de grå produkter grønne, og samtidig er alle deres produkter i så høj kvalitet, at du intet får at brokke dig over.

Når upcycle it får fat i brugte computere og andet elektronik, skal det tjekkes ordentlig igennem, så de ved, hvad der fungerer optimalt og hvad der ikke gør. Herefter handler det om, at få computeren til at køre som næsten ny.

Ofte skal de brugte computere renses, det kan være der er hardware i dem, der skal igennem noget reparation og ellers er der ofte det ene eller det andet, der skal skiftes ud. Det betyder, at der måske er andet hardware i computeren end originalt: nyt grafikkort, udskiftet batteri, osv. Når disse trin er taget, og den refurbished PC ser ud til at være så god som ny, så tester de den grundigt, inden den bliver sat til salg. Det betyder også, at du ikke altid får en computer, der ser helt ud som en ny version af produktet, men som stadig fungerer næsten lige så godt.

Herefter kan du mageligt købe en brugt computer, der måske har en skønhedsfejl her og der, men ellers er helt fortrinlig.

Upcyclingens ABC

Der er rigeligt med gode grunde og fordele, når det kommer til at købe refurbished produkter fra upcycle it. Men inden du gør det, er det vigtigt at være klar over, at de arbejder med tre niveauer af produkter. Det er deres eget rangsystem, de har lavet for at gøre det nemmere for dig at vælge lige det produkt, du går og mangler. Deres Grades ser således ud:

Det bliver ikke meget nemmere at få fat i din nye gamle PC. Vores produktsortiment fra upcycle it skifter løbende, da de jo ikke som sådan producerer nye produkter, så vi foreslår at slå til, hvis du ser en upcycled computer, du gerne vil have!

 

- Skrevet af Rasmus