Gamer musemåtter - Guide til valg af gamer musemåtte

Sidst opdateret: 10-07-2017 11:22:19
Oprettet: 06-06-2017

En musemåtte er ikke bare en musemåtte, specielt ikke når det kommer til gaming. De fleste gamere ved hvor stor betydning, den rigtige gamer musemåtte har for den overordnede spiloplevelse, samt deres generelle spilpræstation. Derfor er det vigtigt, at finde en musemåtte der lever op til de krav man som gamer stiller til sit udstyr og i den sammenhæng, kan du her på siden læse nærmere om, hvilke aspekter man som gamer skal holde sig for øje, når man er på udkig efter den ideelle gamer musemåtte.

Størrelse - et spørgsmål om præference, spiltyper og spillestil

Få ting er mere frustrerende end en for lille musemåtte. Med dette i baghovedet, bør du derfor overveje, hvilke spil du spiller, din spillestil og ikke mindst det greb du benytter på musen.

Nogle spil kræver bogstavligt talt store armbevægelser og navnligt i konkurrenceprægede multiplayer spil, hvor lynhurtige bevægelser ofte vinder sejren, kan det have afgørende betydning, om du holder musen på musemåtten eller om du rammer kanten eller måske ligefrem kører ud på dit computerbord med nedsat respons til følge. Skal du hele tiden rykke musen ind på midten af musemåtten af frygt for pludseligt at ende op på det omgivende computerbords overflade, bør du måske overveje at købe en større musemåtte, så dette problem bliver fjernet.

Omvendt kan det være at din spillestil og dit spilvalg ikke kræver de store bevægelser, eller måske har du simpelthen bare ikke plads til en kæmpe musemåtte på dit bord. Det kan også være at du primært spiller på en bærbar på farten og derfor har brug for en mindre, mere praktisk gamer musemåtte. Heldigvis har vi her hos Føniks Computer gamer musemåtter i en lang række forskellige former og størrelser, så du nemt kan finde præcis den musemåtte der passer til dig og dine behov.

Gamer musemåtter

Hvilken type skal man vælge?

Valg af materiale er ikke bare et spørgsmål om udseende, men i høj grad også et spørgsmål om at forstå sine specifikke behov som gamer, samt hvilken slags gamer mus man benytter sig af. Altafgørende for din præcision og reaktionshastighed er gamer musens DPI. DPI står for ”Dots Per Inch” og indikerer, hvor bevægelsesfølsom din gamer mus er. Jo højere din mus’ DPI er, desto mere bevæger din mus sig på skærmen, når du rykker rundt på musen. Ergo vil en gamer mus med en høj DPI ratio i højere grad opfange og reagere på minimale bevægelser, end en gamer mus med en lav DPI ratio. DPI’en er derfor en væsentlig faktor i forhold til præcision og reaktionstid, men også i forhold til, hvilken gamer musemåtte du skal vælge, da den forkerte musemåtte kan nedsætte DPI betragteligt, hvis den ikke passer til din gamer mus.

Ser vi i den forbindelse nærmere på gamer musemåtter af stof, er der betydelig forskel på, hvordan en lasermus opfører sig på en stofoverflade sammenlignet med en optisk mus. Grundet stof musemåtters overflade, som har en masse små huller, vil en lasermus’ DPI blive nedsat med ringere registrering af bevægelser til følge. Det er selvfølgelig ikke optimalt og til trods for, at lasermus bliver bedre og bedre til at registrere bevægelse på stofoverflader, bør man stadig overveje, om det kan blive et problem inden man køber sin nye gamer musemåtte.

En optisk mus har ikke de samme problemer med at registrere bevægelser på stofoverflader og der er derfor ikke problemer med at vælge en stof musemåtte, hvis du har denne musetype.

Gamer musemåtter af stof har en række behagelige fordele i forhold de andre typer af musemåtter. Med en stof musemåtte undgår du skarpe kanter og da teksturen er blød og behagelig, kan du game i lang tid uden at skulle bekymre dig om ømme håndled.

Gamer musemåtter af stof er også væsentligt nemmere at tranportere, da de ikke er så skrøbelige som eksempelvist glas eller metal musemåtter, samtidig med at de på praktisk vis kan rulles sammen i modsætning til for eksempel metal musemåtter.

Er du til stilsikkert design og en gamer musemåtte der kan holde i mange år frem, er en glas musemåtte et sikkert valg. Det fede ved gamer musemåtter i glas, er blandt andet hvor overraskende hårdføre og solide de er. De fleste med en traditionel musemåtte har oplevet hvorledes, der kan opstå slitage i teksturen og der slides hul på overfladen, hvilket i sidste ende betyder at man må ud og anskaffe sig en ny model. En glas musemåtte derimod er praktisk talt så godt som umulig at opslide og, måske lidt overraskende, meget svær at ridse. En gamer musemåtte af glas er derfor ikke blot visuelt prangende, men også en solid langtidsinvestering. Der har dog været problemer med lasermus og glas musemåtter, i den forstand at glas musemåtter har været for glatte eller skinnende. Derved har laseren ikke kunne opfange signalet korrekt, hvilket naturligvis ikke er optimalt. Du kan evt. søge efter erfaringer med netop din gamer mus og musemåtter af glas for at se, om andre har haft problemer.

Metal musemåtter har mange fællestræk med glas musemåtter, navnlig i forhold til holdbarhed og pålidelighed. Gamer musemåtter i metal har også en behagelig kølig overflade, der ofte kan være tiltrængt i kampens hede. Lasermus har en tendens til at fungere bedre på metal end glas, men igen, tjek eventuelt andres erfaringer i forhold til din model og en metal musemåtte.

Plastik musemåtter er meget populære, blandt andet på grund af alsidighed - de er hårdføre, nemme at transportere og mange gamere holder af musemåtter med en nubret overflade, da det giver lidt modstand og derved også forbedret kontrol over bevægelserne. Derudover er plastik musemåtter grundet materialet mere fleksible under transport og er derfor ikke ligeså sårbare over for stød og pres som andre musemåtter.

En kvalitets gamer musemåtte i den rigtige størrelse og i det rigtige materiale er et must for alle gamere, uanset spillestil og spilpræferencer. Alle de ovenstående typer af gamer musemåtter har deres egne styrker og egenskaber og det er derfor blot et spørgsmål om smag og behov, når du selv skal vælge den der passer bedst til dig. Det handler om at finde sin egen balance mellem holdbarhed, materiale og størrelse. Vi håber at du med vores gamer musemåtte guide er blevet lidt klogere på dine muligheder og at du er blevet afklaret i forhold til valget af din perfekte gamer musemåtte!