USB netværkskort - Guide til køb af et USB netværkskort

Oprettet: 06-06-2017

Hvis du er på udkig efter et USB netværkskort, er der et par overvejelser, du kan gøre dig, som vil føre til et mere tilfredsstillende køb. Vi har herunder forsøgt at gennemgå en række af disse i håb om, at du kan finde præcis det USB netværkskort, som du har brug for. Markedet for USB netværkskort kan godt virke en smule forvirrende ved første øjekast, men bruger man et kort øjeblik på at sætte sig ind i ganske lidt viden på forhånd, så bliver købsforløbet ofte langt mere overskueligt. Som altid, når det gælder USB hardware til computeren, er USB netværkskort meget brugervenlige. Der er stort set ingen installation.

Trådløse USB netværksadaptere

Ethernet USB netværksadaptere

Bluetooth USB netværksadaptere

USB version

Der er i dag mere end én type USB forbindelser på markedet. Disse inkluderer USB 1, USB 1.1, USB 2.0 og USB 3.0, hvor 1 er langsomst og USB 3.0 er hurtigst til at overføre data. Har man eksempelvis kun en USB 1.0 port i computeren, vil det som regel være spild at købe én til USB 3.0, hvis man kun kan udnytte et minimum af dens potentiale. De fleste USB netværkskort med USB 2.0 og 3.0 er bagud-kompatible, men vil ikke operere på maksimal hastighed. Køb derfor kun det USB netværkskort, som passer til din computer.

USB2 netværksadaptere

USB3 netværksadaptere

Trådløs netværks kompatibilitet

Før man køber et trådløst USB netværkskort, bør man sikre sig at kortet er kompatibelt med det signal, som netværket, man skal kobles på, opererer med. Standard kommunikation over trådløse netværk går under betegnelsen 802.11. Visse variationer er dog udviklet hen af vejen. De mest udbredte er 802.11b, 802.11g og 802.11n. Inden man køber et nyt USB netværkskort, bør man sikre sig, at kortet understøtter netværkets specifikke signal. De fleste nye USB netværkskort understøtter fra fabrikantens side ældre versioner, men det er stadigvæk en god ide at tjekke, inden man putter USB netværkskortet i indkøbskurven.

Langt de fleste USB netværksadaptere og accesspoints understøtter flere netværkstyper og vil selv finde ud af at benytte den bedst mulige netværkstype.

802.11 netværksadaptere

802.11b netværksadaptere

802.11g netværksadaptere

802.11n netværksadaptere

Trådløs rækkevidde på USB netværksadaptere

Forskellige netværkskort har forskellige rækkevidde. Man bør således overveje sine behov for rækkevidden, inden man beslutter sig. Det skal her bemærkes, at den rækkevidde, som er oplyst fra fabrikanten, som regel er under noget nært perfekte omgivelser (ingen mure og lignende, som kan forringe signalet). Som regel er det en god ide at tjekke forbrugerundersøgelser på internettet, der ofte giver et klart billede af, præcis hvilken rækkevidde specifikke USB netværkskort besidder. Den hastighed, man får på netværket, vil altid være bedst indenfor kortets optimale afstand til signalkilden (routeren etc.). Har man derfor brug for ekstra meget mobilitet, og sidder man placeret langt væk fra signalkilden, bør man overveje et USB netværkskort med ekstra stor rækkevidde.

Beskyttelse af oplysninger på trådløst netværk

Der er altid grund til at beskytte personlige oplysninger på netværk og i særlig grad, når man bruger trådløse forbindelser, og specielt hvis man ofte bruger forskellige, offentlige netværk. Man bør således overveje at købe et USB netværkskort, som understøtter forskellige former for data-encryption. De mest udbredte typer på trådløse netværk er WPA og WEP data-encryption. Man bør derfor som minimum satse på at købe et USB netværkskort, der understøtter disse to typer data-encryption.

Hvis du ved, hvilken type kryptering du har brug for, har vi her inddelt de forskellige trådløse USB netværksadaptere efter, hvilke krypteringer de understøtter.

Understøtter AES kryptering

Understøtter 128-bit WEP kryptering

Understøtter 64-bit WEP kryptering

Understøtter TKIP kryptering

Understøtter WPA kryptering

Understøtter WPA2 kryptering

Understøtter WPA-PSK kryptering

Understøtter WPA2-PSK kryptering

Set-up

USB netværkskort giver mulighed for at opsætte og gemme forskellige netværksprofiler, alt efter hvilket netværk man logger på. Dette giver en hurtigere adgang til netværk, man ofte er logget på, og kan spare både tid og batterikraft. Visse USB netværkskort har dog mere indviklede procedurer for opsætning af dette end andre. Man kan derfor med fordel igen tjekke diverse forbrugeranmeldelser, hvis man ønsker et USB netværkskort med ekstra brugervenlig opsætning af netværksprofiler.

Strømforbrug for bærbar computere

En sidste ting overordnet ting, man bør overveje, inden man køber et USB netværkskort, er strømforbruget. Dette er naturligvis mest relevant, hvis man ofte skal bruge kortet til sin bærbare computer eller lignende. Forskellige USB netværkskort har forskelligt strømforbrug, og står valget imellem to tilsyneladende velegnede modeller, kan man med fordel lade dette afgøre sagen. Det er trods alt i sidste ende batteritiden, som afgør, hvor lang tid du kan surfe på det trådløse netværk i toget, uanset hvor godt dit USB netværkskort end måtte være.

Hvorfor købe en USB netværksadapter

Følger man disse simple forbehold, når man køber et USB netværkskort, så vil man næsten med sikkerhed få stor glæde ud af sit køb. USB netværkskort er en velfungerende løsning og kræver samtidig meget lidt teknisk kunnen at komme i gang med at bruge. Der er masser af gode løsninger på markedet lige nu, og man vil næsten altid kunne finde et USB netværkskort, som passer til ens behov.