Webcam - En guide til køb af det rigtige webcam

Oprettet: 06-06-2017

Et webcam er en fremragende måde at holde kontakten vedlige med gamle venner og familie. Webservices som Skype og Facebook tilbyder begge videosamtaler i høj kvalitet. Der findes massevis af gode bud på webcams på markedet, og man kan få modeller i særdeles høj kvalitet for overraskende lave priser. Der er dog et par faktorer, som man bør tage højde for, når man køber et nyt webcam. Disse tager ikke lang tid at sætte sig ind i. Nedenfor har vi sat en lille guide sammen, hvor vi har forsøgt at opsummere en række af de vigtigste features ved webcams, som man bør sigte efter.

Forskellige typer webcams

Langt de fleste moderne webcams forbindes til computeren på én af de tre følgende måde:

Iblandt de mest udbredte er USB 2.0 webcams, som forbindes til computerens USB-port, som langt de fleste moderne computere har. Et USB webcam er ganske let at anvende, og i mange tilfælde klarer computeren selv installationen. Man er således klar til at bruge sit nye produkt få minutter efter, at man kobler det til første gang.

USB webcams

Foruden USB 2.0 kan man også støde på webcams, der tilkobles computeren igennem ethernet-porten. Disse er knapt så udbredte, men det betyder ikke, at man bør søge væk fra disse. Ethernet webcams tilbyder højhastigheds-forbindelse til computeren, der sikrer en klar og flydende billedopdateringshastighed. Langt de fleste brugere vil dog ikke have fordel af at vælge et ethernet webcam frem for de mere udbredte USB 2.0 modeller. Et ethernet webcam henvender sig i høj grad til brugere, som skal opsætte mere avancerede videonetværk. Skal man blot føre videosamtaler over Facebook, så anbefaler vi som oftest de billigere USB 2.0 webcams.

Ethernet webcams

Den tredje type (af de tre mest udbredte typer webcams på markedet) er et wireless webcam. Disse kræver blot, at man har installeret et trådløst netværk i hjemmet, hvilket mange hjem har den dag i dag. Fordelen ved et trådløst webcam er naturligvis den høje mobilitet, som kameraet tilbyder. Hvis man drømmer om at føre videosamtaler fra køkkenet eller sofaen i stuen, så er et wireless webcam det helt rigtige redskab til dette. Samtidig er wireless webcams en god måde at overvåge sit hjem, når man ikke er hjemme. De små kameraer er lette at positionere og fås til forholdsvis lave priser sammenlignet med andre typer overvågningssystemer.

Wireless webcams

De vigtigste features

Nedenfor gennemgår vi nogle af de vigtigste egenskaber, som man bør lede efter, når man shopper nyt webcam. Der findes naturligvis også andre egenskaber, som webcams kan besidde. Disse er dog mere brugerspecifikke og er derfor udeladt her. Vi har i stedet valgt at fokusere på de vigtigste, generelle ting, man bør forvente af et webcam. Alle webcam features herunder er altså nogle, som langt de fleste brugere vil have gavn af:

Opløsning

De fleste webcams på markedet filmer enten i 320x240 eller i 640x480 opløsning. Der findes modeller som tilbyder højere opløsning, men så rykker man samtidig op i en højere prisklasse. I de fleste tilfælde anbefaler vi 640x480 her på siden, som ligger sig på et rigtig fornuftigt niveau både prismæssigt og billedkvalitetsmæssigt. Er man ekstra kræsen med billedkvaliteten, når man fører videosamtaler, så skal man naturligvis ikke tøve med at vælge de dyrere high-resolution modeller. Langt de fleste vil dog, som nævnt, sagtens kunne stille sig tilfreds med et 640x480 webcam.

640x480 opløsnings webcams

Kompatibilitet

Med hensyn til kompatibilitet er der ikke mange faktorer, som spiller ind, når man køber et nyt webcam. For det første skal man sikre sig, at det valgte webcam er understøttet af ens operativsystem (hvad end det er Windows 7, Vista, XP eller Apple OS). Tages der højde for dette, plus at man har de rigtige porte på computeren (USB 2.0 eller ethernet i de fleste tilfælde), så er der ikke ret meget andet, som forhindrer én i frit at vælge et af de mange gode webcams på markedet lige nu.

Windows 8 kompatible webcams

Windows 7 kompatible webcams

Windows XP kompatible webcams

Apple MacOS kompatible webcams

Tager man højde for disse få faktorer, når man skal investere i et nyt webcam, så vil man næsten altid ende med et ønskeligt produkt. Der er masser af underholdning at hente ved webcams, og man får rigtig meget for sine penge i dag. Især hvis man følger de få, simple råd, som vi har inkluderet i denne guide om køb af nyt webcam.