Routere - Guide til køb af routere

Oprettet: 06-06-2017

Routeren er hjertet af dit hjemmenetværk, og den er det stykke hardware, som samler trådene og sørger for at formidle internet til bærbare computere, iPads og lignende i huset. Flere og flere portable devices kan i dag logge på routeren, og der er således gode muligheder for at dele filer, surfe på nettet og andre smarte funktioner. De fleste routere er i dag trådløse (wireless), hvilket bestemt ikke mindsker deres potentiale. Dette betyder, at man via routeren kan surfe på nettet hvilket som helst sted i huset, præcist som det passer én.

Prismæssigt er der sket meget på markedet for routere de seneste år, og man kan i dag få en både driftsikker og stabil router, der samtidig sender data i rasende hurtig fart til ganske gode priser.

Trådløs eller ej

Vælger man at købe en router, er der en række faktorer, som man bør tage højde for. I første omgang skal man bestemme sig for, om man skal bruge en trådløs router til at formidle internettet derhjemme, eller om man kan nøjes med en router med en form for kabelforbindelse. De fleste vil i dag nok vælge en trådløs router, da denne ikke koster meget mere, end hvad en normal router koster og samtidigt næsten altid har kabelindgange på bagsiden, hvis man får brug for dette.

Trådløse routere

Routere til kabel

Sikkerhed

Sikkerhedsmæssigt bør man vælge en router, som understøtter en form for data-encryption. Dette sikrer dit netværk imod ubudne gæster og gør, at du trygt kan logge på dit hjemmenetværk. De mest udbredte typer data-encryption, man finder på routere i dag, er WEP og WPA. Begge dele er ganske nemme at sætte op, og hvordan man gør dette, er som regel grundigt beskrevet i manualen til routeren.

USB router

Har man brug for en router på farten, så findes der nu om dage små, kompakte USB routere. Disse kobles til eksempelvis en bærbar computer, og på ganske kort har man sig et lille netværk, hvor iPads og andre portable devices kan udveksle data og lignende. Har man brug for ekstra mobilitet, når man er på farten, så er USB routeren et nyt og spændende hardware, som man bestemt bør overveje.

USB routere

Hvis du har yderligere brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os.