Lenovo ThinkPad Edge - En prisvenlig bærbar, der leverer varen

Oprettet: 06-06-2017

Lenovo har for længst slået sit navn fast som et af stærkeste mærker indenfor blandt andet bærbare computere, på markedet lige nu. Uanset hvilket produkt fra deres imponerende katalog man vælger, så er der altid tale om stærke modeller, der leverer kraftig ydeevne, og hvor prisen samtidigt holder et ganske fornuftigt niveau. Dette gælder også i den billige ende af prisskalaen, hvor der ellers er benhård konkurrence om at skille sig ud fra mængden. Her er det ikke mindst modeller fra serien Lenovo Thinkpad Edge, der udgør hoveddelen af produktkataloget.

Find Lenovo Thinkpad Edge her

Prisvenlige bærbarer fra Lenovo

Med priser der starter på omkring knapt fire tusinde danske kroner, er der tale om ganske budgetvenlige modeller, hvor de fleste kan være med. Lenovo Thinkpad Edge serien henvender sig i høj grad til den "gennemsnitlige bruger", forstået som brugeren der har brug for et system, der kan der kan håndtere langt de fleste af de opgaver, som man til dagligt har brug for at løse på sin computer. Det tæller alt lige fra at tjekke e-mail, bruge officepakken og surfe på internettet, til streaming film på nettet og lignende, samt følge med i ens yndlings subscriptions på de sociale medier. Til denne type opgaver er en af modellerne fra Lenovo Thinkpad Edge serien helt perfekte, og vil sagtens kunne følge med. Faktisk har Lenovo Thinkpad Edge, og lignende modeller i samme prisklasse fra mærket, ofte vist sig at kunne håndtere lidt ekstra, end der som regel kræves. Dette er selvsagt ikke en dårlig ting, da lidt ekstra kapacitet sjældent er nogen dårlig ting, særligt ikke når det ikke øger prisen nævneværdigt. Lad os kigge lidt nærmere på hvad man får for sine penge, når man vælger en bærbar computer fra Lenovo Thinkpad Edge serien. Vi vil til dette formål bruge E145 modellen som udgangspunkt, da denne på mange måder fungerer som standard modellen inden for serien, og da den samtidigt normalt er billigst. Vælger man én af de lidt kraftigere modeller, opnår man naturligt nok små forbedringer på forskellige områder.

Bærbare computere med gode specifikationer

Lenovo Thinkpad Edge E145 byder på følgende specifikationer fra fabrikkens side: AMD A4 processoren, der leverer kraftig performance, og samtidigt bruger en beskeden mængde strøm - en vigtig faktor i forbindelse med maksimering af batteritiden. Foruden den stærke AMD A4 processor byder E145 også på AMD Radeon™ grafik, mulighed for op til 8GB DDR3 ram samt hele 500 gb plads på harddisken, hvilket bør være mere end rigeligt for langt de fleste brugere. Batteritiden vil når computeren forlader fabrikken ligge på omkring 9 timer. Dette kan man godt forvente holder i et godt stykke tid frem, da Lenovo har ry for at levere gode batterier, der ikke taber pusten lige med det samme. Netop den lange batteritid gør Lenovo Thinkpad Edge til fremragende computere for eksempelvis studerende, der har brug for at computeren holder hele dagen i skolen, hvor man ikke nødvendigvis har adgang til en stikkontakt. Ligeledes gælder det hvis man er på længere tog - eller flyveture, og gerne vil se en god DVD-film eller tre undervejs. Er man på udkig efter en bærbar computer til at spille computerspil på, så vil serien i princippet kunne levere en hæderlig indsats. Som udgangspunkt vil det altid være anbefalelsesværdigt, at vælge en decideret gamer bærbar, hvis man primært skal bruge sin computer til at spille på. Men i en snæver vending kan Lenovo Thinkpad Edge godt gå an, selvfølgelig ikke mindst når der ikke er tale om de allernyeste spil i højeste opløsning. Der er heldigvis massevis af gode spil, der ikke stiller helt så urimelige krav til ens computers ydeevne hvis man går et par år tilbage, og som stadigvæk holder den dag i dag.

Perfekt til den studerende

Konklusionen synes på alle måder at være, at Lenovo endnu end gang fører an når det gælder at sætte standarden for hvad man kan forvente af en bærbar computer; i dette tilfælde i prisklassen på omkring de fire tusinde kroner. Netop prisen har rigtig meget at sige, da man i mellem de tre tusind og fire tusinde kroner i den grad ser de forskellige mærker indenfor bærbare computere gå allerhårdest til stålet, når det gælder om at overgå konkurrenterne. Derfor er det ekstra imponerende at se, hvordan Lenovo med blandt andet Thinkpad Edge modellerne fører an. Står du over for at skulle købe ny computer op til studiestart, og har du brug for en alsidig model, som ikke fylder alt for meget i tasken, så er Lenovo Thinkpad Edge et rigtig godt bud på computeren for dig.