USB højtalere - Guide til køb af USB højtalere

Oprettet: 06-06-2017

En nyere type ekstraudstyr til computeren, som er vundet frem på det seneste, er USB højtalere. Der er nu om dage næsten ingen grænser for, hvilke typer gadgets man kan koble til sin computers USB port – lige fra kaffekrus-varmere til tastatur og mus. Og nu altså også USB højtalere. Hvor en kaffekrus-varmer måske hører til iblandt de mere underordnede typer udstyr til computeren, er der derimod en række fordele ved USB højtalere. Vi har herunder forsøgt at sammenfatte en lille guide, hvor vi gennemgår en række af de fordele og ulemper, som vi har fundet ved USB højtalere. Tager man disse op til efterretning inden, man springer ud i et køb af USB højtalere, vil man med større sandsynlighed blive tilfreds med sit USB højtaler køb.

USB højtalere til pc

Transportable USB højtalere

To typer USB højtalere

Indenfor kategorien USB højtalere findes der generelt set to typer. På den ene side har vi højtalere, hvor strømmen leveres fra computerens USB stik. Her er det meget det praktiske aspekt, som giver denne type USB en fordel frem for ordinære højtalere. Det vil især være kunder med bærbare computere, som vil kunne drage fordel af dette. Skal man på skovtur, og ønsker man at have computeren med musikbiblioteket med sig, så er et sæt USB højtalere fremragende til dette. Mange bærbare computeres indbyggede højtalere leverer sjældent den helt store lydoplevelse. Tværtimod bugner markedet lige nu med små, kompakte USB højtalere, som ikke kræver en stikkontakt i nærheden, men derimod får strøm igennem computerens USB port, og som leverer en rigtig god lydkvalitet, hvor både bas og diskant står fint frem i lydbilledet.

Se udvalget af alle vores USB højtalere til pc

Den anden type USB højtalere på markedet (som regel de lidt dyrere) er dem med indbygget lydkort. Fordelene ved disse kræver en lidt længere udredning, som vi har forsøgt at sammenfatte herunder.

 

Indbygget lydkort

For i første omgang at forstå fordelene ved USB højtalere med indbyggede lydkort, må vi lige hurtigt forstå, hvordan computerens ordinære lydsystem fungerer. Stort set alle computere er udstyret med et lydkort. Præcist på samme måde, som skærmkortet behandler billedsiden af computeren, behandler lydkortet lyden. Lydkortet på computeren styres ved hjælp af drivere på computeren. Mangler driveren, så kommer der ikke nogen lyd ud af computeren. Ryger lydkortet sig en tur, så kommer der ligeledes ikke nogen lyd ud. Er driveren problemet, så kan dette løses ganske let som regel ved en driveropdatering. Er det derimod lydkortet selv, som er defekt, skal der oftest en udskiftning til. Og det er netop her, at USB højtalere kommer ind i billedet. Mange af de dyrere USB højtalere har nemlig et indbygget lydkort. Man vil således fuldstændigt kunne ignorere sit defekte lydkort og i stedet bruge sine nye USB højtalere.

Brugervenlig installation

Som det gælder med så mange andre typer USB udstyr til computeren, så er installationsdelen stort set ikkeeksisterende. I langt de fleste tilfælde fungerer det som såkaldt plug-and-play udstyr, hvor driveren er lageret på USB enheden - i dette tilfælde USB højtaleren. Der er således tale om en særdeles brugervenlig type udstyr til computeren. Det kan i enkelte tilfælde være nødvendigt at ”fortælle” computeren, at alle lydeffekter skal sendes ud via USB højtaleren. Dette klares som regel ved at gå ind i Kontrolpanel -> Hardware og lyd -> Lyd. Herinde vælger man så, at det nye sæt USB højtalere skal være standard enheden. Dette er dog i langt de fleste tilfælde noget, som den indbyggede driver i USB enheden fortæller computeren.