Intel processor - Høj ydeevne med Intel i3, i5 og i7 processorer

Sidst opdateret: 18-06-2018 16:29:17
Oprettet: 06-06-2017

 

 

Intel processor - Høj ydeevne med Intel i3, i5 og i7 processorer

Teknologien som Intel præsenterer i deres processorer har altid været i høj klasse, og der ses kun få virksomheder, der kan konkurrere med Intel Core. Da vi her hos Føniks Computer har et stort udvalg af Intel Processorer, vil vi I dette blogindlæg give dig et indblik i hvad man kan forvente fra Intel processorer og noget historie bag produktet.
Du kan hos Føniks computer finde den Intel processor, som passer bedst til dit behov, og ved at klikke på følgende link vil du blive ført hen til vores store udvalg:

Se udvalget af Intel processorer her 

Den første processor i verden

For at vide hvad man kan forvente af et produkt som en Intel Core, er det en meget nyttigt at vide noget om produktets og virksomhedens fortid. Vi vil derfor gå i dybden med Intel processoren, og hvad Intel har gjort for udviklingen af denne teknologi.
Den første processor i verdenen er lavet af Intel, hvilket skete i 1971. Den hed Intel 4004, og var en 4-bit processor, som havde en hastighed på 740 kHz. Da Intel er en virksomhed, der konstant leder efter at udvikle deres produkter og teknologi, introducerede Intel I 1976 16-bit 8086 processor, som havde en hastighed på 5 MHz. En senere version af 8086 blev brugt til at bygge den første personlige computer af IBM, hvilket var banebrydende for den moderne teknologi. Dette blev efterfulgt af Intel 486, som var en 32-bit -processor, som havde en hastighed på 16 MHz. I løbet af denne tid, blev der gjort en række forbedringer indenfor teknologien. For eksempel kunne processorer lige pludseligt køre i både real mode og beskyttet tilstand, der indførte begrebet multitasking. Strømbesparende funktioner, såsom System Management mode (SMM) betød, at computeren kunne slukke forskellige komponenter. Endelig gik computere fra kommandolinjen interaktion til WIMP (Window, Icon, Menu, Pointing device) interaktion.

Lynhurtig udvikling indenfor Intel processorer

Intel introducerede I 1993 Pentium processoren, der havde en start hastighed på 60 MHz. Dette blev efterfulgt af Pentium II, som havde en start hastighed på 233 MHz og Pentium III, som havde en starthastighed på 450 MHz, og Pentium 4, som havde en start hastighed på 1,3 GHz. Senere lavede Intel Processoren Celeron processor, der havde en start hastighed på 266 MHz. I 2003 indviede Intel Pentium M processoren, der startede en ny æra af mobile computerløsninger, under Centrino platformen. Pentium M er langsommere, ved 900 MHz, således at energiforbruget reduceres, og batteriet i den bærbare computer havde mulighed for at kunne holde længere. Det var først i 2006 hvor vi så at Intel introducerede Core processorerne, der havde en start hastighed på 1,6 GHz. Core serien kom også med mere end én kerne, som f.eks. var tilfældet for Core Duo serien.
Der ses også mange andre virksomheder, der er blevet populære for deres fremstilling af processorer. Eksempelvis er firmaet AMD også med til at fremstille processorer, men der ses ikke nogen tvivl om at Intel er den førende virksomhed i fremstilling af processorer. Den banebrydende teknologi man har set i Intel Core, har været med til at adskille Intel fra mange andre firmaer inde for samme branche.
Mellem årene 2009 og 2010 blev der introduceret en ny linje af processorer inden for Intel Core. Disse processorer er, som du nok kan gætte, kendt som Intel Core i3, i5 og i7. Med Nehalem mikroarkitekturens udgivelse i 2008, blev disse 3 produktserier fastnet som Intels flagskibs processorer til forbruger, arbejdsstation og entusiastmarkedet. Brandet er opdelt i low til high-end processor ydelse fra i3 som Low-End og i7 som High-End, i overensstemmelse med Intels stjernevurderingssystem af processor ydelse, hvor i3 er 3-stjernet, i5 er 4 og i7 er 5-stjernet, med startniveau processorerne Celeron på 1 stjerne og Pentium processorer på 2.

Core i3

Intel rangerer selv deres i3 serie af Intel Core som værende low/mid-end af ydelsesdygtige processorer. Udviklingen i Intel Core teknologien har dog de seneste år bevæget sig så hurtigt at Intel Core i3 processorer langt fra kan betegnes som værende langsomme længere. Generelt beskrives Intel Core i3 som værende det bedste udgangspunkt til maskiner på indgangsniveau. De fungerer godt til mindre krævende programmer og opgaver, og afhængigt af selve i3 modellen kan de via den nuværende Coffee Lake arkitektur fås med helt op til 4-kerner, ja faktisk fås de ikke under 4 kerner i Coffee Lake udgave. Intel Core i3 processorer er perfekte til studie og arbejdscomputere der ikke skal trække tunge matematiske eller grafiske programmer, men blot skal levere stærkt på normale dagligdagsopgaver. Topmodellerne inden for i3 kan dog sagtens stå distancen når det kommer til f.eks. budget-gaming maskiner.
Hvis det lyder som en processor for dig kan du se hele vores udvalg af Intel Core i3 her

Core i5

Den første Core i5 som brugte Nehalem mikroarkitektur blev indført den 8. september 2009 som en mainstream variant af den tidligere Core i7, Lynnfield core. I dag står Core i5 som helt sin egen, og bliver af Intel rangeret som deres mid/high-end processorer. Intel Core i5 er blandt de mest populære processorer til gaming da de leverer stærkt på både base clock hastighed og båndbredde, i en god balance til de krævende grafikkort. Igennem tiden har Intel Core i5 længe været bygget som 4-kernede processorer, men i dag kan de fås med hele 6 kerner via den innovative og stærke Coffee Lake arkitektur. Intel Core i5 leverer ikke lige så stærkt på ydeevnen som Intel Core i7, men de er storfavoritter blandt forbrugere og computer entusiaster der foretrækker at bruge deres computer til hobby formål, da man sjældent rent faktisk har brug for så meget ydeevne som de nuværende Intel Core i7 processorer efterhånden kan levere. 
Hvis du mangler en stærk processor til eksempelvis gaming kan du se hele vores udvalg af Intel Core i5 her

Core i7

De femstjernede mastodonter på Intels Processor Rating er efterhånden verdenskendt under navnet Intel Core i7. Både historisk og nutidigt har Intel Core i7 processorer domineret markedet som high-end processor kerner til virksomheder, forbrugere og entusiaster. På mainstreammarkedet får du svært ved at finde processorkerner der leverer stærkere ydelse end Intel Core i7, og hvad end du skal arbejde med svær grafik eller tunge matematiske udregninger kan du finde en i7 model der kan klare jobbet. Intel Core i7 har også en plads på gaming markedet. Hvis du ønsker at spille dine nye spil i 4K opløsning og stadig have overskuddet til en stabil frame-rate kan det sagtens svare sig at udnytte en Intel Core i7s imponerende kræfter. Ligesom Intel Core i5, har i7 processorer oftest været kendt som 4-kernede, men takket være Coffee Lake mikroarkitekturen i de nye chips bliver de nu bygget med hele 6 kerner! Med Intel Core i7 får du det stærkeste af processor ydeevne på forbrugermarkedet, så hvis du tænker at det er lige noget for dig kan du se hele vores udvalg af Intel Core i7 processorer lige her