Videoovervågning - Guide til videoovervågning i hjemmet

Sidst opdateret: 10-07-2017 11:28:13
Oprettet: 06-06-2017

Videoovervågning er i stor grad på vej frem og har gennem de seneste år fundet vej ind i flere og flere private hjem. I takt med at teknologien er blevet bedre og priserne derfor er faldet, er videoovervågning ikke noget der kun er forbeholdt de store butikker og virksomheder længere. Men netop den store og hastige udbredelse af videoovervågning gør også at der i dag findes et utal af produkter og systemer, hvilket nemt kan gøre det forvirrende, at gennemskue de mange forskellige videoovervågnings systemer. Derfor vil vi i denne guide komme ind på forskellige punkter og funktioner man bør tage højde for inden man investerer i ekstra sikkerhed til sit hjem.

Videoovervågning – hvorfor?

Der kan være mange grunde til at investere i videoovervågning til hjemmet. Det kan være man vil skabe ekstra tryghed for en selv når man sover om natten eller hvis man ikke er hjemme. Samtidig har videoovervågning med synlige kameraer også en afskrækkende effekt over for potentielle indbrudstyve. Skulle der alligevel ske et indbrud i hjemmet, så kan videoovervågning være med til at hjælpe politiet med at finde frem til gerningsmanden da de kan få en ide om højden og bygning af personen. Det kan også være man har en alarm i huset og dermed kan videoovervågning også være med til, hurtigt at afklare hvorvidt der er tale om en fejlalarm eller et reelt indbrud. Dette giver en indbrudstyv færre tid i ens hjem, da man hurtigere kan kontakte politiet.

Foruden sikring af hjemmet kan videoovervågning også fint bruges til at holde øje med hunden eller katten imens man ikke er hjemme. Det er selvfølgelig mere for sjov end gavn, men ikke desto mindre kan det være interessant at se hvordan ens dyr opfører sig når de tror de er alene.

 

Videoovervågning

Hvad findes der når man skal vælge videoovervågning?

Uanset hvilket type hjem man har, så findes der et hav af muligheder inden for videoovervågning man kan sikre sit hjem med, om man bare ønsker et lille kamera der nemt sluttes til computeren med et usb stik eller det helt store videoovervågningssæt med adskillige kameraer og separat harddiskoptager.

Noget der har været gennem en rivende udvikling inden for videoovervågning er muligheden for at følge med på ens smartphone. Således skal man ikke være i nærheden af en computer for at tjekke op på ens hjem. Mange systemer inden for videoovervågning har også en form for alarm funktion der kan sende en besked til ejeren hvis der bliver registeret bevægelse i hjemmet. Og da man som regel altid har sin telefon på sig er videoovervågning der gør brug af ens smartphone en meget genial detalje.

Værd at tage højde for inden man vælger videoovervågning

En væsentlig ting ved videoovervågning er selvfølgelig kameraet. Disse findes både til inden- og udendørs brug. Kameraets opløsning har stor indflydelse på hvor detaljeret billedet er når det bliver optaget. Her kan mange sagtens leve med de standard modeller der kører med en såkaldt VGA opløsning på 640 x 480 pixels. Dog skal man ikke regne med at kunne aflæse en nummerplade eller lignede før man kommer lidt højere op i opløsning. Her kan det anbefales at man vælger et kamera med HD opløsning som starter ved 720P. Det skulle være en fornuftig opløsning så man også kan fange de små detaljer.

Derudover kan et kamera med nattesyn eller nightvision om man vil, også anbefales. Et indbrud vil sandsynligvis ske i de mørke aften- og nattetimer og i så fald vil et kamera uden nattesyn være mere eller mindre nytteløst.

Solide bud på god videoovervågning

Det er ingen hemmelig, at der findes et hav af produkter og producenter når vi taler om videoovervågning, men skulle vi give to kvalificerede bud på gode systemer af videoovervågning kunne dette være videoovervågning fra Linksys og TP-link. Både Linksys og TP-link har en god erfaring med at lave alt i videoovervågning til den almindelige bruger såvel som større virksomheder. Linksys videoovervågning byder på lidt mere avancerede setups og systemer og henvender sig derfor mere til erhvervsmæssig brug der kender vigtigheden af en god videoovervågning. Dog kan Linksys videoovervågning også anvendes af private der ved hvad de søger og måske har brug for adskillige videoovervågningskameraer. Videoovervågning fra TP-link er specielt godt til folk der ikke har de store krav til ens videoovervågning eller hvis man bare gerne vil prøve at lege med det. TP-link tilbyder små fornuftige løsninger inden for videoovervågning som samtidigt er brugervenlige.

Her hos fcomputer.dk har vi et bredt udvalg af videoovervågning fra både Linksys og TP-link og den rette videoovervågning der passer bedst til dine behov vil med sikkerhed være iblandt udvalget. Hvis du har spørgsmål til videoovervågning fra enten Linksys, TP-link eller andre, så står vi naturligvis altid klar med råd og dåd, så vi sammen kan finde den løsning der dækker dine behov bedst muligt.