Studiebærbar - Guide til valg af studiebærbar

Oprettet: 06-06-2017

For rigtig mange, unge danskere, byder sommeren på ekstra meget spænding, da det er i denne periode at universiteterne og mange af landets andre uddannelsesinstitutioner sender optagelsesbreve ud. Heldigvis kommer de fleste ind på deres drømmeuddannelse, og kan komme i gang med det, som de har håbet på. I denne forbindelse vælger rigtig mange studerende, at købe en ny studiebærbar, så man er ekstra velforberedt til undervisningen. Som én af Danmarks førende forhandlere af netop bærbare computere, ikke mindst til vordende studerende, så vi det næsten som et ansvar, at skrive en god og informativ guide, der kan fungere som retningslinje, når man skal vælge en ny studiebærbar. Vi håber at du vil bruge denne når du skal købe ny studiebærbar. Mange af retningslinjerne gælder i øvrigt også hvis, du skal købe en bærbar computer, som ikke er henvendt til studiet. Derfor vil der sikkert være et godt råd eller to at tage med fra den, også selvom du ikke står overfor at skulle starte på universitet, sygeplejestudiet, handelshøjskolen eller lignende uddannelse, hvor en studiebærbar som regel er et must.

Vælg den rigtige størrelse studiebærbar

Præcist hvilken størrelse studiebærbar der er den rigtige for dig, afhænger som regel af hvilket formål den skal bruges til. Bærbare computere er i dag så langt fremme rent teknologisk, at man kan vælge en model i præcist den størrelse der matcher ens præferencer uden at gå alt for meget på kompromis med ydelse og kræfter. For studerende anbefaler vi som udgangspunkt, at man holder sig til studiebærbare i størrelserne 13 til 15 tommer. ”Hvorfor det?” spørger du sikkert. Jo, det viser sig at man i denne størrelsesklasse finder modellerne, der fylder mindst i tasken, uden at tekstbehandlingsprogrammer og lignende bliver alt for klaustrofobiske at arbejde med. Går man længere ned i skærmstørrelse, så vil disse programmer for mange brugere være ubehagelige at arbejde med i længere tid af gangen, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, når man tænker på de lange studiedage, hvor man sidder foran skærmen en stor del af tiden. Vælger man en større model, bevæger man sig op i kategorien ”gamer bærbar” eller bærbare tiltænkt erhvervsmæssigt brug, bliver tasken meget tung at slæbe til og fra uddannelsesstedet hver dag. Her hos Føniks finder du altid et kæmpe udvalg i studiebærbare og meget studieegnede computere, i netop størrelserne 13 til 15 tommer. Vores udvalg tæller studiebærbare fra producenter som Lenovo, Acer og MSI - mærker, som er kendte for deres høje kvalitet.

Find din studiebærbar her

Studiebærbar med touch?

Med introduktionen af Windows 8 står mange brugere i dag over for et nyt valg, i forbindelse med køb af en studiebærbar, nemlig, hvor vidt man skal vælge en studiebærbar med touch screen eller ej. Da prisforskellen mellem en studiebærbar med eller uden touch screen i dag ikke er så stor, kan man selv vælge denne feature til eller fra, alt efter hvad man foretrækker. Kan man godt lide den form for navigation som man kender fra tablets, så vil en touch screen studiebærbar sikkert være det rette valg for dig. Er man mere til den klassiske navigationsform som man kender den fra Windows 7, vælger man blot en studiebærbar uden denne feature.

Glem ikke processoren

Når man skal købe en ny computer, så bliver man sædvanligvis præsenteret for en række forskellige specifikationer, som kan være en uoverskueligt at hitte rede i. Én af disse specifikationer, handler om den type processor, som studiebærbaren er udstyret med. Processoren har blandt andet stor betydning for, hvor hurtigt ens bærbar udfører sit arbejde, og kan, hvis man vælger for billig en type, arbejde langsomt og tungt, hvis man har flere programmer åbne på en gang. Derfor bør man holde sig til studiebærbare med nogle af de nyeste processor modeller på markedet, da de er lavet til at kunne klare højere ydelse end de ældre og ofte langt billigere modeller. Køber man alligevel én af disse billigere modeller, går der ofte ikke lang tid, før man ville ønske, at man havde investeret lidt mere i sin nye studiebærbar og dermed fået en studiebærbar, som bedre kan klare alle opgaver. I rigtig mange studiebærbare på markedet lige nu, gemmer der sig Intel Core processorer, under bærbarens tastatur. Disse fås med navnene i3, i5 og i7, hvor i3 er den billigste løsning, og ikke så overraskende også den ”svageste”. For studiebærbare, der skal bruges til alment studiearbejde, e-mail, internetsurf og lignende, der vil en i3 eller i5 processor for mange brugere være tilstrækkeligt. Dog skal det omvendt også nævnes, at i7 processoren har fået særdeles gode anmeldelser, og at det unægteligt er utrolig lækkert, at have lidt kræfter i den bærbare, når man arbejder med flere eller tunge programmer. Derfor vil konklusionen i sidste ende være, at en i3 processor sædvanligvis er fint til prisen, men at en i7 er en god investering, hvis man har lidt ekstra luft i budgettet eller ønsker noget af det ypperligste på markedet.

Grafikkort og studiebærbar

En anden type specifikation, som man bliver præsenteret for når man kigger på forskellige typer af studiebærbare, er hvilket grafikkort der sidder i de forskellige modeller. Her er der dog en regel, der gør det hele ganske nemt: hvis ikke du ved om du har brug for et ”bedre” grafikkort, så er det sikkert fordi at du ikke har brug for det. Den type grafikkort der sidder i langt de fleste bærbare computere i mellemklassen, er såkaldte integrerede grafikkort. Disse egner sig fint til samme hverdags opgaver, som vi gennemgik i afsnittet om processorer. Ønsker man en computer der også kan spille computerspil af nyere dato, så skal man derimod overveje at give den merpris det koster, at få en computer med et dedikeret grafikkort. Dette har dog også bagsider, da disse ofte bliver varme, og som regel også bruger ekstra strøm, hvilket resulterer i kortere batterilevetid.

Konklusion

Vi håber at denne guide har hjulpet dig en smule tættere på en beslutning, vedrørende hvilken studiecomputer, der er den bedste for dig, når du skal i gang med studiet. Husk at vi hellere end gerne yder råd og vejledning, i forbindelse med et køb her på Føniks Computer. Så er du sikker på at få den studiebærbar, der matcher alle dine behov og passer til dit budget. God studiestart.