Føniks Computer har et stort sortiment af kvalitets skærme, og her på siden kan du finde vores udvalg af LED skærme til computere. Er det en LED skærm du mangler, så kan du finde en lækker model, der matcher dine behov, her på siden. Du har mulighed for selv at vælge opløsning, Pixel Pitch, grænseflade, skærmstørrelse og meget mere, når du beslutter, hvilken skærm du vil have. Læs mere om alt dette nedenfor. Skal du bruge en gamer skærm med LED, en LED skærm til arbejdet eller en helt almindelig billig LED skærm til privaten? Så se nærmere på vores store udvalg fra populære mærker som ASUS, Dell, Samsung, Acer og BenQ lige herunder og få krystalklar billedkvalitet for alle pengene, allerede i dag.

Resultater: 2466
Resultater: 2466Bredt udvalg af kvalitets LED skærme hos Føniks Computer

Du har mulighed for at få meget ud af dine film- og spiloplevelser, hvis du finder en LED skærm, som kan passe sammen med resten af dit udstyr. Tilsammen skaber både din monitor og din computer det skærmbillede, som du oplever. Du kan med fordel kigge på skærmens specifikationer og overveje, om disse passer med sammen med din computers hardware-specifikationer.

Hos Føniks Computer giver vi dig et bredt udvalg af markedets førende mærker indenfor LED skærme. Du kan blandt andet finde monitorer fra Acer, AOC, ASUS, BenQ, Dell, MSI, Philips, Samsung samt en række andre kendte mærker. Disse producenter er alle meget erfarne indenfor design og produktion af computer skærme, og du kan derfor føle dig sikker på at kvaliteten og prisen er i orden.

LED skærme findes i mange forskellige størrelser, opløsninger og opdateringshastigheder. Vi tilbyder dig modeller helt fra 4K modellen med en super hurtig opdateringshastighed og til det mere budgetvenlige valg. Men før du vælger, så læs med nedenunder, hvor vi kommer ind på nogle af de vigtige overvejelser, som du kan gøre dig, før du køber din LED skærm.

Hvad er LED?

En LED computer skærm er en meget strømbesparende skærm, som har et klart og tydeligt billede. Selve lysbilledet laves stadig af LCD, men med LED laves der en meget tyndere lyskilde, som gør det muligt at lave en meget mindre og smallere skærm. Mange mennesker fortrækker at købe en LED skærm, fordi man får et super skarpt billede, og så er de ofte meget billige i drift, fordi de ikke bruger så meget strøm. 

Overvejelser ved køb af skærm med LED teknologi?

Når du overvejer hvilken skærm med LED teknologi, du skal købe, er der en liste af specifikationer, som du kan overveje til skærmen.

Monitorens opløsning, størrelsen, opdateringshastigheden, responstiden, paneltypen, kurvatur og eventuelle ekstra teknologier.

Det første trin for dig er at overveje, hvad du har tænkt dig at benytte din skærm til. Skal den bruges til at se film fra streamingtjenester, så som Netflix, HBO og Amazon Prime? Skal du bruge den til at surfe på nettet og se YouTube klip? Er den til at redigere billeder og film med? Eller skal du primært bruge den til at game på?

Er dit hovedformål med at have en skærm med LED teknologi at se film, bør du kigge efter høj opløsning og gode farver, hvorimod opdateringshastighed og responstiden er knap så vigtige. Ved billede- og videoredigering er farverne også vigtige, og derudover kan en større skærm gøre dit arbejde med disse lettere. Til gaming er både opdateringshastighed og responstiden vigtige. Derudover kan skærmteknologier som G-Sync og FreeSync være med til at give en bedre spiloplevelse.

Opløsning og størrelse af monitoren

Tilsammen har størrelsen og opløsningen på din LED skærm en stor effekt på LED skærmens billedkvalitet. Opløsning angives i pixels langs henholdsvis den horisontale og vertikale dimension. I lang tid har en opløsning på 1080p (1920 x 1080) været det mest populære valg. I dag er denne dog ved at blive overhalet af nyere skærme med 2K (2560 x 1440) og 4K (3840 x 2160) opløsninger. 2K skærme tilbyder næsten dobbelt så meget skærmplads, og en 4K opløsning tilbyder fire gange så meget skærmplads sammenlignet med en 1080p skærm.

Den øgede skærmplads kan både mærkes, når du bruger din computer til arbejde og benytter programmer som Word og Excel. Derudover kan den højere opløsning især mærkes i computerspil, hvor den direkte kan omsættes til et skarpere billede. Har man først prøvet at game i de højere opløsninger, så har de færreste lyst til at gå tilbage til lavere opløsninger.

Med en højere opløsning følger også muligheden for at få en større skærm, uden at det påvirker billedkvaliteten. LED skærme på 27, 34 tommer eller større størrelser bliver mere og mere populære. Det større skærmbillede giver en bedre oplevelse uanset, hvilken type arbejdsopgaver du foretager dig ved computeren eller hvis du godt kan lide at spille computerspil.

Hurtige opdateringshastighed og responstider på LED skærme

Det er ikke kun din LED skærms opløsning og størrelse, som betyder noget for din oplevelse af skærmen. Både opdateringshastigheden og responstiden er afgørende for, hvor flydende et skærmbillede du kan opnå på din skærm. Selvom alle kan drage nytte at dette, så er det især sandt for gamere. I computerspil ændres skærmbilledet hurtigt, når du bevæger dig eller scroller rundt. Jo højere en opdateringshastighed din skærm med LED teknologi er udstyret med, jo mere flydende og lækkert bliver det skærmbillede, du får. Ligeledes giver en kortere responstid på din skærm dig en oplevelse af et mere flydende gameplay.

Opdateringshastigheden måles i billeder per sekund, som angives i enheden hertz (Hz). Har din LED skærm 144 Hz, så er den i stand til at vise 144 billeder i sekundet. Standarden har længe ligget på 60 Hz, men har de seneste år rykket sig længere og længere imod højere opdateringshastigheder, så som 75 Hz, 120 Hz, 144 Hz og i nogle tilfælde til ekstremt hurtige skærme med 240 Hz.

Din LED skærms responstid er meget hurtig og måles i tusindedele af sekunder, millisekunder (ms). Responstiden angiver, hvor mange millisekunder det tager for din skærms lysdioder at skifte fra én farve og til en anden.

De foretrukne paneltyper

Der findes hovedsageligt tre typer af paneler, som benyttes i moderne LED skærme. TN (twisted nematic), VA (vertical alignment) og IPS (in-plane switching). Hver af disse har deres egne fordele og ulemper, som du kan overveje før du køber din LED skærm.

TN paneler er nogle af de hurtigste paneler på markedet. Disse har en lav responstid samt en hurtig opdateringshastighed. Derudover er TN paneler ofte det billigste valg, hvis du har et strammere budget til din LED skærm. I forhold til de to andre paneler, har TN paneler ikke helt så gode synsvinkler eller farvegengivelser.

VA giver mulighed for en meget høj opdateringshastighed. Spiller du hurtige first person shooter spil, er en LED skærm med VA paneler et solidt valg. En anden fordel er den høje farvekontrast, som du får med VA paneler, samt en meget flot farvegengivelse.

IPS giver en rigtig flot farvegengivelse og giver derudover utroligt lille forvrængning af billedet, når man kigger ind på LED skærmen fra en vinkel. Disse egenskaber gør at IPS paneler for mange er den fortrukne typer paneler til deres LED skærm.

Stil os gerne alle dine spørgsmål angående LED skærme

Skulle du sidde tilbage med spørgsmål til LED skærme eller lignende, så tøv ikke med at kontakte vores kompetente kundeservice. Vores eksperter og computernørder sidder altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål, så skriv gerne en besked over chatten, en mail eller ring til os på tlf: 70 60 60 64 

Har du lyst til at se en LED skærm i "levende live", så kom gerne forbi en af vores fysiske butikker i Aarhus eller i København.