Printertilbehør - Bliv klogere på printertilbehør

Oprettet: 06-06-2017

For at få de bedste print og scanninger er printertilbehør i god tilbehør essentielt. Lige meget om man skal have fat i blæpatroner i farver eller uden farver, farvebånd, fikserenheder eller printtromler så skal kvaliteten være helt i top. I dette blogindlæg vil vi give noget brugbart info om printertilbehør og tage eksempler fra de produkter du finder her hos Føniks Computer. Ved at klikke på dette link vil du blive ført videre til vore tilbehør til printere:

Find printertilbehør her

Printertilbehøret i god kvalitet

Når man har anskaffet sig en god printer, virker det kun logisk at få fat i godt printertilbehør. Heldigvis findes der enormt meget printertilbehør på markedet i topkvalitet. Ligesom de fleste andre brancher, så er printerbranchen også i konstant udvikling, og der kommer nye produkter hver eneste måned. Da der inden for de seneste år er begyndt at være en del mere fokus indenfor miljøvenlighed of økologi, er der en del Printertilbehør, som er blevet mere miljøvenlige og længere varende.

De fleste blækprintere til forbrugere, såsom dem, der produceres af Canon, HP og Lexmark, men ikke Epson, bruger en termisk inkjet. Inde i hver partition af blæk reservoiret er et varmeelement med en lille metalplade eller modstand. Som svar på et signal af printeren, en lille strøm ryger gennem metallet eller modstanden, hvilket gør det varmt, og blækket, som er i kontakt med den opvarmede modstand fordampes i en lille damp boble inde i dysen. Som en konsekvens heraf er en blækdråbe presset ud af patronens dyse og på papiret. Denne proces tager en brøkdel af et millisekund.
Kvaliteten af det print man får er afhængig af hvor jævn glat strømmen af blækket er. Hvis mængden af blæk bliver for lav i ens printer risikerer man at denne strømning bliver ujævn og dårlig, da printhovedet risikerer at tørre ud. Der ses også en større risiko for at man vil opleve problemer som disse, hvis ikke man bruger printertilbehør i god kvalitet. Indtørret blæk kan renses fra en patron printhovedet ved forsigtig gnidning med isopropylalkohol på en vatpind eller foldet køkkenrulle. Problemer, der opstår grundet dårligt printertilbehør er ofte en del mere besværligt at rense og ordne. Isopropylalkohol kan dog beskadige printerhovedet og smelte plasten på tilslutningerne, så lunkent vand kan anbefales.

Printertromler, farvebånd og fikseringsenheder lavet af de mest populære producenter

Her hos Føniks Computer er vi helt vilde med produkter i god kvalitet. Derfor søger vi selvfølgelig også de bedste producenter når det kommer til Printertromler, toner og fikseringsenheder. Eksempelvis sælger vi printerudstyr- og tilbehør lavet af Konica Minolta, Canon, Brother, Kyocera, HP, SHARP, Samsung. Da printertilbehør har forskellige funktioner, vil vi nu komme ind på hvad der er specielt ved de noget af det enkelte printertilbehør.

Printertromlen

Tromlen i en laserprinter er den centrale komponent. Det er den enhed, der modtager billedet fra laseren og overfører det til papiret for at fremstille det endelige tryk. Laserprinter og kopimaskiner indeholder printertromler, der arbejder på en meget ens måde. Forskellen mellem laserprintere og kopimaskiner er, hvordan billedet er transskriberet på tromlen. Det trykte Billedet skal være afmærket på tromlen først for at overføre det til papir. De fleste tromler til laserprintere er belagt med selen. Selen er et ikkemetallisk element med solceller og foto-ledende egenskaber, der gør den ideel til dette brug. Det er vigtigt at printertromler er i god kvalitet, da de udsættes for meget arbejde. Så for at få en god print hver eneste gang i meget lang tid frem, kan det kun anbefales at man kigger på nogle printertromler lavet af anerkendte producenter.

Toner

Tonerpatroner indeholder tonerpulver, en fin, tør blanding af plast partikler, carbon og sorte eller andre farvestoffer, der gør det faktiske billede på papiret. Toneren overføres til papiret via en elektrostatisk ladet tromleenhede, og smeltet på papiret ved opvarmede valser under udskrivningen.
Low-end til mid-range laserprintere indeholder typisk to forbrugsdele: selve tonerpatronen (som har en typisk levetid på 2.000 sider) og at tromlen (en typisk levetid på 40.000 sider). Dette er selvfølgelig afhængigt kvaliteten af ens patron og tromle. Nogle tonerpatroner indarbejder tromlen i design, og derfor udskifter toner, hvilket betyder at de erstatter tromleenheden hver eneste gang. Tonerpatroner er magen til blækpatroner, der anvendes i inkjet-udskrivning.

Blækpatroner

Inkjet printere, som de fleste er bekendt med, bruger ikke toner, men derimod blækpatroner. Alt efter hvilken printer man benytter og hvor meget man benytter printeren, skal blækpatroner med jævne mellemrum udskiftes. I mange år, har man som almindelig forbruger kun skulle skifte sort-hvid blækpatroner og farve blækpatroner, hvor alle farver var i samme blækpatron. Dette billede er dog ved at ændre sig, da flere og flere printere i dag benytter sig af adskillige farvepatroner, som hver især kun indeholder en farve. Denne ”nye” teknologi, som er blevet tilgængelig for alle, er med til at give ekstra skarpe udskrivninger af især foto og billeder. Sammen med lavere og lavere priser på blækpatroner, er det med til, at printere med mange selvstændige blækpatroner vinder større og større indpas hos den almindelige forbruger.