Microsoft Office - Bliv dækket ind Microsoft Office pakken

Oprettet: 06-06-2017

Der er nok ikke mange i Danmark, der ikke kender til Microsoft Office, da dette er softwaren man har brugt i computere i mange år nu. I dette blogindlæg vil vi dog gå i dybden om hvad man kan forvente af Microsoft Office, og derved give dig et overblik over de mange forskellige funktioner og programmer der er del af Microsoft Office softwaren. For at finde sortimentet af softwareprodukter kan du trykke på følgende link. Her vil du kunne finde mange forskelige pakker af Microsoft Office:

Køb Microsoft Office her

En kontorpakke både til virksomheder og private personer

Kontorpakken Microsoft Office, lavet af Microsoft i 1990, er uden tvivl den mest kontorpakke benyttet af både virksomheder og private personer. Da Microsoft Office findes både til MAC OS og Microsoft, henvender softwaren sig til et meget stort kundesegment. Den første version af Office indeholdte Microsoft Word, Microsoft Excel og Microsoft PowerPoint. Disse tre programmer var det som primært skulle bruges på kontoret, da Word var beregnet til at skrive rapporter og tekster, Excel kunne bruges til at udregning og PowerPoint kunne bruges til fremlæggelse og foredrag. Gennem årene har Office-programmer vokset betydeligt med mange forskellige nyttige funktioner som en almindelig stavekontrol, OLE dataintegration og Visual Basic for Applications scriptsprog. Microsoft bruger også Office som en udviklingsplatform til line-of-business software under Office Business Applications mærket. En milliard mennesker skulle på verdensplan bruge Microsoft Office, hvilket gør Microsoft til et af verdens største virksomheder. Vi vil her give et overblik over de mest kendte programmer i Microsoft Office pakken.

Tekstprogrammet Word

Microsoft Word er et tekstbehandlingsprogram, og er tidligere blevet anset for det vigtigste program i Microsoft Office pakken. Det proprietære DOC format betragtes som en de facto standard, selv om Word 2007 også kan bruge en ny XML-baseret, Microsoft Office-optimeret format kaldet. Docx, der er blevet standardiseret af Ecma International som Office Open XML, og dens SP2 understøtter PDF og en begrænset ODF. Word er også tilgængelig i nogle udgaver af Microsoft Works. Den er tilgængelig for Windows og OS X platforme. Den første version af Word, udgivet i efteråret 1983 var for MS-DOS-operativsystemet og havde den ære at indføre musen til en bred befolkning. Word 1.0 kunne købes med en mus, som selvfølgelig havde tråd, selvom ingen mus var påkrævet. Word til Mac blev for første gang udgivet i 1985, dette var den første grafiske version af Microsoft Word.

Regnearket Excel

Microsoft Excel har de grundlæggende funktioner i alle regneark, ved hjælp af et gitter af celler arrangeret i nummererede rækker og navngivne kolonner, til at organisere datamanipulationer såsom aritmetiske operationer. Microsoft Excel har en lang række af medfølgende funktioner til at besvare statistisk, ingeniør-og finansielle behov. Desuden kan det vise data som linjegrafer, histogrammer og diagrammer, og med et meget begrænset tredimensionalt grafisk display. Microsoft Excel giver mulighed for sektionering af data for at se afhængigheder på forskellige faktorer for forskellige perspektiver (ved hjælp af pivottabeller og scenariet Manager). Microsoft Excel har et programmeringssprog aspekt, Visual Basic for Applications, som tillader brugeren at anvende en bred vifte af numeriske metoder for at eksempelvis at løse differentielligninger og derefter rapportere resultaterne tilbage til regnearket. Det har også en række interaktive funktioner, som tillader brugergrænseflader, der helt kan skjule regnearket fra brugeren, så regnearket præsenterer sig selv som en såkaldt applikation eller beslutningsstøttesystem (DSS), via en specialdesignet brugerflade, for eksempel en bestand analysator, eller i almindelighed, som et designværktøj, der spørger brugeren spørgsmål og giver svar og rapporter.

Præsentationsprogrammet PowerPoint

PowerPoint indeholder mange funktioner, der giver fleksibilitet og evnen til at skabe en professionel præsentation. Du kan eksempelvis vælge en funktion i PowerPoint, der giver mulighed for at skabe en præsentation, der indeholder musik, der spiller i hele præsentationen eller lydeffekter til bestemte dias. Ud over evnen til at tilføje lydfiler, kan præsentationen være konstrueret til at køre som en film af sig selv. PowerPoint giver brugeren mulighed for at optage diasshow med fortællende fremstilling og en laser pointer. Brugeren kan tilpasse slideshows for at vise dias i en anden rækkefølge end oprindeligt designet og til at have dias vises flere gange. Microsoft tilbyder også muligheden for at udsende præsentationen til bestemte brugere via et link og Windows Live.

En altdækkende software

Ud over disse tre funktioner, så er der også mange andre funktioner man kan få der er yderst brugbare. Eksempelvis kan OneNote bruges til let og funktionelt at tage gode noter, og stille det op på en overskuelig måde. Hos Føniks Computer finder du alt hvad der skal bruges til Microsoft Office - https://www.fcomputer.dk/software/office