ThinkPad computer fra Lenovo.

Oprettet: 06-06-2017

Madkasse inspirerer Lenovos ThinkPad

Du kender måske til Lenovos bærbare computere og deres høje kvalitet. Her blogger Føniks Computer om en række fakta, som du sikkert ikke vidste om ThinkPad-computeren.

Hos Føniks Computer er vi vilde med måden Lenovo formår at videreudvikle på deres serier af bærbare Pc’er uden, at deres klassiske kendetegn forsvinder. I blogindlægget her giver vi dig indblik i, hvad der gør de bærbare computere fra Lenovo så unikke. Og så har vi krydret det hele lidt med nogle sjove fakta fra ThinkPad’ens nu 20-årige historie. God fornøjelse!

Du kan naturligvis også til enhver tid finde Lenovos bærbare computere og læse mere om de fine specifikationer, som de har. Brug linket nedenunder:

www.fcomputer.dk/computer/baerbar/lenovo-thinkpad

 

Nye ejere

Lenovo markedsfører i dag de forskellige udgaver af ThinkPad Pc’en til forskellige målgrupper. Både private forbrugere og firmaer i den private sektor nyder fordelene ved de bærbare computere.

Men det var ikke det, der lå i kortene, da de første ThinkPads i starten af 1990’erne blev produceret af IBM. Dengang var International Business Machines Corporation, som IBM er en forkortelse af, mest optaget af at levere IT-udstyr til virksomheder. Serien af bærbare computere var derfor oprindeligt tiltænkt brugere i det private erhvervsliv.

Efter kinesiske Lenovo i midten af 00’erne overtager ejerskabet og markedsføringsrettighederne, kommer der nu andre boller på suppen. De bærbare computere skal nu være allemandseje.

 

If it is not broken - don’t fix it

De bærbare Pc’er fra Lenovo har længe haft et meget tilsvarende look, som modellerne fra IBM-tiden havde: Den karakteristiske sorte farve, det røde Trackpoint pegeværktøj og et lækkert ergonomisk tastatur. Lenovo har derved valgt at fortsætte, hvor IBM slap. Det kan man jo egentlig godt forstå, for hvorfor ændre på noget som stadig virker.

De bærbare ThinkPad computere bliver stadig opfattet af de fleste, som nogle af markedets kraftigste og mest solide laptops. Lenovo leverer bærbare computere, der er af meget høj kvalitet og stabilitet. Nogle ville dog netop derfor sige, at Thinkpad-serierne traditionelt har været meget forudsigelige med hensyn til ydelse og design.

Det vil Lenovo ikke have siddende på sig og sine formidable bærbare Pc’er. Derfor har en række af ThinkPad-modellerne fået peppet designet op. De er samtidig blevet proppet med komponenter og seje features, der skal sikre en højere ydelse til glæde for os, der bruger dem.

 

Let og stærk

Nu er der mulighed for at vælge en bærbar Thinkpad i ultralette og holdbare materialer, hvor for eksempel kulfiber, magnesium og titanium indgår. Samtidig bruger Lenovo en masse tid og kræfter på at finde de helt rigtige hardwaredele, som arbejder sammen så optimalt som overhovedet muligt.

I 2012 havde Thinkpad computeren 20 års jubilæum, og den erfaring og knowhow som Lenovo tænker ind i sine produkter er uvurderlig. Firmaets bærbare Pc’er er på det punkt toneangivende på markedet.

Herunder har vi samlet en masse interessante og finurlige fakta fra ThinkPad computerens nu 20-årige historie.

 

Inspirationen skal jo komme fra et sted

Designet på ThinkPad Pc’erne er oprindeligt kraftigt inspireret af de japanske Bento, som i Danmark nok mest svarer til en madkasse. Hvis du kender de små bakker med sushi fra dagligvarebutikkerne, så har du en idé om, hvordan en traditionel japansk Bento ser ud.

Navnet ThinkPad kom sig af, at alle medarbejderne i IBM i starten af 1990’erne fik udleveret en notesbog i papir, der var indbundet i læder, og hvor der stod ”Think” med store bogstaver på forsiden. Der var meningen af medarbejderne kunne notere deres gode ideer til nye features eller produkter ned i notesbogen.

 

Biler og ugler

ThinkPads er udstyret med en slags airbagsystem og en kraftig ramme i magnesium, der skal beskytte den bærbare computer mod skader ved tab. Materialerne til det system er kopieret fra de, som bliver brugt i Formel 1 biler og flyvemaskiner.

Her er en lille film om holdbarheden af Lenovo ThinkPad bærbare computere:

http://www.youtube.com/watch?v=ZfuX8PE0mj4

Det er tilsyneladende nogle meget alsidige designere som Lenovo bruger. Blæserne i ThinkPad Pc’erne er nemlig ændret efter, at en designer så en stor ugle svæve lydløst gennem luften. Resultatet er et mere effektivt kølesystem, der samtidig larmer mindre.

 

Fra super model til kendis

Det er ikke kun hjemme i privaten eller på arbejdet, at Thinkpads er et glimrende værktøj. I filmen Golden Eye fra 1995 bruger selveste James en ThinkPad som en af sine gadgets. I senere film optræder Lenovos produkter også. I Transformers: Dark side of the Moon er af robotterne faktisk en ThinkPad Edge-model.

Og det er ikke kun på film, at ThinkPad Pc’er har optrådt i det ydre rum. Siden 1993 har forskellige bærbare computere fra Lenovo løbende været med på NASAs rummissioner.