cpu/processorer

Skal du bruge en ny CPU til en skarp pris, er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden kan du se nærmere på hele vores udvalg af CPU. Hos Føniks Computer har vi gjort os umage for at kunne tilbyde vores kunder de bedste processorer, og vi har derfor samlet et udvalg fra de bedste mærker på markedet. Vi kan tilbyde både Intel og AMD processorer fra flere forskellige generationer og naturligvis også i forskellige prisklasser. Lyder det som noget for dig, så tag et kig på vores udvalg nedenfor. Du kan med al sandsynlig finde den model, der passer til dine behov.

Resultater: 1500
Resultater: 1500






loader

Få sat fart på computeren med en ny CPU

Processoren er kort sagt computerens hjerne. Det er her, computeren jonglerer med 1-taller og 0’er og forvandler dem til data og grafik på skærmen. I moderne maskiner udfører en CPU ofte utroligt mange opgaver på et splitsekund, da samtlige af computerens operationer lægger vejen forbi professoren. Derfor er navnet Central Processing Unit (CPU), da også utroligt velvalgt. Med en opgradering af din processor, kan du se frem til:

  • En hurtigere computer generelt
  • Bedre ydelse i spil og tunge programmer

Grundet dens centrale placering i computerens arkitektur, har en CPU enorm indflydelse på, hvor hurtigt og effektivt en PC opererer. Hvis du ønsker den bedst mulige ydelse, kan det derfor være en god idé at investere i en kraftig og moderne CPU. Historisk set har amerikanske Intel være markedets absolut dominerende producent af processorer og mikrochips. Det er de stadig den dag i dag, men konkurrenten AMD har fået en voksende markedsandel, og med en processor som AMD Ryzen 5 eller AMD Ryzen 7 får du bestemt også en CPU i den absolutte topklasse.

Multikerne CPU’er med høj clock-frekvens

Kommer din computer ofte på overarbejde, når du har mange programmer åbne samtidigt? Eller har den svært ved at følge med, når der skal spilles populære spil som Counter-Strike og Fortnite? Så kan det være, der skal en ny CPU til. Det kan også være, du ønsker at bygge en ny computer op fra bunden. Her er processoren ofte den helt centrale enhed, som den resterende hardware læner sig op ad. Vigtige specifikationer for en CPU er blandt andet:

  • Clock-frekvens
  • Kerner og tråde
  • Cache

Førhen blev CPU’ens hastighed målt i megahertz, altså hvor mange millioner operationer, processoren kan udføre per sekund. Takket være den markante udvikling i computerens regnekraft måles hastigheden i dag i stedet i gigahertz, hvilket svarer til en milliard hertz per cyklus. En høj clock-frekvens er dog langt fra det eneste parameter, der er værd at holde øje med, når du er på jagt efter en lynhurtig processor.

En moderne CPU vil typisk være en multi-core processor, hvilken betyder at selve chippen består af flere separate processorer. Den populære Intel Core I7 har eksempelvis 12 kerner og desuden 16 separate tråde, hvilket gør computeren i stand til at multitaske på et hidtil uset plan. Udover clock-frekvens og antal kerner, er det også værd at se nærmere på processorens cache. Dette er et midlertidigt hukommelseslager integreret på processorens chip i stil med RAM. Farten er dog markant hurtigere, og en høj cache lader derfor processoren udfører rutineoperationer på næsten ingen tid.

Hurtige CPU’er til alle behov

Som nævnt er computerens CPU helt central for dens ydelse. Alle kan derfor få gavn af en hurtig og moderne processer, uanset hvad man bruger sin PC til. Men det er klart at nogle har større behov for rå processorkraft end andre. Uanset om du er en dedikeret gamer eller bruger din computer til eksempelvis programmering og videoredigering, er der ingen vej udenom: Der skal en kraftig processor til. Nye spil og programmer kræver selvfølgelig også masser af RAM og til tider et kraftigt grafikkort. Dette er dog intet værd, hvis du ikke også har en slagkraftig CPU.

Her hos Føniks Computer kan du finde et bredt udvalg af hurtigere processorer til gaming i flere forskellige prisklasser. Hvilken CPU du bør vælge, hænger i høj grad sammen med, hvor krævende dine spil er og selvfølgelig også med størrelsen på dit budget. En god måde at finde den rette CPU er ved at sammenligne med systemkravene til dine yndlingsspil. En anden effektiv metode er at søge efter såkaldte benchmarks på internettet. Her har hardwareeksperter testet CPU’er i en lang række forskellige spil og ved forskellige konfigurationer.

Skal du finde en processor til eksempelvis Photoshop eller et videoredigeringsprogram, kan du anvende de samme metoder – kig på systemkrav eller benchmarks. De nyeste CPU’er testes nemlig løbende i forhold til, hvordan de håndterer ressourcekrævende programmer til arbejde og studie.

Ekstra funktioner fra AMD og Intel

Da producenterne AMD og Intel konstant dyster om at vinde markedsandele, har de også introduceret unikke fordele i deres respektive CPU modeller. Med en ny Intel processor kan du få glæde af Intel Quick Sync Video, hvilket gør det langt hurtigere at arbejde med videoredigering i en høj opløsning som 4K. Samtidigt kan du også få maksimal ydelse gennem Intel Performance Maximizer, der kan håndtere automatisk over-clocking.

Du bliver heller ikke snydt, hvis du vælger en AMD Ryzen CPU. AMD Ryzen Master Utility leverer ligeledes automatiseret over-clocking, og så kan du også få en CPU med mærket AMD Ryzen VR-Ready Premium. Det er din garanti for, at processoren understøtter VR-oplevelser i den højeste kvalitet.

Stort udvalg af alsidige processorer

Processoren er en essentiel del af computeren, og med en af vores mange kvalitetsmodeller er der ingen grund til at gå på kompromis med hverken kvalitet eller pris. Det er vigtigt at have en hurtig og effektiv CPU/processor, der kan håndtere alle de opgaver, du har brug for, uanset om det drejer sig om gaming, arbejde eller andet. Derfor finder du kun CPU’er af høj kvalitet her hos Føniks Computer.

Uanset om du skal bruge en AMD processor eller en Intel processor, kan du finde et stort udvalg til stærke priser os hos.  Vi har selvfølgelig samlet de bedste producenter af Intel og AMD processorer, som for eksempel Acer, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, NEC og Packard Bell. Vi sørger naturligvis for, at du har en lang række af markedets nyeste og mest populære modeller at vælge imellem, når du besøger os. Dette opnår vi ved løbende at holde os opdaterede i forhold til de seneste udviklinger på markedet, og vi tilføjer jævnligt nye produkter til vores udvalg.

Derudover er vi altid glade for at kunne hjælpe vores kunder med at finde den helt rigtige CPU. Tøv derfor endelig ikke med at kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål angående valg af produkt eller udvalget generelt.