Wacom tablets og digitizers med høj præcision til den kreative bruger

Sidst opdateret: 24-10-2017 11:59:49
Oprettet: 24-10-2017

Digitalisering og den Grafiske Tablet.

Fremtidens buzzword må være digitalisering. Efterhånden som teknologien skrider frem digitaliserer vi mere og mere- lige fra papirbøger over til e-bøger, til CD’er over til musik streaming. I den tangent er vi også begyndt at digitalisere billeder, fotografier og kunst. Der er mange fordele ved denne form for digitalisering, men for de kreative sjæle der er vant til at arbejde med blyanter, pensler og tegnepenne er det langt fra optimalt at sidde og arbejde med en mus på computeren. En Digitizer, eller bedre kendt som en grafisk tablet, er et stykke værktøj der tillader dig at arbejde med dine billeder digitalt via en pen, eller stylus, på tabletten i eksempelvis Photoshop og se resultater direkte på skærmen.

Der er mange muligheder ved brug af en grafisk tablet og i Føniks Computer vil vi gerne hjælpe vores kunder med at navigere rundt i Digitizer verdenen, samt give et indblik i hvad en grafisk tablet kan gøre for dig. Vi tror på kvalitet, og derfor har vi valgt at fokusere på vores produkter fra Wacom, da vi mener de laver de ubestridt bedste Digitizers.

Se vores udvalg af Wacom produkter her

Wacom Digitizers og deres egenskaber

Grafiske tablets har eksisteret længe og har gennem tiden undergået stor teknologisk udvikling. Wacom har senest udgivet deres Intuos Pro serie af grafiske tablets der er designet til at udnytte deres nye Pro Pen 2.0 som indeholder over otte tusind niveauer af trykfølsomhed der giver en utrolig naturlig følelse når du arbejder med stylusen. Hvis du eksempelvis skal sidde og lægge detaljerede skygger på et grafisk projekt i photoshop, ville en Intuos Pro digitizer kunne give dig langt mere behændighed i detaljerne end bare en mus.

Når du arbejder med en grafisk tablet, foregår det hovedsageligt i en tredjeparts software som eksempelvis Photoshop eller Adobe Illustrator, og det er derfor selvfølgeligt nødvendigt med en computer der kan trække disse programmer. Heldigvis er alle Wacom digitizers kompatible med både Windows PC og MAC, så hvis du har en personlig præference til en af delene er det ikke en forhindring.

Wacom har længe været førende på markedet indenfor grafiske tablets og har en bred produktlinje til at opfylde de fleste behov og præferencer. Vi har her valgt at sætte fokus på 2 specifikke serier af produkter, Intuos Pro og Cintiq Pro.

Se hele vores udvalg af grafiske tablets fra Wacom her

Intuos Pro:

For mange kan det kræve en del tilvænningstid at tegne på en tablet og se resultatet på en computerskærm, da hånd-til-øje koordinationen bare ikke er det samme. De fleste melder dog at når man først har vænnet sig til det, er det ikke længere en forhindring, og de smarte egenskaber ved at arbejde direkte digitalt opvejer alt andet, især i forhold til tidsbesparelse.

Intuos Pro’en kommer med 8 programmerbare genvejstaster der tillader dig at navigere hurtigt og nemt igennem de mange funktioner i Photoshop eller Illustrator. Touch hjulet gør dig i stand til hurtigt at navigere rundt på dit kanvas og zoome ind og ud. Selve stylusen, Pro Pen 2 indeholder også 2 genvejstaster der kan programmeres til at opfylde dine specifikke behov.

Den nye udgave af Intuos Pro fra 2017 kommer desuden, som noget helt særligt, med Bluetooth forbindelse der forbinder utroligt nemt til din computer, og gør den både behændig og transportabel.

Se vores udvalg af grafiske tablets i Intuos Pro serien her

Tip fra Føniks:

Hvis du er blandt de mange som virkelig gerne vil arbejde digitalt med en grafisk tablet, men ikke kan undvære følelsen af papir, så tag og kig på Intuos Pro Paper Edition. Med den kan du arbejde med blyant og blæk på et papir direkte på tabletten, så du får den naturlige følelse af at tegne, sammen med fordelen ved at arbejde digitalt i redigering.

Find Intuos Pro Paper Edition her

Cintiq Pro:

For dem der gerne vil have en mere hands-on oplevelse, når de arbejder med deres kunst, design eller grafik, er Cintiq Pro det rette værktøj. Hvor Intous er en Pen Tablet, er Cintiq et Pen-Display, og fungerer således som både skærm og tablet. På Cintiq arbejder du direkte, og kan derfor få den naturlige hånd-til øje koordination både når du tegner og redigerer. Cintiq Pro benytter de samme fordele og egenskaber som Intuos Pro, hvor du navigerer nemt imellem funktionerne i Photoshop eller Illustrator direkte på tabletten, men beholder følelsen af at arbejde med et kanvas i hånden.

13” udgaven kommer i Full HD, med en farveskala på 87% Adobe RGB og 16” udgaven kan give billeder på op til 4K opløsning, med en farveskala på 94% Adobe RGB så du er sikker på at de farver du lægger på dit Pen Display er de samme farver der dukker op når du eksporterer til PC’en.

Se vores udvalg af grafiske tablets i Cintiq Pro serien her

Tip fra Føniks:

Hvis du elsker idéen om at illustrere og tegne digitalt så tag et kig på Wacom Cintiq 27QHD. Den store 27” skærm giver den absolut bedste følelse af at stå med et kanvas. Det store display fungerer især godt hvis du skal lave designs eller kunstprojekter i stor skala, såsom plakater. Det er den naturlige følelse af at være maler, i en digital verden.

Find Wacom Cintiq 27QHD her

Konklusion

Den grafiske tablet er et fantastisk stykke værktøj, og mange der arbejder med billeder, grafik og fotografi udtaler at en Digitizer barberer en stor del af deres arbejdstid væk. Hvis du ofte arbejder i Photoshop eller Illustrator og finder at det tager lang tid at bruge mus og keyboard, er en Wacom Digitizer bestemt værd at overveje. Hvilken, er et spørgsmål om præference og erfaring. Hvis du allerede kender til grafiske tablets og er klar til at gå skridtet videre i dit professionelle digitale arbejde, er en Cintiq Pro i 16” måske det rette for dig. Er du komplet ny, og dyrker mere din kunst på et hobbyplan, er Intuos Pro et godt udgangspunkt.

Uanset hvad, håber vi her i Føniks Computere at du efter at have læst dette, er blevet i hvert fald bare en smule klogere på hvad en grafisk tablet er, og hvad den kan gøre for dig.