Trådløst netkort - Guide til køb af trådløst netværkskort

Oprettet: 06-06-2017

Stadigt flere og flere internetforbindelser foregår i dag trådløst. Trådløse routere er ikke længere et tilvalg, men er derimod så godt som standard fra internetudbydernes side. Som resultat af dette er der i dag bedre grund end nogensinde før til at anskaffe sig et trådløst netværkskort. Udvalget af forskellige typer kort er ganske stort, og samtidig er priserne særdeles kundevenlige.

Herunder vil vi kort gennemgå et par af de forskellige muligheder, man har, når man skal købe et trådløst netværkskort. Sørger man for at vælge det rigtige fra starten af, så er man så godt som klar til at nyde trådløse internetforbindelsernes praktiske aspekter både i hjemmet og på WiFi-hotspots i toge, på cafeer og lignende steder.

Trådløse USB netværkskort

Er man på udkig efter en nem og hurtig løsning, så er et trådløst USB netværkskort ganske nemt at anvende. Trådløse USB netværkskort fås til meget overskuelige priser nu om dage, og det kræver så godt som ingen installation at komme i gang med at bruge. Prismæssigt er trådløse USB netværkskort en dyrere løsning end PCI løsningerne (som du kan finde længere nede på siden). Man bør derfor som udgangspunkt vælge denne type, hvis den høje brugervenlighed og lette installation er en fordel.

USB trådløse netkort

PCI trådløst netværkskort

Som alternativ til et USB netværkskort finder man PCI baserede kort. Den mest moderne version af disse er pt. PCI Express (forkortet PCI-E), men man kan stadigvæk støde på ældre versioner af systemet. PCI er en mere permanent løsning og tager en smule længere tid at installere. Til gengæld får man som regel et hurtigere trådløst netværkskort, når man vælger et PCI kort fremfor USB versionerne.

PCI trådløse netværkskort findes i versioner til bærbare computer. Så skal man blot have fat i et PCI mini-kort, som er laptop-versionen af PCI-systemet.

En note omkring et PCI baseret, trådløst netværkskort er, at man skal sikre sig, at man køber en PCI type, som ens computer understøtter. Man skal eksempelvis ikke købe et PCI-Express kort, hvis ens pc kun understøtter ældre PCI-versioner.

PCI trådløse netkort

PCI express trådløse netkort

Hastighed

Når man skal købe et trådløst netværkskort, har man en mulighed for en række forskellige hastigheder. Disser varierer som regel imellem 50 MBIT og 300 MBIT. Det kan naturligt nok anbefales, at man vælger et trådløst netværkskort, som kan levere den hastighed, som netværket tilbyder. Omvendt skal man ikke forvente, at man ved at vælge et hurtigere trådløst netværkskort så også får en hurtigere internetforbindelse. I langt de fleste tilfælde vil trådløse netværkskorts hastigheder være langt højere, end hvad ens internets hastighed er. Man skal derfor ikke forvente et mirakel, hvis man opgraderer til et hurtigere trådløst netværkskort (eller en hurtigere router/switch for den sags skyld), når det gælder ens internethastighed.

Hele vores udvalg af trådløse netkort

Trådløse accesspoints

Trådløse routere