Grafikkort fra Asus, Gigabyte og MSI

Oprettet: 06-06-2017

Der findes i dag et utal af producenter på markedet for grafikkort. Vi vil herunder komme med bud på, hvad du skal overveje ved valg af nyt grafikkort, samt komme med et par bud på interessante grafikkort netop nu.

Der findes mange producenter på grafikkort markedet og langt hen ad vejen bliver grafikkort også navngivet så de næsten ikke er til kende forskel på ud fra selve navnet. Men der kan være store kvalitetsforskelle på to næsten identiske grafikkort fra to forskellige producenter.

Ens for alle producenter af grafikkort er, at de gør brug af en GPU ( Graphics processing unit) fra enten Nvidia eller AMD. GPU’en eller grafik chippen om man vil, er den drivende kraft i et grafikkort og foretager de nødvendige beregninger for at gengive et grafisk billede på din skærm.

Som nævnt findes der et hav af firmaer der producerer selve grafikkortet. I denne artikel vil vi kigge nærmere på nogle af dem der har sat sig på toppen af grafikkort markedet ved at udmærke sig ved, at produceret grafikkort med en lang levetid og en høj kvalitet.

Grafikkort fra Asus, MSI og Gigabyte

Vi kigger nærmere på grafikkort fra Asus, Gigabyte og MSI, som, allerede gennem mange år, har meget været populære blandt gamere og pc byggere og som fortsat er det.

Forskellen på de enkelte grafikkort fra Asus, Gigabyte og MSI består primært i hvordan de er opbygget til at understøtte GPU’en til at yde mest muligt og hvilke egenskaber grafikkortet skal have i forbindelse med udseende, tilslutningsmuligheder eller software understøttelse.

Grafikkort fra Asus, Gigabyte og MSI har gennem tiden udmærket sig ved, at være meget pålidelige og højt ydende. Foruden grafikkort har Asus, Gigabyte og MSI også stor erfaring med andre komponenter inden for computerverdenen der spænder fra andre komponenter som f.eks. bundkort og lydkort til færdige computer løsninger.

Grafikkort i forskellige prisklasser

Grafikkort fås i alle prisklasser og starter f.eks. helt nede ved et par hundrede kroner og går så helt op til over 10.000 kroner. Det giver lidt sig selv, at grafikkort til 10.000 kroner eller mere, er grafikkort til professionelle, der arbejder med 3D animering og lignende på et professionelt plan. Men et rigtigt godt og fornuftigt grafikkort behøver ikke koste spidsen af en jetjager og allerede ved omkring 1500 kroner, kan man få et grafikkort, hvor man kan være få gode spiloplevelser i selv de nyeste spil. Asus R9 280 er et rigtig godt bud på et godt grafikkort i denne prisklasse. Med en pris på lige omkring 1400 kroner leverer Asus et solidt grafikkort med gode tilslutningsmuligheder. Desuden er der en god og lydsvag køling på grafikkortet.

Er man en dedikeret gamer og ønsker et lidt kraftigere grafikkort der også kan holde lidt længere ude i fremtiden, så kunne MSI R9 290 grafikkortet være et godt bud. Dette grafikkort er bygget til ægte gaming og er spækket med kræfter der leverer en gaming oplevelse i ultraHD. Grafikkortet fra MSI sørger for du er med helt i front og kan trække next-gen spillene uden de store problemer. MSI’s Twin Frozer IV Advanced køler sørger samtidigt for, at du kan få mest mulig ydelse ud af grafikkortet uden at løbe risiko for at overophede. Og med en pris der ligger på lige knap 2300 kroner får man her et rigtig godt grafikkort for pengene.

Sublim grafik med Nvidia GTX9XX serien

Nvidia har for nyligt sendt en ny serie af grafikkort chips på markedet og her brillierer GTX970 chippen. Asus har med deres Strix GTX970 taget kegler hos rigtigt mange anmeldere og vundet adskillige tests. Dette grafikkort er et af de bedste man kan få lige nu og vil også kunne trække de kommende computerspil et godt stykke ud i fremtiden. Grafikkortet scorer højt på diverse benchmark tests og indtager førstepladsen i en hovedparten af de tests, som den deltager i. Kortet er fra fabrikken af allerede tunet og leverer de helt store kræfter til en meget fornuftig pris. Med en pris, der i øjeblikket ligger under 3000kr., får man her et fantastisk godt grafikkort fra Asus, som sagtens kan måle sig med den tidligere generations bedste og dyreste grafikkort der snildt kostede omkring 5000 kroner. Asus Strix GTX970 er derfor et af de bedste valg til et grafikkort hvis man vil have stærkt kort og kunne køre de nyeste spil på højeste opløsning og grafik indstillinger. Man betaler ganske vist lidt ekstra for kortet i forhold til andre gode kort men i dette tilfælde betyder det blot at man også får et grafikkort der er fremtidssikret et godt stykke ned af vejen.

Hvis du står og skal have opgraderet dit grafikkort eller er ved at bygge en ny pc, så vil et grafikkort fra enten Asus, Gigabyte eller MSI være et fornuftigt valg. De nævnte grafikkort ovenfor er blot få eksempler på mange gode kort fra disse producenter. Du kan her på Føniks Computer finde et kæmpe udvalg af de bedste grafikkort på markedet og det helt rigtige grafikkort er med sikkerhed iblandt. Når du skal vælge det perfekte grafikkort skal du foruden ydeevnen også tænke på køling, støjniveau og tilslutningsmuligheder. Vil du f.eks. gerne køre med 2 skærme, så skal der gerne være to udtag på grafikkortet. Og måske et ekstra udtag hvis du også gerne vil slutte fladskærms tv’et til computeren. Vi ved, at der er rigtig mange valgmuligheder og at det kan være svært at gennemskue, hvad der lige ville være det bedste valg for netop dig. Derfor er vi selvfølgelig altid klar med gode råd og vejledning og du er altid mere end velkommen til at kontakte os, så vi sammen kan finde ud af, hvad det bedste grafikkort vil være til at dække dine netop dine behov.