QD-OLED – Alt du gerne vil vide

Sidst opdateret: 11-08-2023 14:56:31
Oprettet: 14-06-2023

QD-OLED banner.

QD-OLED – introduktion af teknologien

I 2022 lancerede Samsung deres QD-OLED skærme, og siden da har de taget verden med storm på grund af deres høje kvalitet. Men hvad er QD-OLED helt præcist for en størrelse, og hvad kan du forvente? I denne blog forklarer vi nemt og bekvemt, hvad du har med at gøre, når du har fat i en QD-OLED monitor eller TV. Vi kommer i bloggen rundt om:

  • Hvad er QD-OLED?
  • Hvordan fungerer QD-OLED?
  • Find en QD-OLED skærm hos Føniks

Du kan derfor frit hoppe rundt imellem afsnittene, hvis der er noget, du hellere vil vide end andet, men de hænger selvfølgelig alle sammen.

Hvad er QD-OLED?

Direkte sagt, så er QD-OLED en ny højkvalitets skærmteknologi fra Samsung. Med en kombination af deres spritnye Quantum Dots teknologi og de allerede eksisterende OLED-skærme, opnår QD-OLED at vise dig meget bedre farver, så du får en utrolig visuel oplevelse, når du sidder ved en QD-OLED skærm. Der er altså rigtig meget at glæde sig til. Dette fører dog til et nyt spørgsmål, som lige pludselig er utrolig oplagt at sætte fokus på. Heldigvis hjælper det med at forklare, præcis hvad QD-OLED er for noget.

Hvad er Quantum Dots?

Når man snakker om Quantum Dots, så snakker man om prikker i nanostørrelse, der er lavet af krystaller. Kort sagt, så er deres opgave at skabe lys i forskellige farver, og de gør dette ved at afgive forskellige farver, alt efter deres størrelse, når de bliver belyst. Som en tommelfingerregel, så vil større Quantum Dots afgive mere rødligt lys, imens de mindre vil afgive mere blåligt lys.

På grund af at disse Quantum Dots kan afgive meget præcist lys, så ender du altså med en QD-OLED skærm, hvor farverne står skarpe og præcise frem, samtidig med at lysstyrken er utroligt stærk. Det er altså en fryd for øjet at have med at gøre, og du kan i den grad nemt se forskellen imellem en QD-OLED skærm og andre typer af skærme.

Hvordan fungerer QD-OLED?

Det er ikke for sjov, at lyset på gamer udstyr benævnes som RGB-lys (rød, grøn, blå). For at man kan se billeder på en skærm, så skal den nemlig kombinerer disse tre farver, og de er derfor utroligt vigtige, når man snakker om IT og elektronik – uanset om det så handler om gaming eller ej.

Det er derfor udelukkende blåt lys, som QD-OLED skærmene benytter sig af, og igennem Quamtum Dots teknologien bliver dette så konverteret til rød og grønt lys, og herfra skaber dette et hvidt lys, der laver billederne på skærmen – og voila! Så sidder du med det perfekte skærmbillede, og forhåbentligt med en forståelse for, hvad QD-OLED er for en størrelse.

Find en QD-OLED skærm hos Føniks

Hos Føniks har vi rigtig mange skærme at vælge imellem. Alle har trods alt brug for en god skærm, og derfor er skærme noget vi i den grad er passionerede omkring. God billedkvalitet er det samme som gode oplevelser og goder minder. Det er noget, som alle fortjener, og det er noget, vi gerne vil hjælpe dig med at opleve.

Knap der linker til kategorien med skærme.

Vi sælger selvfølgelig også super lækre QD-OLED skærme her hos Føniks. Vi er dedikerede til at give dig den ultimative oplevelse, når du sidder ved en monitor, og denne oplevelse får du selvfølgelig kun, hvis du har adgang til de bedste skærme på markedet. Uanset om det er til gaming, eller når du ser film og serier, så burde optimal kvalitet være øverst på din ønskeliste. Det behøver dog ikke blot være et ønske. Hvis du ser på en lækker QD-OLED skærm hos Føniks, så kan dit ønske blive til virkelighed.

Knap med link til Philips Evnia QD-OLED skærm.

Vi håber du har lært lidt om, hvad QD-OLEd er for noget, og hvordan det fungerer. Det er en utrolig form for teknologi, og det giver dig den bedste billedkvalitet på markedet. Der er altså ingen grund til at holde dig tilbage fra at få fat i en af verdens bedste skærme!

 

- Skrevet af Rasmus