Headset - Gode råd til valg af headset

Oprettet: 06-06-2017

Et headset virker som sådan et simpelt produkt, og at ethvert headset ville være tilstrækkeligt. Men fordi det er et produkt, der ikke kan testes, før du køber det, kan faktisk være sværere end du tror. Hvis det er noget du planlægger at bruge meget ofte, bør du sørge for at være sikker på det er af høj kvalitet og vil opfylde alle dine forventninger. Her er nogle faktorer du bør tage i betragtning, når du køber et nyt headset.

Se udvalget af headset her

Prisen på et headset

Dette er ikke den vigtigste faktor, da prisen på headsets ikke er helt så svingene som du ser på mange andre produkter. men vi har dog valgt at sætte det på toppen af listen, fordi det er den første ting man kigger på når man skal ud og købe de fleste ting. Nogle headsets kan være en smule billige end andre og her er det man skal tænke sig om. Ligesom med alt andet, så er kvaliteten afhængig af hvor mange penge man har givet for produktet. Så hvis man har tænkt sig at bruge sit headset, er det en god idé ikke at gå for meget kompromis med prisen. De billige headsets er også meget gode, men hvis man bruger sit headset i flere timer, vil man blive utroligt glad for den optimerede kvalitet, komfort, rækkevidde og lyd. Det betyder dog ikke at dyreste nødvendigvis er den bedste for dig. For eksempel, vil nogle folk foretrække trådløse headset, men prisen her vil selvfølgelig stige. Hvis ledningerne ikke irriterer dig, vil du være tilfreds med en billigere en.

Typen og funktionalitet

Se efter, hvad du har brug for i et headset, og undgå at nøjes med et headset, der mangler funktioner som du ville blive glad for. Prøv også at undgå at betale for dyre funktioner, som du ikke får brug for. Vedrørende funktionalitet, har du noget du kan overveje her: Har du brug for et trådløst headset eller kan gøre med en ledning en? Fordelen ved at bruge trådløse headsets er evnen for dig at flytte rundt mens den stadig er i samtale. Dette er nyttigt i virksomhedernes omgivelser, hvor mobiliteten er vigtig. Det er ikke meget nyttigt derhjemme, medmindre du ville nyde at kunne gå rundt i hjemmet og bruge dit headset. Du skal også tage i betragtning at et trådløst headset ikke altid har lige så klar lydkvalitet som headsets med trådede, på grund af afstand, interferens og andre faktorer. Hvis man ikke orker at tænke over at skulle købe nye batterier i ny og næ, kan det også anbefales at få fat i headsets med tråd.

Bluetooth eller DECT

Hvis du vælger et trådløst headset, skal du beslutte hvilken type: Bluetooth eller DECT. DECT headsets er lidt billigere og arbejder i langt større rækkevidde end Bluetooth gør. En DECT headset vil stadig give dig gode resultater, mens du strejfer rundt i bygningen. Bluetooth opererer over en kort rækkevidde, men har den fordel at være i stand til at blive parret sammen med din mobiltelefon, hvilket gør bluetooth meget attraktiv for nogle personer.

Ét øre eller begge ører?

Headsets kommer med ørestykker for en eller begge ører. Du vil nok gerne vælge et mono headset , hvis de omkringliggende lyde ikke forstyrrer dig, eller hvis du ønsker at lytte til folk omkring dig med det ene øre og til folk på linjen med det andet øre. Hvis du ønsker et headset, der ikke er for invasive på dit hoved. Et mono headset vil derudover heller ikke se særlig voldsomt ud på dit hoved. Du vil dog ofre noget tale- og lydkvaliteten. Gå efter begge ører, binaural, hvis udseendet ikke betyder så meget for dit headset og hvis du har brug for en god og lækker lyd.

Headset med forskellige ledningstyper og stik

Headsets med tråd kan have den traditionelle audio 2,5 / 3,5 mm jackstik, eller have USB. Hvis du køber en med den traditionelle stereo jack, så sørg for dit system (computer) har et lydkort med lydporte, og at det fungerer, med drivere installeret. USB headsets har deres egne lydkort indlejret.

Performance

For headsets, omfatter performance primært lydkvalitet og rækkevidde. God kvalitet afhænger af standarden pålagt under fremstilling og anvendte materialer. Det er her det er vigtigt at købe nogle mærkevarer og undgå for billige produkter. Støjreducering er noget, der øger kvaliteten i headsets, da støj er et stort problem i mange tilfælde. Så tjek dette i headsettet du køber om det har dette.