NAS server - Bliv klogere på NAS Servere

Oprettet: 06-06-2017

NAS er det nye hotte inden for it-verdenen, og der er skarp konkurrence i blandt de store giganter på markedet om at iscenesætte sig selv som den førende leverandør på markedet. Blandt andet har ASUS med deres underfirma ASUSTOR markeret sig ganske positivt. Derudover ser vi også Qnap, Synology og Buffalo som nogle af de førende producenter af NAS servere. Og fordi vi elsker den nyeste og hotteste teknologi her på Føniks.dk, så var vi naturligvis også nødt til at bestille et par af disse nye vidundere hjem, og se hvad de kunne.
Men lad os lige slå koldt vand i blodet, og rent faktisk finde ud af præcist hvad NAS er, hvad de forskellige producenter kan tilbyde dig, og hvilke brugere der kan have gavn af denne type hardware.

Network-Attached-Storage

NAS står for Network-Attached-Storage. En ASUSTOR NAS unit er en dedikeret computer, der fungerer som opbevaringslager for en serie af forbundne computere på et netværk. Modsat tidligere hvor man som regel har brugt en ”normal” PC som manager for ens server, er en moderne NAS udstyret med en computer hvis eneste formål er at levere lynhurtig administration af serveren. Denne dedikerede computer har således ikke nogen skærm, og ej heller tastatur eller mus. I stedet får man adgang til systemet via en af de tilsluttede computer via en browser interface.

Se udvalget af NAS servere her

Lynhurtige overførelseshastigheder

Er et ASUSTOR NAS system noget som passer til dit netværk? Systemet henvender sig især til brugere, der har brug for lynhurtig performance, kombineret med exceptionel høj systemstabilitet. Online tests har påvist overførelseshastigheder imellem computere koblet til et ASUSTOR NAS system på op imod 90-100 mb/sec. Ganske imponerende. Et andet plus ved ASUSTOR NAS systemer er den anonyme størrelse, og den ligeledes støjfri performance. Dette gør systemet ganske velegnet til privatbrug, hvor ens server ikke kan gemmes væk i et dedikeret server-rum.
ASUSTOR NAS systemer er på grund af den høje pålidelighed, enorme skrivehastighed og overraskende høje brugervenlighed ikke et system som vi har set det sidste til. Men selvfølgelig har vi også et stort udvalg af andre producenter af NAS servere.

Quality Network Appliance Provider

Qnap Systems, Inc., som gennem navnet lover "Quality Network Appliance Provider", har til formål at levere omfattende tilbud af banebrydende Network Attached Storage (NAS) og netværk (NVR) løsninger som er let at bruge, har en robust drift, stor lagerkapacitet, og pålidelighed. Qnap integrerer teknologi og design til at frembringe kvalitetsprodukter, der med lethed forbedrer virksomhedens effektivitet i henhold til deling af filer, opbevaring af vigtige dokumenter og overvågning i de forretningsmæssige miljøer. Derudover beriger NAS servere fra Qnap underholdningslivet til private brugere med et udbud af en sjov multimediacenter oplevelse. Med hovedkvarter i Taipei, leverer Qnap sine løsninger til det globale marked med nonstop innovation og lidenskab.
Da det er utroligt let at stille en NAS server op og slå den til, er der mange private brugere som nyder god af den meget smarte og relativt nye teknologi.

Et fælles mål for producenterne

Ligesom Buffalo, ASUSTOR og Qnap, stræber Synology altid efter at levere det bedste produkt der kan findes på markedet. Da disse fire selskaber konstant prøver på at overgå hinanden, har vi her hos Føniks Computer valgt at anskaffe produkter fra alle fire producenter. På den måde kan du være sikker på at få den NAS server, der passer dig bedst. De fire producenter har selvfølgelig hver deres spidskompetencer, og det er derfor varierende fra kunde til kunde hvilket selskab man synes bedst om. Alle producenter har dog det til fælles, at de altid stræber efter at lave et produkt, der er en fornøjelse at benytte og kan hjælpe en fildeling, opbevaring og andre spændende applikationer.

Synology's innovationer

Synology gør deres bedste for at lave deres NAS om til mere end bare filservere. De har nemlig lavet en hybrid cloud med en webbaseret platform, som giver brugeren utroligt meget frihed. På denne måde får man det bedste fra to verdener. Tilgængeligheden af en offentlig cloud, samtidig med at man får sikkerheden fra en privat cloud. Meningen med dette er at udvikle NAS fra at være en ren filserver til at være en multifunktionsenhed, der har mange forskellige formål. Synology er den første i branchen til at lave NAS på denne måde. Synology er altid dedikeret efter at give deres kunder stærk støtte til at løse problemer, og derfor lægges der enormt meget vægt på deres software i NAS serverne. Med Web-skrivebord med multitasking, Web installation, Synology Hybrid RAID (SHR) og Synology High Availability (SHA), kan du forvente administrationseffektivitet, problemfri og diskfri installation og optimeringsværktøj som altid er på lager.

Nemme og fleksible NAS servere fra Buffalo

Sidst men ikke mindst har vi også servere fra producenten Buffalo. Buffalo er en af de større producenter, som laver flere forskellige slags NAS servers. Noget af det der kendetegnes ved både deres LinkStation, Terastation og deres Kuro box er, at deres produkter arbejder stærkt sammen med Linux. LinkStation er den mest kendte server af de tre serier af NAS servere, da formålet med LinkStation er at henvende sig til den generelle befolkning. LinkStation er en PowerPC, MIPS eller ARM baserede Network Attached Storage, som sælges i stort set hele verden. De er væsentligt bemærkelsesværdige blandt Linuxbrugere, både i Japan, USA og Europa, for at være i stand til at gøre mere end blot fildeling, hvilket de er designet efter.

En server for dig

Da vi her hos Føniks computer tilbyder mange forskellige slags NAS servers, kan du finde det produkt, der opfylder dine behov bedst. For at kigge på hvert enkelte produkt kan du klikke på følgende link. Her vil du kunne se servernes specifikationer, og hvad du kan forvente af dem: www.fcomputer.dk/hardware/netvaerk