USB kabler - Guide til køb af USB kabler

Oprettet: 06-06-2017

Massevis af moderne tilbehør til computeren bruger den smarte USB teknologi, som efterhånden er at finde overalt på arbejdspladser og i private hjem. Alt lige fra printere og pc højtalere til mus og tastatur kører i dag over USB. Det er derfor vigtigt at have de rigtige kabler ved hånden. Skulle det ske, at dit gamle USB kabel ryger sig en tur, eller har du blot brug for et ekstra, så har vi herunder kort beskrevet et par af de få faktorer, man bør skrive sig bag øret, når man skal ud og købe nyt. Samtidig har vi kort beskrevet et par eksempler på noget af det ekstra udstyr til USB kabler, som kan anskaffes til at løse problemer i forbindelse med opsætning af USB baseret udstyr.

Hvilket USB kabel skal du bruge?

Der findes to typer USB forbindelsesstik - type A og type B, som så fås i han og hun stik.

Type A stik er begge den klassiske brede og flade, firkantede form, som man kender fra computerens USB port.

Type B stik er mere kvadratisk. Type B porte vil man især se på printere og ikke så ofte på computere. Vi skal derfor have identificeret, hvilket kabel der passer til det stykke udstyr, som skal tilsluttes computeren, inden vi køber et nyt.

Hvis det er et nyt USB kabel til printer, ekstern harddisk, scanner vil du typisk have brug for et A-B han-han kabel.

A-B han-han USB kabler, det klassiske USB kabel

Hvis det er et digital kamera, mobil telefon og den types enheder så skal du typisk bruge et A-B micro han han USB kabel.

A-B micro han-han USB kabler, USB kabel til digital kamera, mobil mf.

Længden på USB kablet

Når dette er gjort, så er det sådan set bare at finde det kabel, som passer bedst til ens behov. Her er det naturligvis længden, som vil være af størst betydning. Har man en præference over for kabler med et specielt udseende, så kan dette naturligvis også spille ind. Meget mere er der faktisk ikke i at købe et nyt standard USB kabler.

Standard AB USB kabel - 3 meter.

Standard AB USB kabel - 4 meter.

Standard AB USB kabel - 5 meter.

Special udstyr til USB kabler

Når du besøger sider som vores, vil du finde en række forskellige typer USB kabler, som ikke ligefrem ligner dem, vi har beskrevet herover. Lad os derfor lave en hurtig gennemgang af nogle af de mere specielle typer USB kabler og omformere, som findes, og præcis hvad det er, de skal bruges til. Mange har meget specifikke opgaver, som de løser. Men er denne opgave netop, hvad man har brug for at få løst, så kan USB kablerne og de andre typer tilbehør beskrevet herunder være særdeles praktiske at anskaffe.

USB adapter til mus

Er det tid til at få gang i den gamle computer fra loftet igen? Så vil man måske rende ind i problemet med, at man ikke lige har en mini-DIN baseret mus liggende længere, fordi den gamle Olivetti mus for længst er røget ud. Men fortvivl ikke. Med en USB type A til mini-DIN konverter kan man ganske nemt bruge sin moderne mus sammen med computere af ældre dato.

PS/2 til USB adapter

USB forlængerkabel

Der er ikke så meget at sige om dette kabel udover, at det er et USB forlængerkabel, som virker præcist, som man forestiller sig, at det vil gøre. I den ene ende er der en han port og i den anden en hun. Kniber det med at få USB infrastrukturen på kontoret til at nå hele vejen rundt, så er svaret måske et USB forlængerkabel som dette.

USB forlængerkabel

Dette var naturligvis kun et lille udpluk af de forskellige typer USB kabler som findes udover standard kablerne. Skulle der rejse sig yderligere spørgsmål vedrørende løsninger på USB kabel-problemer, så står Føniks Computer altid klar ved telefonen til at hjælpe.

Hele vores udvalg af USB kabler og adaptere