Her hos Føniks Computer får du hardware i verdensklasse, og vores udvalg af LCD skærme er ingen undtagelse. Det lækre liquid crystal display (LCD) leverer fantastiske billeder, og vi har et bredt sortiment af LCD skærme til computere fra producenter som for eksempel Samsung, BenQ, ELO, Acer og Philips. Benyt vores søgefunktion til højre på siden og vælg selv skærmstørrelse, opløsning, grænseflade og meget mere. Vi fører også et væld af kvalitetsprodukter med indbygget USB-hub, 3D-display og TFT-teknologi. Så står du og mangler en LCD skærm til din computer, så kan du med sikkerhed finde en computerskærm, der passer til dine behov. Der er altid skarpe priser og bredt sortiment hos Føniks Computer.

Resultater: 242
Resultater: 242Hvad er en LCD skærm?

LCD står for liquid crystal display, eller flydende krystalskærm. Og hvad betyder det så helt specifikt? En LCD skærm har fået navnet LCD, på grund af måden skærmen er bygget op omkring - nemlig flydende krystaller. LCD skærme har flere fantastiske egenskaber, og bliver benyttet i utrolig meget elektronik nu til dags. En LCD er super strømbesparende og har et fantastisk lys. Modsat LED skærmene har LCD skærmene et mere afdæmpet og behageligt lys. Det gør en LCD skærm ideel til at bruge som computerskærm til arbejdet, fordi du sidder foran skærmen i mange timer. Sidder du ved for kraftigt lys, kan du risikere at få ondt i øjnene eller hovedet. 

LCD skærme til alle budgetter hos Føniks Computer

Moderne LCD skærme kommer med mange labels: 3D, 4K, Full-HD og så videre. Uanset skærmens unikke kvaliteter er den bagvedliggende teknologi dog den samme. LCD står for liquid crystal display og er den dominerende standard indenfor moderne fladskærme. Skærmen er baseret på flydende krystaller, som udsættes for elektricitet og dermed danner et billede, når et bagvedliggende lys får lov til at passere igennem. Den reelle videnskab er selvfølgelig langt mere kompliceret. Men hovedsagen er, at LCD skærme kan danne flotte, dynamiske billeder med naturlige farver og tilmed ved et lavt energiforbrug. Nu om dage er næsten alle skærme til PC, TV og mobiltelefoner variationer af en LCD monitor.

Hos Føniks Computer fører vi et bredt udvalg af skærme med LCD fra producenter som BenQ, Samsung og Dell. Ved at bruge vores filterfunktioner til højre på siden kan du finde en prisstærk LCD skærm, der passer til dit budget. Vi fører selvfølgelig også avancerede modeller i stor størrelse og med masser af smarte funktioner. Med LCD skærme fra vores sortiment kan du typisk se frem til flotte og naturlige farver, høj skærmopløsning og naturligvis en god pris.

Gaming på en LCD skærm

Når man gamer har skærmen stor betydning. Der findes ingen entydig opskrift på de perfekte specifikationer, men til gaming har man ofte brug for godt med plads på skærmen og en høj opløsning. Dertil kommer en lynhurtig opdateringshastighed (Hz) og en god responstid (ms). En LCD skærm egner sig derfor glimrende til gaming, da det typisk er muligt at få tjekket alle boksene af til en overkommelig pris.

Hvor stor en skærm, man bør vælge, hænger først og fremmest sammen med en række praktiske faktorer – størrelsen på ens skrivebord, hvor langt man sidder fra skærmen m.m. Men det kan også afhænge af ens foretrukne spilgenre. For eksempel skal strategispil og simulatorer gerne spilles på en stor LCD skærm med rigeligt med plads til komplicerede menuer.

Spørgsmålet om refresh rate og responstid hænger i høj grad også sammen med, hvilket spil du foretrækker. Multiplayerspil som Counter-Strike, League of Legends og Fortnite kræver lynhurtige reflekser og maksimal præcision. Skærmen bør derfor have en refresh rate på mindst 144 Hz og en responstid på ganske få millisekunder. Til andre typer af spil, er disse parametre ikke helt lige så afgørende, men er dog stadig af stor betydning. En høj opløsning som 4K, eller eventuel understøttelse af HDR, kan også give nogle helt igennem spektakulære resultater til både spil, billeder og video. Flere af vores LCD skærme til gaming understøtter NVIDIA GSYNC eller AMD FreeSync, der kan give et mere glidende billede i krævende spil.

Skærme med LCD til kontoret med mange funktioner

Til kontorarbejde skal en LCD skærm først og fremmest være behagelig at se på, da man typisk bruger mange timer foran skærmen. Muligheder for justering af displaypositionen og den medfølgende fod er heldigvis standardfunktioner for langt de flest LCD skærme. Skærmens størrelse skal helst være sådan, at der er plads til flere vinduer i browseren eller kolonner i regnearket. Hvis du leder efter en prisvenlig LCD monitor til kontorarbejde, kan det også betale sig at se på det medfølgende udstyr. LCD skærme med medfølgende højtalere og eventuelt et webcam vil eksempelvis gøre det muligt at holde videokonferencer og møder uden brug af ekstra udstyr.

Arbejder du med grafisk arbejde stiger kravene til skærmen også. Gode kontrastforhold og en høj opløsning vil gøre det muligt at spotte de mindste detaljer i billeder eller video til professionel brug. Du kan specifikt søge efter standardopløsning, billedkontrastforhold, farvesupport og meget andet i menuen til højre for at finde den rette LCD skærm til dine behov.

LCD skærme i alle størrelser

Når det kommer til at vælge den rette skærm, er selve størrelsen på displayet typisk et af de vigtigste parametre. Det gælder også for skærme med LCD-teknologi. Hos Føniks Computer fører vi skærme med LCD helt ned til 15,6” eller mindre. Skærme i den størrelse egner sig særligt til rejser og lignende, hvor de kan kobles til bærbare enheder. I den forbindelse kan det ofte betale sig at vælge en skærm med touch-funktion, som man kender fra mobiler og tablets for mest mulig funktionalitet.

Skal LCD skærmen, som det ofte er tilfældet, sluttes til en stationær computer, bør størrelsen også følge med. Vi har et bredt udvalg af skærme på eksempelvis 24, 27 eller 32 tommer. Skærme i denne størrelse understøtter som minimum Full-HD, men kan også understøtte højere opløsninger, helt op til 4K, hvilket giver utroligt skarpe billeder. LCD-skærme til computer på mere end 32” hører til sjældenhederne, men kan sagtens give mening, hvis du vil have det helt store overblik i et computerspil eller til kontoropgaver. I den forbindelse kan bøjede LCD skærme være løsningen, da den anderledes formfaktor kan være med til mindske øjenirritation under intense gaming-sessioner eller lange arbejdsdage foran computeren.

Hvad er forskellen på LCD og LED ?

Måske vil du under din søgning efter en LCD skærm også støde på udtrykket ”LED” under specifikationerne. Det skyldes, at LED skærme teknisk set er LCD skærme, da begge standarder anvender flydende krystaller til at fremvise pixels. Forskellen ligger i baggrundsbelysningen. LCD skærme anvender baggrundslys, der er ligeligt fordelt bag skærmen, så lysstyrken bliver ensartet over hele overfladen. LED skærme anvender Light-Emitting Diodes (der af navnet), hvilket muliggør, at forskellige områder på skærmen kan oplyses i varierende intensitet. Dermed kan der opnås en højere kontrast. Til gengæld er LCD skærme billigere, har ofte en hurtigere responstid, og så leverer de stadig et fremragende billede.

Du kan læse de fulde specifikationer til hver enkel LCD skærm ved at klikke på produktet.

Har du spørgsmål angående LCD skærme?

Hvis du har nogle spørgsmål, hvad enten det er til LCD skærme eller andre computerskærme, så skal du altid være velkommen til at kontakte os. Vores eksperter sidder klar på mail, tlf: 70 60 60 64  eller chat, hvor de vil gøre alt for, at forsøge at guide dig til det rette køb. Vi fører LCD skærme fra mange brands og ønsker at være sikre på, at du får den bedst mulige købsoplevelse. Derfor har vi også en udvidet returret.