Netværkskort til pc - Guide til køb af pc netværkskort

Oprettet: 06-06-2017

Når man ved første øjekast skal købe et netværkskort til pc, kan det hele godt virke en smule uoverskueligt. Det kan synes svært at finde vej til et passende netværkskort. Der hele er dog, når man koger det lidt ned, ikke så besværligt, som det ser ud. Vi har herunder lavet en lille guide, som man kan anvende, når man skal finde et nyt netværkskort til pc.

Forbindelsestype

Lad os først finde ud af, hvilken forbindelsestype vores netværkskort til pc skal understøtte. Langt de fleste netværk i dag kører over RJ-45 forbindelse, de typiske firkantede klik stik. Hvis man gerne vil have et ultra hurtigt netværk i huset kan man bruge fiber. Så man benytter fiberforbindelse imellem computere og switch i huset. Føniks computer tilbyder selvfølgelig både netværkskort og switch med fiberforbindelse.

Netværkskort til rj-45 ethernet

Netværkskort med fiber forbindelse

Forbindelseshastighed

Nu skal vi finde ud af, hvilken forbindelseshastighed vi ønsker at bruge. De fleste hjemmenetværk i dag kører stadigvæk 10/100 mbit forbindelser, hvor man i højere grad støder på hurtigere gigabit forbindelser på kontorer og offentlige netværk. Ønsker man at trække det maksimale ud af et gigabit netværk, så skal man have fat i et gigabit netværkskort. Dog er mange gigabit routere og switches bagud kompatible, hvilket gør dem i stand til at kommunikere med 10/100 mbit netværkskort uden problemer. Skal man mest anvende sit netværksforbindelse til internet trafik, vil man som udgangspunkt kunne klare sig med et 10/100 mbit netværkskort til pc, da de færreste internetforbindelser alligevel er hurtigere end dette.

10/100 mbps Netværkskort

10/100/1000 mbps Netværkskort

Netværkskorttype

Her er der i dag to populære valg på markedet henholdsvis USB og PCI netværkskort til pc. Foruden dette skal vi også afgøre, om vi skal bruge et trådløst netværkskort, eller om vi skal bruge et Ethernet kort.

Valget imellem trådløs eller Ethernet-forbindelse er langt hen ad vejen et spørgsmål om, hvad der passer bedst til situationen. Er netværkskortet til en stationær computer, vil en Ethernet forbindelse, der som regel er mere stabil, være at foretrække. Man skal dog slet ikke afskrive trådløse netværkskort til pc, der er både praktiske og nemme at installere. Særligt hvis man skal bruge netværkskortet i en bærbar computer, vil et trådløst netværkskort være at foretrække. Og så er det naturligvis også et spørgsmål om, hvad der er mulighed for. Hvis ens netværk slet ikke understøtter trådløst netværk, eller der ikke er mulighed for at trække Ethernet kabler imellem router/switch, så er disse naturligt nok afgørende faktorer i sagen.

Lad os nu kort overveje, hvilken type netværkskort til pc vi bedst kan bruge, og hvilke fordele og ulemper de to mest udbredte typer har.

USB netværkskort til pc

USB er først og fremmest en praktisk løsning. Det tager kort tid at installere, og man er hurtigt i gang med at bruge sin internetforbindelse. Samtidig vil et USB netværkskort til pc ganske nemt kunne deles imellem flere computere, så man slipper for at købe et nyt, hvis man veksler imellem flere computere. USB netværkskort til pc fås både til Ethernet forbindelse og til trådløse netværk. Man skal dog være opmærksom på, at USB netværkskort til pc som regel koster lidt mere end PCI netværkskort, som dem vi kigger på herunder.

USB netværkkort til PC

PCI netværkskort til pc

PCI er det mest udbredte alternativ til USB netværkskort til pc på markedet lige nu. De fleste moderne computere anvender PCI Express, som er en hurtigere version af de gamle PCI systemer. Har man dog en computer af ældre dato, så er PCI netværkskort til disse stadigvæk ganske udbredte blandt andet her i Føniks Computers webshop.

PCI netkort - Standard PC netkort

PCI netværkskort til pc er en mere permanent løsning i forhold til USB kort, og de kræver en smule mere teknisk snilde at installere. Til gengæld får man i de fleste tilfælde et hurtigere netværkskort til pc, når man vælger PCI netværkskort over tilsvarende USB kort til samme pris.

En lille note omkring trådløse netværkskort til pc, der installeres PCI baseret: Antennen er ved PCI netværkskort ”fanget” bag på computeren. Står ens computer derfor langt væk fra routeren/switchen, så kan det måske være en fordel at vælge et mere mobilt trådløst USB netværkskort til pc, som lettere vil kunne placeres godt i forhold til signalet.

Trådløse Netkort til pc (både USB og PCI adaptere)

Som det forhåbentligt fremgår herover, så er der rig mulighed for at få præcist det netværkskort til pc, som passer bedst til ens behov. Uanset om man skal bruge et trådløst netværkskort eller et til Ethernet, og uanset om man foretrækker et USB netværkskort eller et PCI, så er der masser af gode modeller her på siden lige nu - til priser, der er bedre end nogensinde før.

Vores mest populære netværkskort lige nu