Gør haven klar til sommer med Føniks Computer

Sidst opdateret: 19-02-2024 10:42:49
Oprettet: 30-03-2023

Gør haven klar

Selvom påsken falder på forskellige tidspunkter hvert år, så er det ofte her, at man har tid til at gøre haven klar til sommer. Der er mange gøremål, så det er godt at komme i gang i god tid. Vi har lavet denne guide til haveopgaver, som passer godt til april, og du finder også links til de redskaber, som passer til opgaven, så du nemt kan komme i gang med havearbejdet.

Græsplænen gøres klar

Selv hvis man har en lille have, så har de fleste en græsplæne. Den har stået urørt hele vinteren, men efter sne og frost, så kan den ofte trænge til en kærlig hånd. Det er en god idé at starte med at rydde plænen for blade, grene og andet, som dækker græs og er i vejen. Så kan du også se, om der er visne pletter, hvor du skal plante nyt græs, inden du slår græsset for første gang i år. Du kan også gøde haven her, men vælg noget miljøvenligt gødning. Det er bedst for haven og dig selv.

Når græsset så er ryddet og klar, og du er klar til at slå det, så kan du tage et kig på vores effektive græsslåmaskiner. Det er både klassiske modeller og robotplæneklippere. En robotplæneklipper er god til dig, som har en stor have eller begrænset mobilitet, da den sparer dig for meget tid og arbejde.

Klip hækken allerede nu

Har du en stor, kraftigt voksende hæk, så er det en god idé at klippe den to gange om året. Nu og senere på året. Vi har mange forskellige slags hækkeklippere, så der er noget der passer til alle hække og alle haveejere.

Bekæmp ukrudt nu og spar tid senere

Ukrudt er en af haveejerens værste fjender, men selvom mange venter, så er det faktisk en god idé at starte med at fjerne det allerede nu. Før du planter ting ud, ved du, at alle de små skud og spirer er ukrudt. Du skal derfor ikke være forsigtig med, hvad du fjerner. Kom helt i bund med ukrudt nu, og så er det meget nemmere at holde det nede resten af året. Se vores udvalg af håndværktøj og udstyr til haven, for at finde det udstyr du står og mangler.

Tid til beskæring af buske og træer

Det er noget, som mange gør i efteråret, men nåede du det ikke, så er det også fint at beskære dine buske, træer, stauder, mm. nu. Vi har gode grensakse og save til formålet, så opgaven hurtigt er klaret.

Gør klar til at plante i krukker og bede

Det betyder både, at du fjerne ukrudt og gamle planter fra krukker og bede, men også at du skifter jorden og eventuelt gøder den, f.eks. med kompost. Mens du så venter på, at det er varmt nok til at plante i dem, så kan det være en god idé at forspire især de mest hårdføre planter allerede. Du kan forspire dem i små potter i vindueskarmen, så de er klar til at blive plantet ud, når vejret er varmere. Så får de en god start. Vil du have blomster i krukker allerede nu, så er der få slags, som stedmoderblomster, som godt kan holde til lidt frost.

 

- Skrevet af Inna