USB router - Hvornår kan en USB router benyttes

Oprettet: 06-06-2017

USB routeren er et stykke hardware, der bruges til at fordele en bredbåndsforbindelse ud imellem flere computere. Den er primært designet til at bruge steder, hvor modemmet ikke har en Ethernet forbindelse. Denne type modemmer er ikke standard, men kan forekomme. Der findes også en anden type USB routere, der kan fordele internet imellem mobile enheder i nærheden. Lad os hurtigt gennemgå de særlige træk ved de to USB routere, og hvordan de adskiller sig fra almindelige Ethernet routere.

En type USB router

En type elektronisk udstyr, som også går under betegnelsen USB router, er den type, som kobles til en computer som har internetforbindelse. Denne computer og USB routeren vil så optræde som internetformidler til de trådløse enheder i nærheden, som logger på netværket (andre computere, iPads og lignende). USB routeren egner sig således godt til, hvis man har brug for hurtigt at sætte en internetforbindelse op for en gruppe enheder. Denne type netværk går også under betegnelsen ad-hoc.

Fordelen ved denne type USB routere er den store mobilitet. Man har ganske simpelt et lille netværk med sig i lufthavnen og lignende, så længe værtscomputeren har en internetforbindelse. Bagsiden ved USB routeren er så, at værtscomputeren skal være tændt og forbundet til internettet konstant for, at de andre computere kan bruge forbindelsen. Ad-hoc USB routere vil således egne sig mindre godt i hjemmet og bedre som et alternativ, når man er på farten og lignende scenarier, hvor man eksempelvis gerne vil dele en mobil bredbåndsforbindelse.

Bærbare usb routere

En lignende usb router er typen, der trækker strøm igennem USB kablet, som stadig har alle de samme fordele som almindelige routere.

Routere der trækker strøm fra USB

Routere med USB tilslutningsmuligheder

En anden type USB router kan være en router, hvor der er plads til at tilslutte en eller flere netværksdrev og enheder. Det er en nem måde at få delt sine eksterne drev, så alle husets computere og konsoller kan benytte filerne.

Routere med mulighed for at tilslutte USB enhender