Videoovervågning - Tryghed og sikkerhed med videoovervågning

Oprettet: 06-06-2017

I lang tid var videoovervågning noget, som primært blev anvendt af regeringer og store, velhavende selskaber; noget, man kun har set på film. Nu kan man se video-kameraer mange steder man går, uanset om man får sig en hurtig bid på en fastfoodrestaurant, går sig en tur ned ad gaden Eller går op til dine naboers indkørsel. Videoovervågning er blevet en nødvendighed for små virksomhedsejere, og bliver også mere og mere udbredt for boligejere. En af grundene til dette er sket er fordi teknologien, er blevet meget mere prismæssigt overkommelige. I dette blogindlæg vil vi gå i dybden med videoovervågning og hvad videoovervågning kan gøre for dig på din arbejdsplads eller i hjemmet.

Klik på dette link for at se vores udvalg af videoovervågning:

Se udvalget af videoovervågning her

Fra rige virksomheder til det normale menneske

Overvågningskameraer er videokameraer, der anvendes med henblik på at observere et område. De er ofte forbundet til en optageenhed eller IP-netværk, så de kan blive set af en sikkerhedsvagt eller personen som har sat overvågningskameraet op til eget forbrug. Kameraer og optagelsesudstyr, der anvendes til at overvåge, har før i tiden været relativt dyre og krævede menneskeligt personale til at overvåge kameraets optagelser, men håndteringen af optagelser er blevet gjort meget nemmere af automatiseret software, der organiserer digitale videooptagelser i en søgbar database, og ved hjælp af videoanalyserende software, såsom Virat og HumanID. Mængden af optagelser er også drastisk reduceret med bevægelsessensorer, der kun optager når der registreres bevægelse. Med billigere produktionsteknikker, er overvågningskameraer blevet enkle og billige nok til at blive brugt til daglig overvågning i hjemmet, i små virksomheder og i butikker.

Global sikkerhed i gaderne

Udover man har set det mere og mere i de private hjem, så er videoovervågning også blevet langt mere acceptabelt og benyttet i det offentlige rum af regeringer. Som en del af Kinas Golden Shield Project, har flere amerikanske selskaber, herunder IBM, General Electric og Honeywell, arbejdet tæt sammen med den kinesiske regering for at installere millioner af overvågningskameraer i hele Kina, sammen med avancerede videoanalyse og ansigtsgenkendelse software, som vil identificere og spore enkeltpersoner der begår forbrydelser og bryder loven. De vil blive forbundet til en central database og overvågning station, som vil ved afslutningen af projektet, indeholde et billede af ansigtet af hver person i Kina, hvilket svarer til over 1,3 milliarder mennesker. Lin Jiang Huai, lederen af information Security Technology i Kina, som er ansvarlig for projektet, mener at overvågningssystemer i USA og Storbritannien har været inspirationen til hvad han gør med den Golden Shield projektet. Dette er bare en af mange eksempler på hvor man har set mere overvågning i gaderne, som er sat op for at beskytte befolkningen for forbrydelser. Dette ville ikke have været en mulighed for bare få år siden, da teknologien simpelthen ville være alt for dyr. Teknologien indenfor overvågning, med hensigt på at beskytte folket, udvikles konstant og i dag, er det muligt for folk i alle samfundslag, at finde funktionelle løsninger inden for videoovervågning, som ikke koster spidsen af en jetjager.

Fungerer som en afskrækkende for kriminalitet

Den første fordel ved at have et videoovervågningssystem i hjemmet er, at det fungerer som en afskrækkende virkning på kriminalitet. At se et kamera eller en skiltning, der har en advarsel af kameraer, kan være foruroligende for en kriminel person, som har den hensigt at bryde ind eller stjæle noget, der står udendørs. Ordsproget, "An ounce of prevention is worth a pound of cure", gælder her. Når vi beskæftiger os med kriminalitet er målet altid forebyggelse, og ved at have et videoovervågningssystem kan man helt sikkert forebygge en del problemer. Pågribe en mistænkt, når der opstår en forbrydelse En anden fordel ved at have et videoovervågningssystem er evnen til at pågribe en mistænkt, når der opstår en forbrydelse. Ved at have et ansigt på hvem der har begået forbrydelsen, er det ikke det store problem at finde den rette person. Kvaliteten af videoovervågning er i dag så god, at man ofte kan danne sig et tydeligt billede af den kriminelle person. På denne måde undgår man også at mistænke og eventuelt dømme mennesker, der ikke har nogen relation til forbrydelsen.

Forbedring af produktiviteten af ansatte med videoovervågning

En anden fordel ved at have et videoovervågningssystem er forbedret produktivitet på arbejdspladsen. Mange virksomhedsejere primære motivation for at installere et videoovervågningssystem er ikke truslen udefra, men truslen indefra. Når du tænker på skadeforebyggelse tænker man typisk på folk som stjæler varer fra en virksomhed, men hvad med medarbejdere, der rutinemæssigt "stjæler" en arbejdsgivers tid, ved ikke at gøre, hvad de bliver betalt for at gøre?

Uanset hvilke behov og ønsker du har til videoovervågning, kan du helt sikkert finde den rette løsning i vores udvalg.