Tænk bæredygtighed ind i din hverdag

Sidst opdateret: 12-02-2024 11:58:58
Oprettet: 27-02-2023

Vil du gerne sænke dit klimaaftryk og leve mere bæredygtigt?

Pas på planeten med bæredygtige alternativer. Tænk bæredygtighed ind i din hverdag

Der findes mange artikler om klima og bæredygtighed, og det er der en årsag til. Det er et vigtigt emne, som vi alle sammen bliver nødt til at tage alvorligt. Men vi forstår også godt, at du ikke kan læse alle de artikler, der findes.

Så derfor: hvis du skal læse bare én artikel om bæredygtighed, så læs denne her, og bliv klogere. 


4 facts om bæredygtighed, som du ikke tænker over i hverdagen

  • Hvert år forsvinder der 7 millioner hektar skov fra verden. Det er især de tropiske skove, hvor der er meget dyreliv, der forsvinder. Det svarer til, at der bliver fældet skov på størrelse med en fodboldbane hver 3. sekund.

  • Fra år 2017 til 2021 steg antallet af vegetarer i Danmark med 1,3 procentpoint.

  • Hver dansker smider hvert år 845 kg affald ud. Vi er mere end 5,8 millioner mennesker i Danmark. Det bliver 4.900 MEGA ton affald hvert år.

  • På verdensplan bliver der hvert år produceret 48,6 millioner ton elektronisk affald.


Når man ser på tal om bæredygtighed, så går det virkelig op for en, hvor helt vildt det er, og hvor store klimaudfordringer vi har i verden. Man kan godt få den tanke, at det så alligevel ikke nytter noget, når man som én enkelt lille dansker tænker bæredygtigt. Men jo, det nytter, og det er vigtigt. 

Hvis alle bare gør lidt, så gør vi tilsammen meget, og det har verden brug for. Vi står over for et stort arbejde, og det er kun os selv, der kan tage affære. 

Men det kan godt virke lidt uoverskueligt, for hvor skal man lige starte? 

Du har garanteret hørt om kødfrie dage, at tage cyklen frem for bilen og at købe genbrug.

Men der er helt sikkert også andet, du kan gøre, som du måske ikke lige har tænkt over. 


Genbrug dit elektronik og spar kloden for mange ton CO2

 

Refurbished elektronik bærbar, brugt iphone, brugt ipad

En af de store syndere er elektronik. Det koster mange ressourcer at producere, produkterne har typisk en kortere levetid, og dermed er der i verden utrolig meget elektronisk affald.

Men du kan heldigvis gøre noget her med firmaer som upcycle it. Hvis du bliver mere nysgerrig, og du har lyst til at vide mere, så læs her om upcycle it og deres bæredygtige tilgang til elektronik.

Det nemmeste og billigste du kan gøre, hvis du gerne vil have en mere bæredygtig tilgang til elektronik, er, at beholde dit elektronik i minimum 4 år.

På den måde bliver efterspørgslen mindre, og derfor bliver producenterne nødt til at sænke mængden af elektronik, der bliver produceret - Det er altså både godt for din pengepung og for dit klimaaftryk på Jorden. 

 


Køb upcycle it - spar penge og klimaaftryk

Nogle gange skal elektronik selvfølgelig skiftes ud, men der kan du heldigvis også gøre det på en meget mere bæredygtig måde, end hvis du køber et helt nyt produkt.

Firmaet upcycle it har specialiseret sig i at upcycle IT udstyr, så du kan få helt fantastiske elektroniske produkter, der er upcyclet - det kan være en bærbar, MacBook, iPhones, tablets eller lignende.

Du får altid 2 års garanti og billige priser, så det er både en fordel for din pengepung og for klimaet. 

Refurbished it udstyr

 

Se videoen nedenfor og bliv klogere på upcycle it

- Skrevet af Christine