Synology NAS - Effektiv og let datastyring med Synology NAS

Oprettet: 06-06-2017

Synology har forpligtet sig til at levere NAS løsninger til effektiv og let datastyring. Dette har de gjort med deres DiskStation og RackStation produkter, som er både innovative, stilfulde og en optimal datalagringsløsning. Her blogger Føniks Computer om Synology og deres produkter.

Synology leverer løsninger til at centralisere dataopbevaring på en måde så alle kan være med rent prismæssigt. De leverer ikke blot til firmaer og erhverslivet, men også til den private bruger. Det synes vi hos Føniks Computer er super fedt, derfor vil vi i Føniks Computer fortælle lidt mere om Synology NAS-systemer og om firmaets udvikling gennem årene.

På nedenstående link kan du naturligvis se på vores udvalg af Synology NAS-systemer og se nærmere på deres specifikationer.

Se vores Synology NAS produkter og systemer her

NAS står for network-attached storage, og er en computerlagerenhed tilsluttet et datanet. Det gør det muligt for personer, som er tilsluttet dette netværk, at få adgang til de filer der ligger på NAS-systemet. NAS produkter tilbyder altså en simpel løsning til at dele filer mellem mange computere.

Udvikling af systemet

Synology blev grundlagt tilbage i 2000 i Taiwan af Cheen Liao og Philip Wong, som på den tid arbejdede for Microsoft. De forlod dog firmaet, for at forfølge deres drøm om at starte et selvstændigt projekt. Deres målsætning var, at kreere et produkt, der kunne centralisere datalagring på en både pålidelig og prisvenlig måde. Dette ville gøre det muligt for Synology både at sælge produkter til små firmaer, der har brug for et centrallagersystem, og til private kunder.

De første par år af firmaets levetid blev brugt på at forske og udvikle ideen og teknologien til at bygge deres DiskStation, som er Synologys NAS-system og i 2004 udkom så endelig deres første produkt: DS-101.

Lanceringen af dette produkt har medført, at de har kunne udvide til både USA og Europa, så vi også kan nyde godt af Synologys NAS produkter herhjemme. Siden har Synology lanceret flere nye versioner af deres DiskStation som har været stærkere og hurtigere. Desuden har de også lanceret deres RackStation, som indeholder mange af de samme funktioner som DiskStation, men pakket ind i en mindre rackbox.

DiskStation & RackStation

Formålet med DiskStation og Rackstation fra Synology er, at forenkle funktioner som fildeling, centralisering af backup samt synkronisering af filer på tværs af platforme. DiskStation er perfekt til mindre firmaer, der har brug for at have et fælles lager af filer, men passer også fint ind i det private hjem, der har brug for fælles backup og fælles multimedia streaming. Produkterne kører på operativ systemet DiskStation Manager, som er meget brugervenligt og nemt at sætte op og komme i gang med.

Mere end bare en fil-server.

Synology bryster sig af, at deres NAS-system er mere end bare end fil-server. Den bringer både tilgængeligheden af en offentlig cloud samt sikkerheden af en privat cloud, som tilsammen giver en hybrid cloud. Dette gør deres webbaserede NAS-system til mere end bare en fil-server, som så mange andre NAS-systemer, men til en reel multifunktionsenhed, der kan klare alle de udfordringer et firma kan have med hensyn til den stigende mængde data de skal håndtere. DiskStationen tilbyder desuden nem, diskfri installation, der gør at du er hurtigt i gang. Samtidig har den også en smart energisyring, der gør at du sparer 90% af strømforbruget når systemet er i dvaletilstand. Du kan dog hurtigt genoptage på fuld drift, når det ønskes igen. Desuden udfører Synology løbende opdateringer på NAS-systemet. To gange om året sker der store opdateringer og i løbet af året sker der mindre opdateringer, alle disse er dog gratis. Nogle DiskStation systemer kan endda sættes sammen, så de kan opbevare endnu mere data.

Synology NAS produkter

Hos Føniks Computer fører vi en lang række af Synology NAS produkter, både DiskStation og Rackstation til fornuftige priser. De har et strømlinet look i mat sorte eller hvide farver, der gør at Synology NAS-systemer ikke bliver en torn i øjet at se på, men bliver en flot del af indretningen, samtidig med at den leverer en effektiv løsning på datalagring og fildelings problemer.