Ultrabook - Hvad får man i en Ultrabook?

Oprettet: 06-06-2017

Ultrabooks er den absolut tyndeste og letteste type bærbare computere, som man finder på markedet i dag. Der er dog et par ekstra faktorer, som spiller ind for, at man kan kalde en bærbar computer for en Ultrabook. Lad os kigge på, hvad disse er.

Samme kraft som en stationær computer

Som det første kræves der, at Ultrabooks har de samme processoregenskaber og muligheder, som man finder på større bærbare computere og stationære computere. Man skal kort sagt kunne alle de ting, som man kan med en normal computer. Ved en Ultrabook leveres disse egenskaber blot i en meget mindre indpakning. En tommelfingerregel er, at skærmen på en Ultrabook altid ligger imellem 11.6 og 15’’.

SSD storage

Et af kendetegnene ved Ultrabooks er, at de starter lynhurtigt op og, at de kan bruges igen efter dvale meget hurtigt. Opstart bør ikke tage længere end 20 sekunder, og fortsættelse efter dvale 5 sekunder. Disse egenskaber kender mange fra Macbooks, men det gælder nu om dage også for Ultrabooks. For at opnå dette, kræves der i første omgang et såkaldt SSD drev (solid state drive), som til forskel fra almindelige harddiske ikke har nogen bevægelige, mekaniske dele. SSD storage sikrer både førnævnte hurtige opstart og er samtidigt mere hårdføre end traditionelle harddiske. Skal man købe en Ultrabook, så anbefales det, at man køber en model med SSD storage. Har man brug for en ekstra billig Ultrabook, så kan man vælge en model med et såkaldt hybriddrev, som både har en roterende disk og et mindre SSD drev.

Rigeligt med processorkraft

En Ultrabook bør som udgangspunkt kunne udføre alle de opgaver, som man forventer af en normal bærbar eller stationær computer. Måske med undtagelse af helt store videoredigeringsopgaver og lignende opgaver, vil man altså kunne bruge sin Ultrabook til præcist hvad man vil. Er man på udkig efter en computer til, at spille nye, moderne computerspil på, så er det nok ikke en Ultrabook man skal kigge efter, endnu.

Strømforbrug

Generelt bør strømforbruget være lavt, når der er tale om Ultrabooks. Dette sikres blandt andet ved førnævnte hurtige opstart og hurtige systemfortsættelse efter dvale. Samtidigt gøres der store fremskridt indenfor endnu mere strømbesparende hardware til Ultrabooks. Batteritiden bliver som resultat heraf bedre og bedre. Generelt er Ultrabooks et godt valg til folk på farten, og de er også designet til netop dette formål. Lang batteritid, praktiske og kompakte mål og ganske slidstærk hardware er alle kendetegn ved en god Ultrabook.

Design

Ultrabooks er designet til professionelt brug og bør derfor også designmæssigt reflektere dette. Tynde, lette og stilede design bør således være standard, når der er tale om Ultrabooks. Generelt gælder det, at Ultrabooks med 14’’ skærme og derunder ikke bør være over 21 mm høje, og at modeller med større skærme højest bør være 23 mm.

Pris

Prismæssigt er Ultrabooks stadigvæk iblandt den dyrere type computer, man kan vælge. Dog er priserne faldet meget på det seneste, samtidig med at hardware og design bliver bedre og bedre. Ultrabooks bevæger sig altså mere og mere i retning af, at blive en type computer, som alle har råd til.

Ultratynde ultrabooks

Hvornår skal man købe en Ultrabook?

Som standard vil Ultrabooks være velegnede til folk, der ofte er på farten. Det lette, pladsbesparende og holdbare design er velegnet til at stikke i tasken. Ultrabooks vil passe perfekt til forretningsfolk, studerende og lignende. Dog bevæger Ultrabooks sig nedad prismæssigt nu om dage, og inden længe vil den med stor sandsynlighed blive standard indenfor hjemmebrug.

Skal man bruge en computer med ekstra stor kapacitet og ydeevne, så skal man nok stadigvæk søge andre steder hen. Til opgaver som grafisk design og computerspil er det stadigvæk stationære computere, der som udgangspunkt er at foretrække.

Her på Føniks Computer finder du altid et ganske bredt udvalg af Ultrabooks lige fra de nyeste modeller til mere budgetvenlige modeller.

Ultratynde ultrabooks

Vi har også oprettet en kategori til ultra mobile bærbare computere. En dyrere udgave af ultrabooks, men maskiner der leverer samme som en desktop bare komprimeret og i stilfuldt design.

Ultramobile ultrabooks